Geezer 02.08.2006 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 GERDA SX20 czy GSX ?? + więcej światła w przedsionku+ szpan i wygląd (witrażyk) - każdy intruz od razu widzi że ktoś jest w domu (szybka ciut większa od wizjera) a czasem nie chcemy otwierać i dyskutować z domokrążcą- potencjalne niebezpieczeństwo (włamanie, zranienie)- cena wyższa o 500-1000 od drzwi bez szybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 03.08.2006 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 U nas sa drzwi przeszklone tzn szybki + naświetla. Nie widzę problemu o ile masz plot - zaden domokrazca nie wejdzie na teren i domofon - wtedy sprawe zalatwiasz krotko i rzeczowo nie podchodzac do drzwi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 03.08.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Bez, bo tańsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 03.08.2006 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Więcej światła to duży plus. Szpanować Gerdą??? O zranienie bym się nie martwił,na ogół jest to P4. Wejść przez taką dziurę też nikt nie da rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kryspin 03.08.2006 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 bez nie warte tej różnycy w cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredka 04.08.2006 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Zdecydowanie bez1. szybka daje możliwość "dobrania" sie do domu2. niespecjalnie mi się podoba3. szkoda pieniędzy- różnica jest dosyc spora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 09.08.2006 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Ja bym chciał z szybką, ale tylko jeśli bedą w dobrej cenie.. Szybko doswietla, bardziej podoba mi sie i jakoś tak dom bardziej z otoczeniem jest zintegrowany.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 09.08.2006 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 My wybralismy bez szybki, mamy w wiatrołapie dwa okienka, więc i będzie doświetlony, i będzie widać, kto przyszedł. Poza tym będzie domofon.Bez szybki bardziej nam się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 19.08.2006 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Ja mam bez szybki. Jest wizjer (Gerda WX80 - chyba). Będzie domofon. A wiatrołap jest tak mały, że swiatło wpadające przez witrażyk - niewiele by pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggi 19.09.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 u nas bylo tak ze ja od samego pocztku chcialam miec drzwi wejsciowe z szybka. Moj maz byl przeciw bo twierdzil ze to jak zaproszenie dla zlodzieja. Ale zabralam go do fachowcoe ktorzy poopowiadali mu o rodzaju szyb w tych drzwiach i zostal juz przekabacony na moja strone Podobaja mi sie takie drzwi ze wzgledu na to ze wygladaja na lzejsze niz te pelne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 19.09.2006 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Moj maz byl przeciw bo twierdzil ze to jak zaproszenie dla zlodzieja.[...] Podobaja mi sie takie drzwi ze wzgledu na to ze wygladaja na lzejsze niz te pelne. U mnie argument złodzieja już Żonie przetłumaczyłem - jak będzie chciał to i tak wejdzie, jak nie drzwiami to oknem, nawet oknem łatwiej, bo nie od frontu, więc ryzyko mniejsze Za to dzienne światło w wiatrołapie to wg mnie i oszczędność i przyjemność. Więc ja jestem za szybką, tyle, że może nie koniecznie w samych drzwiach a np. z boku (to sie naświetle nazywa?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggi 19.09.2006 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Sali zgadzam sie z toba ze jak zlodziej bedzie chcial wejsc to wejdzie. A poza tym ja nigdy nie mowilam o jakis wielkich szybach w drzwiach tylko o takich malych wiec "caly " zlodziej by sie tam i tak nie zmiescil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akuka 19.09.2006 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Sali zgadzam sie z toba ze jak zlodziej bedzie chcial wejsc to wejdzie. A poza tym ja nigdy nie mowilam o jakis wielkich szybach w drzwiach tylko o takich malych wiec "caly " zlodziej by sie tam i tak nie zmiescil cały nie, ale jak łapę przełoży i drzwi otworzy...? Chyba muszę się przejść do fachowców, którzy mnie "naprostują" , bo jednak mimo wszystko chciałabym mieć widno w wiatrołapie. Poza tym drzwi z szybką bardziej mi się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 19.09.2006 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 witam!! My mamy w projekcie drzwi pełne a nad nimi przeszklenie. Uważam że odrobina światła w wiatrołapie jest niezbędna Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda76 21.09.2006 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Mam z szybką "słoneczkiem" a w szybce szprosy. Mam też wielką witrynę w salonie, nie mam wątpliwości, którędy chętniej przelezie ewentualny złodziejaszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 23.09.2006 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Otwór miałem wyższy niż drzwi,dlatego strzeliłem luksfery nad drzwiami.Mam jasno.A z czasem zrobię szybkę w drzwiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 13.10.2006 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 szybka z zaprojektowanym przez siebie witrażem (wykonał witrażysta) - było to skomplikowane logistycznie, ale jakoś się udało. Daje bardzo ładne światło, a w dni słoneczne nawet fajną poświatę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 13.10.2006 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Zdecydowanie z szybką.Też się wahałem głównie ze względu na cenę, ale teraz doceniam, że wzięcie szybki to dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vib 13.10.2006 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 z szybka jak szybka - sam nie wiem, ale wczoraj ciekawa rzecz zauwazylem w pewnym kosztorysie - jakies tam drzwi wejsciowe, bezpieczne i takie tam bzdury, koszt 8 tys. zl - patrze i oczom nie wierze, no dobra, ale gdzie w takim razie w kosztorysie okna antywlamaniowe, rolety, instalacja alarmowa - przeciez bezsensu rzucac sie na drzwi, jak potencjalni zlodzieje wejda oknem,terasem, przez garaz, pomieszczenie gospodarcze,luft i wymontuja te super-drzwi od srodka i wyniosa na plecach Pzdr. vib Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 13.10.2006 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 GERDA SX20 czy GSX ?? + więcej światła w przedsionku + szpan i wygląd (witrażyk) - każdy intruz od razu widzi że ktoś jest w domu (szybka ciut większa od wizjera) a czasem nie chcemy otwierać i dyskutować z domokrążcą - potencjalne niebezpieczeństwo (włamanie, zranienie) - cena wyższa o 500-1000 od drzwi bez szybki Zapominasz, że to don i intruz czy domokrążca musiałby najpierw przejść przez furtkę, którą możesz mieć zamkniętą jeśli chcesz. Ja mam z szybką, ale nad skrzydłem . Powody dwa: 1. Doswietlenie wiatrołapu 2. Otwór drzwiowy kończy cię na takiej samej wysokości jak okienne (uważam, że tak jest ładniej), więc skrzydło byłoby bardzo duże. Jednak, gdyby w moim przypadku to podrażało koszt drzwi o 500-1000 PLN i ziększało ryzyko włamania to bym się mocno zastanawiała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts