IrasP 14.10.2006 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Szyba ma tą zaletę, że widzisz, gdzie otwierasz drzwi. W ostateczności nie "zmieciesz" kogoś (np dziecka) stojącego od razu za drzwiami. Ja tam zawsze wolę widzieć, co robię. Drzwi w domku to nie drzwi w bloku. Inna funkcja. Jeśli ktoś ma dom z drzwiami bezpośrednio na chodnik, to może mieć ten "blokowiskowy" problem. Dla żyjących w nieciekawych dzielnicach - też za drzwiami przez szybę jesteś w stanie zauważyć podbiegającego gościa z łomem, który akurat "przechadzał" się po twoim terenie. Daje jakąś szanse, nieprawdaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drebin 15.10.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Wybrałem drzwi z szybą. Okazało się że to bardzo dobre rozwiązanie ponieważ wiatrołap jest doskonale doświetlony, a te opowieści o złodzieju wchodzącym przez świetlik z szyby antywłamaniowej w drzwiach frontowych? Myślę że łatwiej wejść przez zwykłe okna plastikowe z klamką bez przycisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 19.10.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 GERDA SX20 czy GSX ?? + więcej światła w przedsionku + szpan i wygląd (witrażyk) - każdy intruz od razu widzi że ktoś jest w domu (szybka ciut większa od wizjera) a czasem nie chcemy otwierać i dyskutować z domokrążcą - potencjalne niebezpieczeństwo (włamanie, zranienie) - cena wyższa o 500-1000 od drzwi bez szybki mamy z naswietlem - nie zaluje . Jesli chodzi o podgladanie przez domokrazce - przeciez jest ogrodzenie po drugie musialby podejsc do samej szyby, przylozyc reke zeby cos zobaczyc, bo szyba jest lustrzanka. W przedsionku jest widno - to duzy plus. Wyglad - owszem ladnie wyglada ale zeby szpan? Cena wyzsza - to fakt. Ryzyko wlamania - te szyby sa zbrojone, do tego nie sa zbyt duze - szybciej wleza przez okno niz przez naswietle Odpowiedz - wzielabym z naswietlem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m1arta 20.10.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 My też z naświetlem, takim półokrągłym u góry drzwi. Powód - mały ciemny przedsionek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artureski 26.10.2006 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Też miałem mieć Gerdę z szybką (tam chyba innej nie montują tylko antywłamaniową). Ale...mamy drewniane od stolarza z szybką, do tego naświetla u góry. Zgadzam się z przedmówcami - złodziej jak ma wejść to wejdzie, nie będzie bawił się w szybki, zamki - wejdzie oknem albo da w dziób. Światło dzienne to podstawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts