Juno 02.08.2006 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Witam Od dwudziestu lat posiadam działkę ok 720 m2 i postanowiłem zbudować na niej dom o powierzchni zabudowy ok. 140 m2. Ze względu na wykonywany zawód (muzyk, kompozytor) chciałbym mieć dom podpiwniczony w celu zbudowania studia nagraniowego. W Urzędzie dowiedziałem się, że nie mogę zbudować piwnicy, ponieważ na terenie działek jest wysoki poziom wód gruntowych. Oczywiście na działce jest studnia i w najbardziej mokrych okresach, lustro wody znajdowało się ok. 8 m od powierzchni gruntu.Proszę poradźcie mi, w jaki sposób mogę uzyskać pozwolenie na budowę piwnicy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 02.08.2006 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 W Urzędzie dowiedziałem się, że nie mogę zbudować piwnicy, ponieważ na terenie działek jest wysoki poziom wód gruntowych. {CIACH} Proszę poradźcie mi, w jaki sposób mogę uzyskać pozwolenie na budowę piwnicy. Zapytaj jeszcze raz o to samo tylko na pismie i z prosba o uzasadnienie w przypadku odmowy. Byc moze beda inaczej spiewac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 03.08.2006 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Juno,weź wypis z planu zagospodarowania (jeśli jest) lub WZ. Tam będziesz miał czarno na białym co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rescuemen 16.09.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Być może musisz przeprojektować dom. W latach 80 wiele domów miało "przyziemie" to taka piwnica która była na wysokości gruntu. a parter znajdował się wyżej.- wchodzisz do domu po schodach.+ na pewno nie będziesz miał wody w piwnicy.psto że w studni jest na gł. 8 metrów o niczym nie świadczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts