Hal 16.06.2009 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Piszesz o kibelku na gorze- ile ma Wasza sciana kolankowa? I ten stryszek wcale nie taki maly! Scianka kolankowa ma 100 cm + 14 cm murłata. Zadowoleni jestescie z bialych okien w srodku i ciemnych na zewnatrz? Ba ja wlasnie takie bym chciala ale ciagle sie zastanawiam czy nie dac calych ciemnych?? Hmmm ..odnośnie tych białych okien .. Daliśmy takie ze względu na cenę i że tak powiem - uniwersalność białego koloru.. Łatwiej dopasować coś do białego , niż np . orzecha czy innego złotego dębu Dodatkowo biały kolor troszeczkę lepiej "doświetla" wnętrze. U znajomych widziałem drewniane okna, ale do nich odpowiednie parapety.. Wygląda bardzo ładnie-tylko reszta również musi być utrzymana w podobnej tonacji. A biały to biały.. Wszystko do niego pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hal 16.06.2009 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 I jeszcze prośba - o wymiary okien połaciowych. 78x140 (fakro) .. Pomieszczenia są lepiej doświetlone niż na dole Ale za to mniej widać , co się na świecie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hal 16.06.2009 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Do pełni szczęścia brakuje mi już tylko fotek dolnej łazienki i kotłowni Pozdrowionka!!! Mam troszke inny układ pomieszczeń niż w oryginale.. Wycinek na zdjęciu poniżej. http://img31.imageshack.us/img31/8479/rzut.th.jpg Ciężko tam zrobić zdjęcia, które pokazywały by więcej niż np .. kawałek ściany.. Z ciekawszych rzeczy , zastanawialiście się gdzie dać schodki na stryszek? Ja mam w przedpokoju , jak na zdjęciu... Ale tutaj trzeba było wycinać kleszcze i dorabiać takie obejście ,by się zmieściły. http://img151.imageshack.us/img151/5218/foto078v.th.jpg I jeszcze widok z górnej łazienki na klatkę schodową.. Sufit już jest obniżony a i tak zobaczcie jak tam dużo miejsca "w górę".. Macie jakieś pomysły na zagospodarowanie takiej przestrzeni? http://img230.imageshack.us/img230/109/foto072.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ak-77 16.06.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 WIELKIE dzięki!!! Jesteśmy zainspirowani! Też chcemy mieć stryszek, a najlepiej budowę na takim etapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iraaas28 18.06.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Witam!!! Wysylam kolejne 2 zdjecia: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/aa43d9fbce434bc5.html Widok frontu domu:) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/343851bb6f818680.html Widok kuchni w oryginale(my tam chcemy dac stol z krzeslami).Pozdro;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hal 18.06.2009 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Witam!!! Wysylam kolejne 2 zdjecia: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/aa43d9fbce434bc5.html Widok frontu domu:) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/343851bb6f818680.html Widok kuchni w oryginale(my tam chcemy dac stol z krzeslami).Pozdro;) Ale tam jest widok na schodki i jakiegoś fajnego czarnego Fafika PS .Wymyliliście jak puścić rynny od tego daszku wejściowego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djanya 19.06.2009 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Iraaas daszek fajowy bedzie (albo juz jest gotowy)! Oby tak dalej- przypomnij mi- Ty sie chcesz w tym roku wprowadzic? A u nas nareszcie ruszyło- w dwa dni powstała konstrukcja dachu, szczyty, komin, pare dzialowek i daszek. Jutro reszta. W poniedzialek , wtorek koniec. Ale sobie okna strzelilam na szczytach- po jednej stronie beda 2 x 120x120- jak u iraaasa ze slupkiem, bo moze rodzina sie powiekszy, a w naszej sypialni 120 na 210! A co mi tam Info dle tych co do dachu jeszcze nie dotarli- po podniesieniu scianki kolankowej (ja mam 3 pustaki i wieniec) nalezy wydłuzyc krokwie i jetki bo dach jest wyzej i domek łyso by wygladał. Dorzucilam okno w lazience- ma byc 55x78- czyli najmniejsze bo my daszku nie obnizalismy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ak-77 20.06.2009 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Ooo!!! Całkiem przypadkiem pojawiła się odp. na pytanie, które zadałam jakiś czas temu. My też prawdopodobnie zrezygnujemy z obniżenia daszku. djanya - BARDZO PROSZĘ o fotki frontu domu z daszkiem i tym okienkiem (górna łazienka) iraaas - dachóweczka śliczna! Druga fotka poszła chyba inna niż zamierzałeś Piesio cudny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djanya 20.06.2009 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Ooo!!! Całkiem przypadkiem pojawiła się odp. na pytanie, które zadałam jakiś czas temu. My też prawdopodobnie zrezygnujemy z obniżenia daszku. djanya - BARDZO PROSZĘ o fotki frontu domu z daszkiem i tym okienkiem (górna łazienka) iraaas - dachóweczka śliczna! Druga fotka poszła chyba inna niż zamierzałeś Piesio cudny Prawdopodobnie we wtorek bede miala "gotowy" domek- mury i dach z dachowka i oknami- wtedy porobie fotki i tu wrzuce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ak-77 20.06.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 OK Dzięki!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djanya 23.06.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Zdjec jeszcze nie mam, bo jeszcze został im własnie przod do zrobienia tzn dachowka. Jak tylko bede miala gotowy domek to wrzuce fotke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dariuszn7 30.06.2009 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Kurde a ja stoje przez te deszcze dziury nie moge zasypac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldebaran 02.07.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Witam wszystkich, następna porcja zdjęć, tynki już położone, a teraz cała wykończeniówkapozdrawiam http://aldebaran1.fotosik.pl/zdjecia/1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hal 02.07.2009 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Aldebaran, a ile kosztuje Cię domek w szkielecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabina 14.07.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Sledze ten watek od poczatku. Trzymam za Was wszystkich kciuki. Mi ten projekt tez sie bardzo podoba. Szkoda ze nikt z Was nie ma dziennika budowy:( Piszcie prosze od razu o kosztach, ciekawa jestem czy dacie rade w 200 000 zl tak jak zakladaliscie na poczatku. A takze tego szkieletu, jakie jest przelozenie na koszty metody szkieletowej do murowanej. Na pewno szybciej, ale czy taniej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldebaran 15.07.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 witam, kanadyjczyk wychodzi 250 - 300 tys pod klucz w zaleznosci od standardu wykonczenia, uzytych materiałów, samemu kanadyjczyka bez znajomości technologii ciężko zbudować - tak mi się w każdym razie wydaje - dlatego trzeba na firmę zdać się. i to podnosi koszty.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabina 16.07.2009 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Dzieki za odpowiedz. To i tak duzo mniej jak przecietne mieszkanie. Sadze ze cena za dom jest ok, kwestia tylko naprawde solidnej firmy potrafiacej stawiac kanadyjczyki:) pewnie podobne koszty wyjda w technologii murowanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ak-77 17.07.2009 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Witam po 3-tygodniowej przerwie. Aldebaran, dzięki za fotki! Tylko Ty nie zawiodłeś. Jeśli znajdziesz czas - wrzuć proszę jeszcze fotkę całego domu od frontu. Sen z oczu spędza mi daszek - obniżać czy nie obniżać??? Nie umiem podjąć decyzji. Twój domek prezentuje się naprawdę fantastycznie! Moje gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabina 19.07.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Wlasnie, wlasnie tylko on jeden nie zawodzi:), piszcie dalej w tym watku. Wszyscy chyba pochlonieci budowa i nie maja czasu pisac, a mnie ten watek bardzo interesuje. Wrzucajcie fotki i informacje o budowie prosze:) Bardzo mnie interesuje jak rozwiazaliscie kwestie ogrzewania. Pomieszczenie gosp. w projekcie jest bardzo male - tylko 1,4 m, zastanawiam sie gdzie wgole w tym domyu umiescic piec??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hal 19.07.2009 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Wlasnie, wlasnie tylko on jeden nie zawodzi:), piszcie dalej w tym watku. Wszyscy chyba pochlonieci budowa i nie maja czasu pisac, a mnie ten watek bardzo interesuje. Wrzucajcie fotki i informacje o budowie prosze:) Bardzo mnie interesuje jak rozwiazaliscie kwestie ogrzewania. Pomieszczenie gosp. w projekcie jest bardzo male - tylko 1,4 m, zastanawiam sie gdzie wgole w tym domyu umiescic piec??? heh..przeciez nie musisz mieć wszystkiego tak jak jest w oryginale... Tu przesuniesz,tam przeniesiesz to i węglem grzać będziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts