Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

my też tak mamy, ale nie poszerzaliśmy domku. sprzęt będzie stał na środku ściany w salonie pomiędzy aneksem kuchennym a drzwiami balkonowymi bo dochodzi kino domowe.

w przyszłym tygodniu wprowadzam się, niestety bez schodów. okazało się że schody drewniane nie mogą być nad kominkiem bo rozeschną się. Wykonawca znalazł firmę która robi schody metalowe ale z drewnianymi stopnicami. W razie czego można wymienić cały stopień. pod koniec sierpnia mają mi zamontować.

teraz jestem na etapie szukania taniego wykonawcy garażu.

• Odpowiedzi 389
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

my też tak mamy, ale nie poszerzaliśmy domku. sprzęt będzie stał na środku ściany w salonie pomiędzy aneksem kuchennym a drzwiami balkonowymi bo dochodzi kino domowe.

w przyszłym tygodniu wprowadzam się, niestety bez schodów. okazało się że schody drewniane nie mogą być nad kominkiem bo rozeschną się. Wykonawca znalazł firmę która robi schody metalowe ale z drewnianymi stopnicami. W razie czego można wymienić cały stopień. pod koniec sierpnia mają mi zamontować.

teraz jestem na etapie szukania taniego wykonawcy garażu.

OOO! To ślij foooty jak wyglada na gotowo:)

Djanya , a gdzie te obiecane foty ? :-?

Nie bywam teraz w miescie gdzie mam szybki internet i jak mam to robic na blueconnekcie to mi rece opadaja. Ale prosze- tak wyglada domek z podniesiona scianka kolankowa i orginalnym daszkiem (tu jeszcze domek bez okien)

http://images38.fotosik.pl/173/423a2390355d4c98m.jpg

http://images44.fotosik.pl/177/a9ec1701c532656em.jpg

Mysle, ze daszek zabudujemy - tzn zabijemy dechami i damy jais ciemny kolorek na te dechy- to go obnizy. No i jeszcze schody dojda i teren sie podniesie.

Mam juz czesc tynkow- boskie sa! Gładzi juz na to nie dam.

Jak ktos chce cos jeszcze zobaczyc to prosze pisac- wrzuce fotke :)

• 2 weeks później...

Właśnie stawiam kominek... Wczoraj robiłem próbne rozpalenie samego wkładu..

Powiem wam kochani że ... piękny widok!! Przy zgaszonym świetle , ogień w kominku oświetla caly salon na tyle że czlowiek się o nic nie potknie..;)

Polecam wkład z szybą boczną, fajnie widać płomienie od samego wejścia do domku.

Piszcie co wy tam teraz robicie...Nio chyba że wszyscy wyjechali do egiptu czy na inne bahamas :lol:

Witajcie! O Bahamas to możemy sobie tylko pomarzyć :)

U nas zastój był bo ,,uczynna" sąsiadka zagrodziła nam (i nie tylko) jedyną drogę wiodącą do naszej działki. Miasto natomiast nie wywiązało się terminowo z budowy obiecanej drogi technicznej. Nie było rady na wredne babsko, Urząd Miasta rozkładał ręce i odsyłał nas do Straży Miejskiej. Straż Miejska podjęła próbę interwencji ale za wiele nie wskórali. Złożyli nam tylko serdeczne wyrazy współczucia z powodu takiego sąsiedztwa. A babsko utrzymywało, że ma zgodę właściciela tego kawałka ziemi ,,ale nie pokaże!". Właścicielem jest natomiast ogólnopolski potentat, który ma głęboko w nosie kawałek płotu gdzieś na Pomorzu. Ile nocy nie przespanych z tego powodu - szkoda gadać... Teoretycznie mogliśmy wysłać ten płot w kosmos, ale z racji wykonywanych zawodów nie chcieliśmy mieć ewentualnych kolizji z prawem. Dobra wiadomość jest taka, że od paru dni droga techniczna JEST!!! No i ruszamy z robotą :D

Witam po długiej przerwie:)Sorki ze sie nie odzywalem ale mam strasznie duzo na głowie.Na szczescie za tydzien bede juz po slubie i wszystko wroci do normy:)U mnie dlugo robota stala.Robilismy tylko drenaż chałupki.W miedzyczasie elektryk rozprowadzil mi kable,w poniedzialek maja przyjsc okna,a od nastepnego tygodnia bedzie robiony taras oraz tynki.Pozdrawiam i zycze wytrwalosci

Oooooo!!! Moje gratulacje!!! Wszystkiego, co najlepsze na nowej drodze życia!!! :D :D :D

A wam wszystkiego naj na nowej drodze technicznej :wink:

Iraaas nadgon szybko bo w tyle jestes :wink: Piluj aby elektryk nie zrobil Ci bruzd jak pod kanalize bo moi to jak zlapali bosza to cala chalupe podziurawili :x

Musze Wam powiedziec, ze tynki cementowo - wapienne mam cudne- ekipa super- robili na polskim produkcie. Gładzi nie daje. Grunt i farba.

W poniedzialek zaleja posadzki i bedzie mozna troszke odsapnac- do 7 wrzesnia wchodza chlopy od wykonczeniowki :lol:

. A babsko utrzymywało, że ma zgodę właściciela tego kawałka ziemi ,,ale nie pokaże!".

Oj.. dałbym "babsku" popalić :evil: (potem to jak Kargule i Pawlaki :))

Na szczęście póki co (tfu tfu za lewe ramię i odpukać w niemalowane) z sąsiadami nie mam problemów.. Wręcz przeciwnie..:). A reszta jak tam z sąsiadami ?? Dobrze jest 8) ?

P.S. Wstaw zdjęcie sąsiadki...A przy okazji budowy i drogi technicznej.. ;)

A ja wyszłam założenia, że g...wno trzeba omijać z daleka i to szerokim łukiem. Na szczęście nie jest to nasze bezpośrednie sąsiedztwo. Natomiast bliscy sąsiedzi jak na razie super :) A z fotkami to ja mam pewien problem. Muszę się szeroko i promiennie uśmiechnąć do mojego męża ;)

A ja wyszłam założenia, że g...wno trzeba omijać z daleka i to szerokim łukiem. Na szczęście nie jest to nasze bezpośrednie sąsiedztwo. Natomiast bliscy sąsiedzi jak na razie super :) A z fotkami to ja mam pewien problem. Muszę się szeroko i promiennie uśmiechnąć do mojego męża ;)

To wrzuć przy okazji promienny uśmiech, siebie i męża :D ... A z-tka będzie gdzieś z tyłu.. jako dobrze dobrane tło ;)

Witam wszystkich po baaaaaaardzo dłuuuuuuuuuuuuuuuugiej przerwie :oops:

Uśmiech żony zadział, wstawiam parę fotek naszego maleństwa (które trochę się rozrosło). Opisy do zdjęć zamieści moja ładniejsza połowa :D

Pozdrawiam

http://zapodaj.net/e69ba9c34fb2.jpg.html

http://zapodaj.net/6687a110b3c5.jpg.html

http://zapodaj.net/aca1b907dfdc.jpg.html