ak-77 29.08.2009 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Co tu dużo pisać - jak widać zmodyfikowaliśmy nieco projekt. Nam się podoba, ale ciekawa jestem Waszych opinii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hal 30.08.2009 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Co tu dużo pisać - jak widać zmodyfikowaliśmy nieco projekt. Nam się podoba, ale ciekawa jestem Waszych opinii o lol.. Jakbym tam przechodził to nigdy bym nie wpadł na to że to jest Z32 Faktycznie zmian nanieśliście sporo. Jak wygląda tył budynku? -bo nie widać na zdjęciach... Prawdziwa bryła waszego domku pojawi się po położeniu dachówki , ale już widać że daszek wejściowy wygląda odważnie:D.. Wogóle jakiś taki większy się wydaje.. jakby ze 120 m miał.. Pomysł na taras nad garażem też dobry... My zostawiliśmy w pokoju na górze dodatkowe nadproże na ewentualne drzwi, gdybyśmy chcieli w przyszłości zrobić podobne rozwiązanie jak wy - lub powiększyć pokój. A i widzę że okien dachowych wogóle nie będzie... PS. Drogę techniczną mamy taką samą... Po 2 latach od ułożenia za szybko się nią jezdzić nie da , niektóre płyty się pozapadały inne się podniosły... Ale i tak lepsza taka niż błoto po kolana.. Nawet pług zimą odgarnia śnieg.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ak-77 31.08.2009 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Fotki tyłu domu wrzucę przy okazji. Rzeczywiście dom wygląda jakoś tak masywnie (metraż jak w projekcie). Pewnie przez ten ,,odważny" daszek Ileż nocy nieprzespanych zanim zdecydowaliśmy co i jak - wyżej, niżej, dalej, bliżej... szkoda gadać... Pomysł z gankiem i kolumnami odgapilismy z innego projektu. Wewnątrz też jest trochę namieszane... Taras nad garażem powstał chyba z obaw przed powiększeniem się rodziny W razie czego można tam dobudować 2 małe pokoje lub jeden duży (odpukać w niemalowane) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hal 01.09.2009 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Taras nad garażem powstał chyba z obaw przed powiększeniem się rodziny W razie czego można tam dobudować 2 małe pokoje lub jeden duży (odpukać w niemalowane) Heheheihe to ten jeden duży to chyba na jakieś trojaczki Ah te świerze powietrze i jod... P.S. I jesteśmy na 5 stronie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dariuszn7 02.09.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 http://images41.fotosik.pl/188/5099e4d5c85afa30med.jpg http://images39.fotosik.pl/188/1fb629fe334c3cfemed.jpg na razie jeszcze bez daszku z dobudowanym garażem jutro mają skończyć więźbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ak-77 04.09.2009 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 To też jest Z32? Na pierwszej fotce nie do poznania U nas dziś zalewają posadzki. W końcu będzie jakaś tam podłoga a nie piaskownica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djanya 04.09.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 no no coraz wiecej z32 po tuningu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nabla 07.09.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Drodzy zetowcy, mam pytanko zwłaszcza do tych bardziej zaawansowanych w budowie: jak rozwiązaliście sprawę wentylacji??? Robiliście zgodnie z projektem czy coś pozmienialiście?? Ze w kibelku muszą byc wiadomo i w Pom Gosp tez. ale w kuchni sa dwie zaplanowane i się waham no i nie wiem jak z salonem. napiszcie proszę co z tym zrobiliście.No faktycznie niektóre domki są nie do poznania. My niewiele zmieniliśmy. Jak będziemy mieć więźbę to coś wrzucę na początku października do oglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djanya 08.09.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 oj ta wentylacja to nas denerwuje, bo w projekcie to jakos tak mało czytelnie zrobili. W kuchni sa 2 bo jeden to do kuchni a drugi pod okap. w łazienkach musza byc 2 oddzielne do tego jeszcze odpowietrzenie pionu kanalizacji! Tyle bedzie tych grzybkow na dachu- nie wiem po co stawialismy dwa kanały wentylacyjne przy kominie skoro nic tam z tych rzeczy podłaczyc nie moge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nabla 08.09.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 a dlaczego do komina nice nie podlaczysz??? My tez mamy dwa przewoy w kominie i mialam nadzieje, ze podlączę tam pomieszczenie gospodarcze z jednej strony, a do drugiego dolna łazienkę. Do górnej oczywiscie osobny kominek. taka mialam nadzieję ale mi ją zachwialas .... no i calkiem zapomnialam o kanalizacji. w kuchni zastanawialam sie czy sobie nie darowac tej drugiej ale wszyscy mi doradzaja przy kuchni otwrtej nie oszczedzac na wentylacji, wiec faktycznie musza chyba byc tam dwie. No z tym kominem mnie zmarwilas, nie bardzo rozumiem dlaczego nie mozna go uzyc, napisz cos wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djanya 09.09.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Nie wiem jaka wersje projektu masz- ja ma orginalna tzn ta głowna ze strony i komin jest w tym pokoju od polnocnej strony i nie mam jak tam podłaczyc wentylacji dolnej łazienki bo przewod wentylacyjny ma isc pionowo w góre a łazienka dona z kominem sie nie pokrywa Dzwoniłam dzis do kier bud i pytalam czy moge zrobic w dolnej łazience wentylacje taka przez sciane z wentylatorkiem (pytalam tez o to kominiarza) i sie zgodzili wiec dola łazienka nie bedzie miala wentylacji grawitacyjnej tylko taka przez sciane na dwor z wentylatorkiem nie wiem czy cos z tego zrozumiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nabla 10.09.2009 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 No tak trochę rozumiem:) my mamy łatwiej bo mam dwa kominy, wiec pomieszczenie gospodarcze i łazienkę dolną podłączamy w ten drugi komin. A co robisz z łazienka na poddaszu??? Ja nie mam jak podłączyc do tego drugiego komina a w ten sam przewod z dolna nie moge puscic. Chyba bedzie musial byc sam kominek wentylacyjny. Oj nie najpiękniej to będzie na tym dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djanya 10.09.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Gorna łazienka bedzie miala kominek wentylacyjny a obok niego drugi do odpowietrzenia pionu kanalizacji no i dwa kominki z kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hal 11.09.2009 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Odpowietrzenie kanalizacji mam zrobione na ..stryszku Rurka z kanalizacji wystaje wewnątrz i ma założony taki specjalny dedykowany filtr . Póki co nic się tam nie dzieje złego... żadnych przykrych zapachów. Wentylację dolnej łazienki mam podciągniętą do komina poprzez rurę spiro, w kotłowni. Rura została zabudowana i wygląda to całkiem fajnie :] W aneksie kuchennym są dwie wentylacje.. do drugiej będzie wpięty okap kuchenny. Obie są wpięte do komina z kanałami wentylacyjnymi , który został zabudowany w ścianie pomiędzy aneksem a garażem( dzięki temu garaż również ma swój kanał wentylacyjny). W salonie jeżeli będzie kominek musi być dodatkowa wentylacja . Ja korzystam z kanału wentylacyjnego komina w którego wpięty jest kominek( kanał spalinowy i wentylacyjny w kominie). Górna łazienka podłączona do kolejnego kanału wentylacyjnego komina dedykowanego dla kotła gazowego , w inny kanał tego samego komina- wpięta wentylacja samej kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nabla 12.09.2009 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Dzięki za podpowiedzi. Już wiem mniej więcej jak rozwiążę sprawę. Fajny ten pomysł odpowietrzeniem kanalizacji. Taki filtr to droga sprawa??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djanya 12.09.2009 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Hal pytałam pare osob o Wasze rozwiazanie z odpowietrzeniem i wszyscy mowia ze tak mam nie robic bo pozniej bedzie smierdzialo ps a Wy mieszkacie juz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hal 13.09.2009 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 nie mieszkamy.. ale toalety używamy.. póki co nic źle nie pachnie Jest to urządzenie firmy STUDOR o nazwie MINI-VENT ..Ile to kosztuje, tego nie wiem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nabla 14.09.2009 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 No ja jeszcze pomyślę, póki co po zasięgnięciu rad u rożnych znajomych mam ambiwalentne uczucia. Zdania podzielone no i ja nie zdecydowana. Teraz mecze się z wyborem okien dachowych i blacho-dachówki. Macie jakieś rady i sugestie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ak-77 14.09.2009 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Też się męczyłam, więc znam ten ból. Nasi spece od dachu twierdzą, że najlepsze okna ma Fakro, potem Velux. Reszta to chińszczyzna i się nie liczy. Co do blachodachówki przeczytałam wszelkie możliwe fora na ten temat (gdyż na naszym mówiąc delikatnie moje pyt. na ten temat zostało zignorowane). I im więcej czytałam tym bardziej byłam głupsza Każdy zachwala co tam ma na dachu a to, co ma sąsiad to już jest ,,be". No i każdy producent oczywiście też zachwala swoje Gdybym miała kasy jak lodu wzięłabym Ruukki, Planje lub Finish Profiles. Stanęło na tym, że mamy blachę Elita z posypką z Blach-Stalu. Biorą stal z Thyssen Krupp Stahl, Arcelor, U.S. Steel. A o jej jakości i trwałości napiszę za 10 lat albo i później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nabla 14.09.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Ooooooooo to się nazywa wyczerpująca odpowiedź. Wiele mi podpowiedziałaś, zwłaszcza w sprawie okien. Mam jeszcze pytanko czy ktoś z Was ma coś takiego jak świetlik (velux np. robi coś takiego: http://www.velux.pl/Produkty/Swietliki-tunelowe/). My nie możemy zamontować okna dachowego w tej górnej łazience, a bardzo mi zależy na jakimkolwiek oświetleniu naturalnym. Ciekawa jestem czy macie jakieś doświadczenia i przemyślenia. Mi się to wydaje póki co super sprawą. No i kolejne pytanko mam do więźby dachowej. Zastanawiam się czy przedłuży trochę krokwie, bo mam wyższą ściankę kolankową (jak większość chyba osób na forum). Jak Wy robiliście??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts