Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 389
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

Jestem tu po raz pierwszy. Kupiłem projekt Z 32 i zamierzam w czasie wakacji zacząć budowę koło Krakowa ( Czajowice)

Chętnie porozmawiam, zobaczę dom Z 32, jeżeli ktoś buduje lub zbudował go w okolicy Krakowa.

Pozdrawiam Marek

Witam.

Jesteśmy z mężem na etapie wybrania danego projektu ale właśnie w tym projekcie na poddaszu nie ma okien szczytowych tylko są dachowe. Mam pytanie ile kosztuje u architekta naniesienie zmiany w projekcie okien?

My nic za to nie płacilismy. Podobno nawet kierbud moze to zrobic jak ma uprawnienia.

Kamila111- postaram sie spełnic Twoje zyczenie- w tygodniu cos wysle.

U nas tej juz po odbierze- teraz walcze z energetyka o zmiane taryfy.

Ciagle nie wiem co ze schodami wewnetrznymi zrobic. Miałam robic taras w tym roku ale chyba poczekam az zrobie zwrot roznicy w vacie i wtedy zaszaleje.

Edytowane przez djanya

Z racji tego że mało się dzieje na naszym forum to troszkę go ożywiam i wstawiam zdjęcia kuchni i kominka :)

[http://img413.imageshack.us/img413/642/ikeanexusbrzowy.th.jpg

http://img52.imageshack.us/img52/3817/kominekbokz32.th.jpg

http://img824.imageshack.us/img824/1083/kominekfrontz32.th.jpg

A tak poza tym co tam słychować? :stereo:

Witam Cie Hal! Choć podoba mi sie z71, ale nie wykluczam budowy z32, a widze, że kolega bardzo zaawansowany, czy można liczyć na wiecej fotek, może na priwa, please, jeśli to żaden kłopot?Pozdrawiam [email protected]

Heh .Widzę że kolega w rozterce i nie wie co wybrać :) Ale konsekwentnie podoba się styl z studia z500 :) I tak trzymać...

A fotki hmm

Co ja Ci kolegen mam wysłać bo nie wiem.. Sporo zdjęć było w wcześniejszych postach... Dopóki nie zniknęły :bash:

Witaj Hal, mam takie pytanko czy mozna otrzymac od Ciebie zdjecia wnetrza domku -parter i poddasze,chcialbym zobaczyc jak poszczegolne pomieszczenia wygladaja chodzi mi o wielkosc. bo jak wiadomo papier wszystko przyjmie, a widze ze domek masz juz wykonczony. Ja wlasnie zakupilem projekt Z32 w lustrzanym odbiciu i dwoma kominami, bede rezygnowal z okien dachowych w pokojach i zastepowal w scianach szczytowych a druga zmiana to przeniesienie tarasu na sciane boczna salonu.Takze jakby byla taka mozliwosc to prosze o kilka zdjec, serdecznie pozdrawiam Rafal. moj adres - [email protected]

Wielkie dzieki Hal za fotki,teraz jestem na sto procent na budowe tego domku... mam jeszcze jedno pytanko co do stropu-jaki? i scianka kolankowa ma wiecej jak 80cm...
No nie ma problemu .. Tylko pamiętaj że ja mam o metr szerszy dom .W oryginale wszystko jest o ten metr mniejsze i rozkład pomieszczeń inny..

Strop gęstożebrowy..

Scianka kolankowa 100 cm + 14 murłata. Ale teraz dałbym więcej :rolleyes:

• 3 weeks później...
Witam teraz jak te maile nie przychodza to rzeczywiscie ciezej tu trafic no nic u nas lecimy regipsy kafelki juz tez pokupowane kuchnia zamowiona panele kupione takze wykonczeniówka nas czeka ale to juz blizej niz dalej jak porobie zdjęcia i znowu tu trafie to wrzucę :) Hal zlew w kuchni to masz na tej stronie co jej na zdjeciu nie widać rozumiem ? Edytowane przez dariuszn7

• 2 weeks później...

Witajcie zetowcy ;)

Wszyscy chyba intensywnie budują lub wykańczają swoje domy bo mało się dzieje na forum :)

My też od lutego walczyliśmy z papierami.

Ale kilka dni temu i u nas zaczęło się coś dziać:) nareszcie.

Jesteśmy na etapie fundamentu.

W wolnej chwili wrzucimy fotki.

Pozdrowionka

Witajcie zetowcy ;)

Wszyscy chyba intensywnie budują lub wykańczają swoje domy bo mało się dzieje na forum :)

My też od lutego walczyliśmy z papierami.

Ale kilka dni temu i u nas zaczęło się coś dziać:) nareszcie.

Jesteśmy na etapie fundamentu.

W wolnej chwili wrzucimy fotki.

Pozdrowionka

Dzieci śpią, po co czekać... wrzucaj :-)

• 1 month później...
Witam,

...czy orientuje się ktoś ile około kosztowałby ten dom z fabryki domów (na gotowca) ?

Z góry dziękuję :)

Witam, również interesowałam się budową tego domu w technologii drewnianej ale z elementów prefabrykowanych. Wg oferty, którą otrzymałam (ważna do 20 września 2010) ten dom w stanie zewnętrznie wykończonym z dachówką cementową BRAAS, oknami Schuco profil pięciokomorowy, drzwiami zewn. GERDA, parapetami zewn. met. powlekane, ściankami wewn. bez płyt g-k, bez instalacji wewn., oknami połaciowymi Velux, orynnowaniem metalowym Galeco, podbitką PCV, z transportem elementów na plac budowy (to też trochę kosztuje), montażem i dźwigiem kosztuje 140000 zł. Dodatkowy koszt to ława fundamentowa. W firmie można też zamówić większy zakres robót (z instalacjami i płytami g-k). Wtedy odchodzi więcej roboty ale i koszt większy.

My chcemy postawić taki domek w okolicach Sieradza w łódzkim. Czy ktoś buduje w naszych okolicach któryś z podobnych domków studia z500.

• 3 weeks później...

Remo- mam kominek z płaszczem ale jak myslałam o dgp to chciałam kanały dac w tym pok za kominkiem.

Nasz kominek sprawdza sie juz drugi sezon. W domu mieszka sie super. Nie powiem, ze czasami fajnie byłoby miec wiekszy salon, czy korytarz ale to tylko czasami (ze 2 razy w roku) bo tak nam domek wystearcza. Najwazniejsze, ze domek jest łatwy i tani w budowie- dzieki temu moglismy zrobic go sobie ekstra w srodku a nie postawic 200 m a mieszkac tylko na 50 bo kasy zabrakło na zrobienie reszty.

Ciagle mysle z czego sobie taras zrobic. Pozdrawiam z'etowcow.

Ps. Z nowosci w domu - mamy nowego 2 miesiecznego dzidziusia hi hi no i maja lada dzien zrobic mi schody- beton obłożony bielona sosna.

Witam wszystkich sympatyków z32.

Po wielotygodniowych przemyśleniach i dyskusjach wspólnie z mężem zdecydowaliśmy się na projekt z32. Mąż jeszcze zastanawia się nad technologią wykonania, marzą mu się bale klejone...ale wycena ok 160 tyś za stan surowy zamknięty trochę nas przeraża... zwłaszcza, że mamy mocno ograniczone fundusze...

Powoli skłania się ku murowanemu, na niekorzyść przemawia tylko czas realizacji...ale chyba jakoś damy radę, poza tym można etapować budowę a nie od razu wdawać całą kwotę... Działkę mamy małą bo niewiele ponad 6 arów, więc projekt jest idealny. Zastanawia mnie tylko salon, czy może ktoś podesłać zdjęcie zrobione od kuchni, aby mogła sobie jakoś go unaocznić :) z góry bardzo dziękuję.