Joanna 77 06.06.2010 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Witam.Jesteśmy z mężem na etapie wybrania danego projektu ale właśnie w tym projekcie na poddaszu nie ma okien szczytowych tylko są dachowe. Mam pytanie ile kosztuje u architekta naniesienie zmiany w projekcie okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
satyr 06.06.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 witam wszystkich forumowiczow,mam pytanko czy ktos buduje z32 na podkarpaciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekpg 10.06.2010 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Witam Jestem tu po raz pierwszy. Kupiłem projekt Z 32 i zamierzam w czasie wakacji zacząć budowę koło Krakowa ( Czajowice)Chętnie porozmawiam, zobaczę dom Z 32, jeżeli ktoś buduje lub zbudował go w okolicy Krakowa. Pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djanya 14.06.2010 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 (edytowane) Witam. Jesteśmy z mężem na etapie wybrania danego projektu ale właśnie w tym projekcie na poddaszu nie ma okien szczytowych tylko są dachowe. Mam pytanie ile kosztuje u architekta naniesienie zmiany w projekcie okien? My nic za to nie płacilismy. Podobno nawet kierbud moze to zrobic jak ma uprawnienia. Kamila111- postaram sie spełnic Twoje zyczenie- w tygodniu cos wysle. U nas tej juz po odbierze- teraz walcze z energetyka o zmiane taryfy. Ciagle nie wiem co ze schodami wewnetrznymi zrobic. Miałam robic taras w tym roku ale chyba poczekam az zrobie zwrot roznicy w vacie i wtedy zaszaleje. Edytowane 14 Czerwca 2010 przez djanya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hal 22.06.2010 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Z racji tego że mało się dzieje na naszym forum to troszkę go ożywiam i wstawiam zdjęcia kuchni i kominka [http://img413.imageshack.us/img413/642/ikeanexusbrzowy.th.jpg http://img52.imageshack.us/img52/3817/kominekbokz32.th.jpg http://img824.imageshack.us/img824/1083/kominekfrontz32.th.jpg A tak poza tym co tam słychować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Borys69 22.06.2010 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Witam Cie Hal! Choć podoba mi sie z71, ale nie wykluczam budowy z32, a widze, że kolega bardzo zaawansowany, czy można liczyć na wiecej fotek, może na priwa, please, jeśli to żaden kłopot?Pozdrawiam [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hal 22.06.2010 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Witam Cie Hal! Choć podoba mi sie z71, ale nie wykluczam budowy z32, a widze, że kolega bardzo zaawansowany, czy można liczyć na wiecej fotek, może na priwa, please, jeśli to żaden kłopot?Pozdrawiam [email protected] Heh .Widzę że kolega w rozterce i nie wie co wybrać Ale konsekwentnie podoba się styl z studia z500 I tak trzymać... A fotki hmm Co ja Ci kolegen mam wysłać bo nie wiem.. Sporo zdjęć było w wcześniejszych postach... Dopóki nie zniknęły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
satyr 28.06.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Witaj Hal, mam takie pytanko czy mozna otrzymac od Ciebie zdjecia wnetrza domku -parter i poddasze,chcialbym zobaczyc jak poszczegolne pomieszczenia wygladaja chodzi mi o wielkosc. bo jak wiadomo papier wszystko przyjmie, a widze ze domek masz juz wykonczony. Ja wlasnie zakupilem projekt Z32 w lustrzanym odbiciu i dwoma kominami, bede rezygnowal z okien dachowych w pokojach i zastepowal w scianach szczytowych a druga zmiana to przeniesienie tarasu na sciane boczna salonu.Takze jakby byla taka mozliwosc to prosze o kilka zdjec, serdecznie pozdrawiam Rafal. moj adres - [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hal 29.06.2010 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 poszło na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
satyr 30.06.2010 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Wielkie dzieki Hal za fotki,teraz jestem na sto procent na budowe tego domku... mam jeszcze jedno pytanko co do stropu-jaki? i scianka kolankowa ma wiecej jak 80cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hal 30.06.2010 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Wielkie dzieki Hal za fotki,teraz jestem na sto procent na budowe tego domku... mam jeszcze jedno pytanko co do stropu-jaki? i scianka kolankowa ma wiecej jak 80cm... No nie ma problemu .. Tylko pamiętaj że ja mam o metr szerszy dom .W oryginale wszystko jest o ten metr mniejsze i rozkład pomieszczeń inny.. Strop gęstożebrowy.. Scianka kolankowa 100 cm + 14 murłata. Ale teraz dałbym więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dariuszn7 18.07.2010 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 (edytowane) Witam teraz jak te maile nie przychodza to rzeczywiscie ciezej tu trafic no nic u nas lecimy regipsy kafelki juz tez pokupowane kuchnia zamowiona panele kupione takze wykonczeniówka nas czeka ale to juz blizej niz dalej jak porobie zdjęcia i znowu tu trafie to wrzucę Hal zlew w kuchni to masz na tej stronie co jej na zdjeciu nie widać rozumiem ? Edytowane 9 Października 2010 przez dariuszn7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamaene 31.07.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Witajcie zetowcy Wszyscy chyba intensywnie budują lub wykańczają swoje domy bo mało się dzieje na forum My też od lutego walczyliśmy z papierami. Ale kilka dni temu i u nas zaczęło się coś dziać nareszcie. Jesteśmy na etapie fundamentu. W wolnej chwili wrzucimy fotki. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hal 31.07.2010 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Witajcie zetowcy Wszyscy chyba intensywnie budują lub wykańczają swoje domy bo mało się dzieje na forum My też od lutego walczyliśmy z papierami. Ale kilka dni temu i u nas zaczęło się coś dziać nareszcie. Jesteśmy na etapie fundamentu. W wolnej chwili wrzucimy fotki. Pozdrowionka Dzieci śpią, po co czekać... wrzucaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remo_78 07.08.2010 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 dariuszn7 jak dobrze pamiętam masz strop drewniany. Jakie wiec zrobiłeś schodki nad kominkiem? Podobno trudno do takiego stropu nawiązać schodami żelbetowymi pozostają więc drewniane tylko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati_D 09.09.2010 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Witam, ...czy orientuje się ktoś ile około kosztowałby ten dom z fabryki domów (na gotowca) ? Z góry dziękuję Witam, również interesowałam się budową tego domu w technologii drewnianej ale z elementów prefabrykowanych. Wg oferty, którą otrzymałam (ważna do 20 września 2010) ten dom w stanie zewnętrznie wykończonym z dachówką cementową BRAAS, oknami Schuco profil pięciokomorowy, drzwiami zewn. GERDA, parapetami zewn. met. powlekane, ściankami wewn. bez płyt g-k, bez instalacji wewn., oknami połaciowymi Velux, orynnowaniem metalowym Galeco, podbitką PCV, z transportem elementów na plac budowy (to też trochę kosztuje), montażem i dźwigiem kosztuje 140000 zł. Dodatkowy koszt to ława fundamentowa. W firmie można też zamówić większy zakres robót (z instalacjami i płytami g-k). Wtedy odchodzi więcej roboty ale i koszt większy. My chcemy postawić taki domek w okolicach Sieradza w łódzkim. Czy ktoś buduje w naszych okolicach któryś z podobnych domków studia z500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remo_78 12.09.2010 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Czy ktoś będzie miał dystrybucję gorącego powietrza DGP z kominka umiejscowionego jak w projekcie w salonie? Jeżeli tak to jak rozwiązać problem kolizji kanałów DGP wychodzących z kominka, ze schodami które biegną tuż nad kominkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dariuszn7 03.10.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Do Remo schody mam drewniane nie mam kominka więc problem jakby sam się rozwiązałjak nic sie nie z mieni za 2 tygodnie przeprowadzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djanya 08.10.2010 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Remo- mam kominek z płaszczem ale jak myslałam o dgp to chciałam kanały dac w tym pok za kominkiem.Nasz kominek sprawdza sie juz drugi sezon. W domu mieszka sie super. Nie powiem, ze czasami fajnie byłoby miec wiekszy salon, czy korytarz ale to tylko czasami (ze 2 razy w roku) bo tak nam domek wystearcza. Najwazniejsze, ze domek jest łatwy i tani w budowie- dzieki temu moglismy zrobic go sobie ekstra w srodku a nie postawic 200 m a mieszkac tylko na 50 bo kasy zabrakło na zrobienie reszty.Ciagle mysle z czego sobie taras zrobic. Pozdrawiam z'etowcow.Ps. Z nowosci w domu - mamy nowego 2 miesiecznego dzidziusia hi hi no i maja lada dzien zrobic mi schody- beton obłożony bielona sosna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdaiartur 13.10.2010 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Witam wszystkich sympatyków z32. Po wielotygodniowych przemyśleniach i dyskusjach wspólnie z mężem zdecydowaliśmy się na projekt z32. Mąż jeszcze zastanawia się nad technologią wykonania, marzą mu się bale klejone...ale wycena ok 160 tyś za stan surowy zamknięty trochę nas przeraża... zwłaszcza, że mamy mocno ograniczone fundusze... Powoli skłania się ku murowanemu, na niekorzyść przemawia tylko czas realizacji...ale chyba jakoś damy radę, poza tym można etapować budowę a nie od razu wdawać całą kwotę... Działkę mamy małą bo niewiele ponad 6 arów, więc projekt jest idealny. Zastanawia mnie tylko salon, czy może ktoś podesłać zdjęcie zrobione od kuchni, aby mogła sobie jakoś go unaocznić z góry bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts