Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witaj iraaas. Oglądając twoje fotki nie dopatrzyłem się nadproży nad oknem i drzwiami :o . Mam pytanie odnośnie terivy tzn. teriva 1 czy 2 ?

• Odpowiedzi 389
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam Radis!

Odpowiadajac na twoje watpliwosci:

Nadproza sa ok:)Po prostu na zewnatrz jest cienki pustak(chyba 6 czy 8cm)A wewnatrz jak bys patrzyl od srodka przy wylewaniu zbrojenie.Nie wiem czy tak sie robi ale ja tak mam:)

Jesli chodzi o strop to po pierwsze to nie jest teriva tylko strop wienerbergera.Chcialem wszystko robic z dobrych materialow a ten podobno to jeden z najlepszych(ale tez sporo drozszy od Terivy:)

Jak chcesz te nadproza zobaczyc to chyba mam takie fotki jak podasz maila moge wyslac.Pozdrawiam wszystkich jutro moze wsadze jakie zdjecia bo mam juz szczytowki i kominy wyprowadzone.

Witam Radis!

Odpowiadajac na twoje watpliwosci:

Nadproza sa ok:)Po prostu na zewnatrz jest cienki pustak(chyba 6 czy 8cm)A wewnatrz jak bys patrzyl od srodka przy wylewaniu zbrojenie.Nie wiem czy tak sie robi ale ja tak mam:)

Jesli chodzi o strop to po pierwsze to nie jest teriva tylko strop wienerbergera.Chcialem wszystko robic z dobrych materialow a ten podobno to jeden z najlepszych(ale tez sporo drozszy od Terivy:)

Jak chcesz te nadproza zobaczyc to chyba mam takie fotki jak podasz maila moge wyslac.Pozdrawiam wszystkich jutro moze wsadze jakie zdjecia bo mam juz szczytowki i kominy wyprowadzone.

Przyznam szczerze że miałem wątpliwości czy jest to teriva czy strop ceramiczny(boczne ściany belek na to wskazywały).

mamy już fundamenty. Teraz chudziak. Ale mam pytanie ile płaciliście za rozłożenie hydrauliki pod chudziakiem???

My placilismy 1100 zl (material i robocizna+ doprowadzwnie pow do kominka)- z FV. Teraz nam robia przylacze wody i kanalizy- 100 zl za mb z materialem (wykop reczny- kanaliza idzie obok a nie nad woda- czyli dwa doly kopia).

Zetowcy moze Wy wiecie jak to trzeba zalatwic- chcielibysmy jednak dac 2 okna dachowe- jedno w lazience i jedno doswietlajace klatke schodowa- czy mozemy to jeszcze zrobic? Mam isc z tym do projetkanta czy kier bud wystarczy- w laziece aby dac okno trzeba obnizyc daszek- czy to łatwe czy zawile zadanie?

Witam!

Okna w dachu mozna bez niczego sobie dorabiac oraz wyrzucac:)Ja zrezygnowalem z dachowych i mam w szczytach po 2 okna ale byc moze jeszcze w lazience tez cos zrobie.Ja juz bede mial chyba w tym tygodniu wiezbe zrobiona.Nie moge dac zdjec bo nie moge ich wrzucic na fotosika(nie wiem czemu)Jak ktos chce to piszcie prywatnie to wysle na maila.Pozdrawiam.

Witam!

Okna w dachu mozna bez niczego sobie dorabiac oraz wyrzucac:)Ja zrezygnowalem z dachowych i mam w szczytach po 2 okna ale byc moze jeszcze w lazience tez cos zrobie.Ja juz bede mial chyba w tym tygodniu wiezbe zrobiona.Nie moge dac zdjec bo nie moge ich wrzucic na fotosika(nie wiem czemu)Jak ktos chce to piszcie prywatnie to wysle na maila.Pozdrawiam.

To wstaw na

http://imageshack.us/ nie trzeba sie logować itd...

odnosnie kominu do kominka. Jesli ktoś chce wstawić tam systemowy schiedla z serii rondo, to nie polecam "zwykłego" RONDO... Lepiej już dołożyć i wstawić RONDO PLUS z wełną.

hmm juz za pozno- mamy zwykłe rondo. Napisz dlaczego te z plusem jest lepsze?

Iraaas - gratuluje :)

U mnie po 2 tyg przerwie na wiazanie stropu robi sie scianka kolankowa- na 3 pustaki i wieniec (iraaas to tak jak u Ciebie?).

• 2 weeks później...

Witam!

Ostatnio coś się nam forum zawiesiło. U nas ostatnio mała nerwówka na budowie ale jakoś z tego wyjdziemy :) Dziękuję wszystkim za zamieszczane fotki. Są dla mnie bezcenne! Jak się trochę podedukuję to wrzucę jakieś nasze.

I jeszcze gorąca prośba do osób, które mają okna w ścianach szczytowych na poddaszu. Jakie macie wymiary tych okien? Czy w pokojach bez okien połaciowych nie jest zbyt ciemno??? Będę wdzięczna za jakiekolwiek zdjęcia poddasza (pokoje, łazienka, korytarzyk). Wyobraźnia już mi pomału szwankuje. Fajnie byłoby to zobaczyć.

Z góry dzięki! Pozdrawiam! :)))

Ja mam zostawione 2 od strony wejscia a te drugie 2 zamienione na szczytowe ale na razie jestem na poziomie płyty :)

Napiszcie mi ci co mają na parterze działówki jak tam nie za mało miejsca bo mi wszyscy mowią ze małe a jak słyszą że na dole 2 pokoje + salon z kuchnią i łazienka to p[rzecierają oczy ze zdumienia.

Ja mam zostawione 2 od strony wejscia a te drugie 2 zamienione na szczytowe ale na razie jestem na poziomie płyty :)

Napiszcie mi ci co mają na parterze działówki jak tam nie za mało miejsca bo mi wszyscy mowią ze małe a jak słyszą że na dole 2 pokoje + salon z kuchnią i łazienka to p[rzecierają oczy ze zdumienia.

Ten pokoik -gabinet na dole jest w sam raz.. salon i aneks tez ale poszerzony o metr.

,,a lazienka na pietrze troche lipa bo sobie mozna w GK glową dziurę zrobić wstając zbyt gwałtownie z toalety..."

Ale numer! My trochę podnieśliśmy ścianę kolankową, więc może nie będzie aż tak źle :) Rzeczywiście malutki pokoik może nadać się na gabinet. U nas tam będzie jadalnia połączona z kuchnią, która będzie w pokoju 10 m.

Z ciekawych rzeczy - postanowiliśmy dobudować garaż :)

witam- prosze podajcie wymiary tych okien na szczytach.

My mamy jeszcze przerwe do przyszlej srody bo nasz majster na kilku frontach dziala ale jak juz przyjda to ma szybko isc. Wiezba przyjedzie w sobote, dachowka juz jest- roben tobago glazurowana- ciemna jest :D Jak mi wymuruja szczyty to okna zamawiam. Nie wiem jakie wielkie dac okno do lazienki i do doswietlenia schodow?

Za wzgledu na podniesiona scianke kolankowa do 3 bk i wienca wydluzylismy krokwie po 50 cm.