Radis 14.05.2009 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Witam Djanya oraz innych Ok oto sciany oraz czesc stropu.Pozdrawiam http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f23cef86c4204cbd.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a5c7673c82bb1565.html Witaj iraaas. Oglądając twoje fotki nie dopatrzyłem się nadproży nad oknem i drzwiami . Mam pytanie odnośnie terivy tzn. teriva 1 czy 2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iraaas28 15.05.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Witam Radis!Odpowiadajac na twoje watpliwosci: Nadproza sa ok:)Po prostu na zewnatrz jest cienki pustak(chyba 6 czy 8cm)A wewnatrz jak bys patrzyl od srodka przy wylewaniu zbrojenie.Nie wiem czy tak sie robi ale ja tak mam:)Jesli chodzi o strop to po pierwsze to nie jest teriva tylko strop wienerbergera.Chcialem wszystko robic z dobrych materialow a ten podobno to jeden z najlepszych(ale tez sporo drozszy od Terivy:) Jak chcesz te nadproza zobaczyc to chyba mam takie fotki jak podasz maila moge wyslac.Pozdrawiam wszystkich jutro moze wsadze jakie zdjecia bo mam juz szczytowki i kominy wyprowadzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djanya 15.05.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Iraaas koniecznie wrzuc fotki jestes o dwa kroki przed nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radis 17.05.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Witam Radis! Odpowiadajac na twoje watpliwosci: Nadproza sa ok:)Po prostu na zewnatrz jest cienki pustak(chyba 6 czy 8cm)A wewnatrz jak bys patrzyl od srodka przy wylewaniu zbrojenie.Nie wiem czy tak sie robi ale ja tak mam:) Jesli chodzi o strop to po pierwsze to nie jest teriva tylko strop wienerbergera.Chcialem wszystko robic z dobrych materialow a ten podobno to jeden z najlepszych(ale tez sporo drozszy od Terivy:) Jak chcesz te nadproza zobaczyc to chyba mam takie fotki jak podasz maila moge wyslac.Pozdrawiam wszystkich jutro moze wsadze jakie zdjecia bo mam juz szczytowki i kominy wyprowadzone. Przyznam szczerze że miałem wątpliwości czy jest to teriva czy strop ceramiczny(boczne ściany belek na to wskazywały). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nabla 18.05.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 mamy już fundamenty. Teraz chudziak. Ale mam pytanie ile płaciliście za rozłożenie hydrauliki pod chudziakiem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djanya 20.05.2009 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 mamy już fundamenty. Teraz chudziak. Ale mam pytanie ile płaciliście za rozłożenie hydrauliki pod chudziakiem??? My placilismy 1100 zl (material i robocizna+ doprowadzwnie pow do kominka)- z FV. Teraz nam robia przylacze wody i kanalizy- 100 zl za mb z materialem (wykop reczny- kanaliza idzie obok a nie nad woda- czyli dwa doly kopia). Zetowcy moze Wy wiecie jak to trzeba zalatwic- chcielibysmy jednak dac 2 okna dachowe- jedno w lazience i jedno doswietlajace klatke schodowa- czy mozemy to jeszcze zrobic? Mam isc z tym do projetkanta czy kier bud wystarczy- w laziece aby dac okno trzeba obnizyc daszek- czy to łatwe czy zawile zadanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nabla 20.05.2009 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Dzięki, daj mi to pewne rozeznanie i punkt zahaczenia do uzgadniania ceny.Jeśli chodzi o okna to nasz kierbud mówił, ze spokojnie takie zmiany można zrobić bez projektu, no ale musicie ze swoim pogadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iraaas28 25.05.2009 04:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Witam! Okna w dachu mozna bez niczego sobie dorabiac oraz wyrzucac:)Ja zrezygnowalem z dachowych i mam w szczytach po 2 okna ale byc moze jeszcze w lazience tez cos zrobie.Ja juz bede mial chyba w tym tygodniu wiezbe zrobiona.Nie moge dac zdjec bo nie moge ich wrzucic na fotosika(nie wiem czemu)Jak ktos chce to piszcie prywatnie to wysle na maila.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hal 25.05.2009 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Witam! Okna w dachu mozna bez niczego sobie dorabiac oraz wyrzucac:)Ja zrezygnowalem z dachowych i mam w szczytach po 2 okna ale byc moze jeszcze w lazience tez cos zrobie.Ja juz bede mial chyba w tym tygodniu wiezbe zrobiona.Nie moge dac zdjec bo nie moge ich wrzucic na fotosika(nie wiem czemu)Jak ktos chce to piszcie prywatnie to wysle na maila.Pozdrawiam. To wstaw na http://imageshack.us/ nie trzeba sie logować itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iraaas28 25.05.2009 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Witam:) a oto sciany szczytowe oraz kominy.Jutro moze wiezbe wstawie bo juz mam. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d504d959240bc72e.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hal 25.05.2009 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 odnosnie kominu do kominka. Jesli ktoś chce wstawić tam systemowy schiedla z serii rondo, to nie polecam "zwykłego" RONDO... Lepiej już dołożyć i wstawić RONDO PLUS z wełną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djanya 26.05.2009 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 odnosnie kominu do kominka. Jesli ktoś chce wstawić tam systemowy schiedla z serii rondo, to nie polecam "zwykłego" RONDO... Lepiej już dołożyć i wstawić RONDO PLUS z wełną. hmm juz za pozno- mamy zwykłe rondo. Napisz dlaczego te z plusem jest lepsze? Iraaas - gratuluje U mnie po 2 tyg przerwie na wiazanie stropu robi sie scianka kolankowa- na 3 pustaki i wieniec (iraaas to tak jak u Ciebie?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radis 27.05.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Witam:) a oto sciany szczytowe oraz kominy.Jutro moze wiezbe wstawie bo juz mam. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d504d959240bc72e.html Witaj iraaas. Nie myśl że się czepiam ale gdzie Ty masz wieniec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ak-77 09.06.2009 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Witam! Ostatnio coś się nam forum zawiesiło. U nas ostatnio mała nerwówka na budowie ale jakoś z tego wyjdziemy Dziękuję wszystkim za zamieszczane fotki. Są dla mnie bezcenne! Jak się trochę podedukuję to wrzucę jakieś nasze. I jeszcze gorąca prośba do osób, które mają okna w ścianach szczytowych na poddaszu. Jakie macie wymiary tych okien? Czy w pokojach bez okien połaciowych nie jest zbyt ciemno??? Będę wdzięczna za jakiekolwiek zdjęcia poddasza (pokoje, łazienka, korytarzyk). Wyobraźnia już mi pomału szwankuje. Fajnie byłoby to zobaczyć. Z góry dzięki! Pozdrawiam! )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dariuszn7 09.06.2009 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Ja mam zostawione 2 od strony wejscia a te drugie 2 zamienione na szczytowe ale na razie jestem na poziomie płyty Napiszcie mi ci co mają na parterze działówki jak tam nie za mało miejsca bo mi wszyscy mowią ze małe a jak słyszą że na dole 2 pokoje + salon z kuchnią i łazienka to p[rzecierają oczy ze zdumienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ak-77 10.06.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Dzięki za odzew! Działówek jeszcze nie mamy. A w środku będzie dość mocno namieszane w stosunku do projektu, więc chyba nie powinnam się na ten temat wypowiadać A może ktoś wrzuci fotki wnętrz??? Proooooszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hal 10.06.2009 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Ja mam zostawione 2 od strony wejscia a te drugie 2 zamienione na szczytowe ale na razie jestem na poziomie płyty Napiszcie mi ci co mają na parterze działówki jak tam nie za mało miejsca bo mi wszyscy mowią ze małe a jak słyszą że na dole 2 pokoje + salon z kuchnią i łazienka to p[rzecierają oczy ze zdumienia. Ten pokoik -gabinet na dole jest w sam raz.. salon i aneks tez ale poszerzony o metr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hal 10.06.2009 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 a lazienka na pietrze troche lipa bo sobie mozna w GK glową dziurę zrobić wstając zbyt gwałtownie z toalety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ak-77 10.06.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 ,,a lazienka na pietrze troche lipa bo sobie mozna w GK glową dziurę zrobić wstając zbyt gwałtownie z toalety..." Ale numer! My trochę podnieśliśmy ścianę kolankową, więc może nie będzie aż tak źle Rzeczywiście malutki pokoik może nadać się na gabinet. U nas tam będzie jadalnia połączona z kuchnią, która będzie w pokoju 10 m. Z ciekawych rzeczy - postanowiliśmy dobudować garaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djanya 10.06.2009 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 witam- prosze podajcie wymiary tych okien na szczytach. My mamy jeszcze przerwe do przyszlej srody bo nasz majster na kilku frontach dziala ale jak juz przyjda to ma szybko isc. Wiezba przyjedzie w sobote, dachowka juz jest- roben tobago glazurowana- ciemna jest Jak mi wymuruja szczyty to okna zamawiam. Nie wiem jakie wielkie dac okno do lazienki i do doswietlenia schodow? Za wzgledu na podniesiona scianke kolankowa do 3 bk i wienca wydluzylismy krokwie po 50 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts