mkkafe 17.06.2008 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 nie zagladalam tu dawno na budowie jest tyle do roboty...z oszczednosci wiekoszosc prac moj maz robi sam. Ja juz odpadam - wlasciwie zostal mi tydzien do porodu Choc bywaly i bardziej pracowite dni: gruntowanie i malowanie scian Plytek nauczyl sie mezowy klasc na gospodarczym. Zdolny jest naprawde Teraz wskoczyl na poddasze i oklada skosy boazeria. I tez efekt jest zadowalajacy. Pozostaly nam 2 miesiace do przeprowadzki Narazie tego nei widze - ale mam nadzieje ze uda sie duzo zrobic - wyboru w sumie nie mamy zadnego - opuszczamy miezkanie z koncem sierpnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 24.06.2008 05:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 jeszcze w dwupaku jestem - mam chyba zepsute mechanizmy porodowe zagladam okazyjnie - a tu takie tyly mam wszystko sie powoli robi, albo czekamy na realizacje zamowien - w zwiazku z czym zdjec nei bedzie - bo nie ma za bardzo czego fotografowac - wszedzie balagan ktory powoduje ze czasem mam niemoc jak tam wchodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 04.08.2008 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 juz sobie mieszkamy do prawdziwej przerowadzki zostaly 3 tygodnie - ale postanowilismy zamieszkac troche... starsze dzieci na wakacjach, tylko malutkie z nami - kapiele jednak jeszcze w mieszkanku.. i jeszcze jedno - zdalam prawko!!! za pierwszym podejsciem. Teraz jeszcze tylko jakis samochodzik drugi i moge byc kompletnie wsiowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 16.12.2008 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 I tak wlasciwie bylo juz do przeprowadzki...Dzien przed dojechaly drzwi - zewnetrzne - z Krakowa - super jakosc i w ogole bez problemunatomiast 2 dni wczesniej dojechaly drzwi od kotlownii zorientowalam sie ze po 13 tygodniach produkcji, po miesiecznym opoznieniu - Pol Skone przyslalo mi nie te drzwinie trafil mnie szlag i nie wkurzylam sie - bo chyba mnie to juz nei przerazilo roznica polegala na obecnosci szybkimialy byz z - przyjechaly bezdostalismy pozwolenie na montaz tymczasowy tego skrzydlajednak zdecydowalismy sie na pozostawienie ich - bo mielismy jzu dosc wymian i niepozalatwianych sprawdostalam korekte i upust od montazu 100 zl za caly niewypal jaki z tymi drzwiami jestmamy w kotlowni nad drzwiami naswietle - szybka dodala by swiatla w tym pomieszczeniu bez okien - ale musi wystarczyc samo nasiwtle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 06.01.2009 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 z moich zapiskow: z bateriammi mielismy przeboje bo czesc nie pasuje. W kazdym pomieszzceniu cos jest nie tak: w kuchni nie mam uchwytow bo sama sie boje przykrecic - moze odpryskiwac - a maz nie ma czasu- sa pilniejsze sprawy. W salonie kominek bez obudowy - oj tutaj tak bedzie dluzej. Jedyne co to wymuruje z cegielek podest pod blat. Maly pokoj juz do malowania - kredki, sok na scianie...komary rozgniecione. Drzwi mam - ale montaz ich pozostawia wiele do zyczenia - i musze uszczelniac sama akrylem szpary. Do garazu nie wjade nawet jakbym upchala graty po pokojach - bo nie mam podjazdu wylanego - ino sam gruz Podlogi moze na parterze wkrotce - i zaraz potem przyjada tymczasowe schody - bo docelowe sie spoznia Sciana z cegly nei doczekala sie fugi i moze sie nie doczeka nigdy bo to powalona robotaGora - tutaj sa lepsze hity: ciagly brak sciany pomiedzy nasza sypialnia a garderobo-lazienka. Bloczki sobie leza. Wszedzie brak parapetow i podlog oczywiscie. U Jagody nei ma sufitu. Nie ma barierek na balkonach.W garderobie dzieci nei ma drzwi. Wiekszosc materialow mamy na szczescie kupionych - wiec tylko czas nas stopuje. Najgorsza jest wizja lazienki dzieci u gory: tam trzeba jeszzce polozyc welne 5 cm i zafoliowac ja po raz drugi. o suficie pomyslimy potem - ale chyba nei ma drewna na te czesc. Cala armature - bez baterii mam kupiona - ale nei mam plytek i kasy na plytki. Lazienka i pralnia bedzie zatem narazie tylko pralnio-suszarnia. Ale tez bym nie wrocila na stare smieci. Dziwne, nie? Nawet gdy prawei codziennie tam przejezdzam - ani razu nie zlapalam sie na tym ze zatesknie....nie traktuje tamtego miejsca jak swego domku - jednak 6 lat tam mieszkalismy. Zadnego sentymentu. Myslalam ze bedzie inaczej. Jest mi obce. Jestem sama zaskoczona. Tutaj czuje ze jest moje miejsce. Wlozylismy w ten dom tyle serca uczestniczac w jego budowie od zalatwiania formalnosci do pozwolenia na budowe, poprzed nadzorowanie poczatkowych prac - po wlasnoreczne murowanie a potem wykanczanie go - jest prawie jak jedno z nas. I chyba dlatego potrafie tutaj w tym calym syfie funkcjonowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 17.01.2009 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 I przy okazji: zauwazylam ze nasz watek osiagnal 30 tysiecy odslon Bardzo mi milo Taka okragla cyferka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 24.01.2009 23:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 w pracach poli sie posuwamy do przodu... maz kazda wolna chwile poswieca na lazienke przysypialniana.. obudowal wanne, zrobil blat przy wannie, zamontowal baterie wymurowal "postument" dla blatu umywalkowego i uklada pltyki na podlodze ale w sprawach "innych" posunelismy sie w tym tyg lozylam wniosek o nadanie numeru posesji i juz go odebralam (nie ma jak wies - wszystko szybko i wiele na "ryj") zameldowalam nas ogronie satysfakcjonujace!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 12.02.2009 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Zeby nie bylo ze nic nie robimy Maz konczy wiatrolap Kupilismy plytki - ciemny braz, rozlozylismy na probe na podlodze i...wyjechaly z powrotem do sklepu na drugi dzien przyjechaly inne - szare, przecierane I juz leza, stygna. Dzis dostana fuge. Potem maz skonczy szafe. Doklei kamien przy szafie. I wtedy bedzie KONIEC tego pomieszczenia (nadaje sie juz do odmalowania ale KONIEC tego nei obejmuje) I potem wkleje fote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gpsp 21.07.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 witam mam pytanie z jakiej firmy macie okna i z czego są zrobione? super domek pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 22.07.2009 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Okna - M&S Line, Pomorska Fabryka Okien nie wiem z czego sa zrobione - w zasadzie nei rozumiem pytania - jak to okna pcv.. prosze komentarze w komentarzach pisac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek0502 05.08.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Brak mi słów !!! Zupełnie mnie zatkało jak obejrzałam zdjęcia domu. Jest po prostu przepiękny !!!! masz niesamowity gust i styl. Ja sama ruszam na wiosnę z budową i mam nadzieję, że mój będzie choć trochę tak piękny jak twój. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 06.08.2009 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 gosiaczek - bardzo bardzo dziekuje nam sie rowniez bardzo, bardzo podoba satysfakcja tym wieksza ze nad wszystkim pracujemy i wymyslamy z mezem sami powodzenia w budowaniu a komentarze piszemy w komentarzach oki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 25.09.2009 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 W sumie dawno nic nie wklejalam bo sobie spokojnie powolutku robilismy elewacje. zostalo nam 8 m2 i sciana zachodnia bylaby skonczona. Male 14 paczek... Ale stalo sie tak ze przyjechal do nas taras. 40 m2 desek z modrzewia, juz poskrecanych w 12 czesciach, na legarach. No i zabralismy sie za taras. Wczesniej w miejscu tarasu wysypalam gruz i koparka zasypala go zwirem (kwiecien 2008) Teraz pozostalo tylko wyrwac chwasty. zamowilismy bloczki betonowe ktore sluza jako fundament punktowy. Potem geowloknina i bedziemy ukladac. Narazie zaimpregnowalam i zaolejowalam taras na "bezbarwny" choc nei do konca jestem przekonana ze taki ten olej byl bo wygladal na ciemny, jak z mojej kosiarki Troche nam tego tarasu wyszlo - powiekszalismy go w stosunku do projektu. Zrobilismy go w L. i dolozylismy przedluzenie ktore bedzie prowadzic do oczka wodnego wykopanego nieopodal Nie mielismy w planach tarasu w tym roku. chcielismy raczej najpierw elewacje skonczyc w tym miejscu - w obawie przed zniszczeniami. Ale taras wyszedl nas mniej niz polowe ceny rynkowej, powstal on na potrzeby reklamowe pewnej formy i po sesji zdjeciowej jest juz nasz. Tylko jeszcze zostalo do zaplacenia ale tutaj mamy troche czasu Jak obrobie foteczki to wstawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jablko1981 14.03.2010 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 CześćCzy możesz mi dać namiary na cegłę pełną czerwona w kujawsko-pomorskimDzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 14.03.2010 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Kupowalismy w Bydg w Betorze na Ołowianej z tym ze to juz bylo 3 lata temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatholandii 18.03.2010 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 hej, masz piękne okna. My jesteśmy na etapie zamawiania, ale białych. Interesują mnie rolety. Podałabyś mi na priv namiary oraz kolor rolet. z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sabina.nornicka 20.05.2010 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 hej, ja tez poprosze o namiary na rolety - jaki kolor pancerza to jest:) - Jaki to RAL - czy to są te srebrzyste RAL 9006? PROSZę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodnik_31 19.05.2011 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 obejrzałam cały dziennik. jestem pod wrażeniem. piękny dom. gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts