tom212 25.06.2008 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 MK, Dobra wiadomość: Od soboty mieszkam!!!! Zła wiadomość: Ktoś mi nasłał nadzór budowlany, niby wszystko mam w porządku, ale wiadomo kontrole są po to aby "coś " znaleźć... Kontrolę mam w poniedziałek-wtorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TTASZT 27.06.2008 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 tom12 gratuluje jesteś chyba pierwszy w Polsce !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 30.06.2008 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 super gratuluje Tom nadzor - niefajnie - oby bylo oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magsylt 01.07.2008 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Trzymamy kciuki za szczęśliwe rozwiązanie - szczęśliwi posiadacze M20 z Gorzowa Wlkp. Cały czas obserwujemy postępy, może niedługo się rozkręcimy na forum, choć czasu mamy niewiele, bo planujemy przeprowadzkę na wrzesień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TTASZT 09.07.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Cały czas obserwujemy postępy, może niedługo się rozkręcimy na forum, choć czasu mamy niewiele, bo planujemy przeprowadzkę na wrzesień. Liczymy na wsze rozkręcenie no i może na jakieś zdjęcia z Waszej budowy. Opiszcie jakie zmiany macie w Waszym M20. Pozdrawiam wszystkich budujących !!! Szczególnie M20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nabial 09.07.2008 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 ja już buduje ale wersje energooszczędną, zapraszam do dziennika mojej budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzonline 14.07.2008 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Przyjmijście nasze gratulacje tym razem nie związane z budową ale z narodzinami ślicznej córeczki. PozdrowieniaEwa i Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 14.07.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 śliczna córeczka, gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TTASZT 15.07.2008 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Również gratuluje nowego członka rodziny. Jest się czym chwalić dumna mamo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 15.07.2008 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 bardzo bardzo dziekujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzonline 15.07.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Budowniczy m20 a co myślicie o takiej przebudowie schodów jak na rysunku? http://lh3.ggpht.com/zacharski.dariusz/SHz7qNRimrI/AAAAAAAABhQ/CxKHFVoAS-c/s400/schody.jpg Majster u mnie na budowie zaproponował coś takiego, gdyż stwierdził że te schody zabiegowe będą nie za bardzo wygodne, a takie rozwiązanie sprawi że problem zabiegowych schodów byłby rozwiązany. Oczywiście wiąże się to z przeróbką paru rzeczy na dole i na górze. Na pewno takie umieszczenie schodów spowoduje również powiększenie saloniku. Co myślicie o tym rozwiązaniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 15.07.2008 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 a co ze sciana ktorej nie ma na rysunku??? ta sciana u nas dosc powaznie podpiera strop wydaje mi sie ze schody zabiegowe to najwygodniejsze rozwiazanie - najlagodniej sie po nich wspina. Wydaje sie ze te pokazane na rys beda ostro szlyile wg Ciebie beda mialy szerokosci stopnie na tym rysunku?? nie beda za waskie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzonline 15.07.2008 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 nie wiem czy dobrze liczę bo to tak wstępnie ale przestrzeń na schody ma 306cm + 24cm scianka pionowa czyli 330cm. 330 - 100cm na spocznik od ściany pozostaje 230cm na 8 schodkow co daje 28,75cm szerokosci na schodek. Schodkow by było tyle co w projekcie 17 czyli wysokość ich by sie nie zmieniła. Poprawiłem troszkę ten rysunek bo poprzedni nie do końca odzwierciedla ilość schodów. http://lh4.ggpht.com/zacharski.dariusz/SH0exWDxFOI/AAAAAAAABh4/VNAszRB94aI/s400/schody2.jpg.Tak jak napisałaś pozostaje jeszcze problem z tą ścianką podtrzymującą strop, ale może da się to podtrzymanie jakoś obejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 16.07.2008 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 mozna pierwsze dwa stopnie zrobić zabiegowe, wtedy ze scianką nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
open_21 18.07.2008 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 witemy, śledzimy Twój blog od samego początku, kedy podjęliśmy decyzję o wyborze projektu, zapraszamy do obejrzenia naszej strony www i oceny, pozdrawiamy z pomorza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalfasik 18.07.2008 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 NAJSERDECZNIEJSZE GRATULACJE Z OKAZJI NARODZIN OLGUNI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jesteś niesamowita !!!!! Trzecia dziewczynka ??? Ale bosko !!! pozdrawiamy !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nabial 19.07.2008 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 a propos schodów - u mnie właśnie są takie, jak parę postów wstecz - podparcie jest zrealizowane słupkami i dwiema belkami żelbetowymi jak na poniższym rysunku (linie przerywane to belki, a słupki to te czarne kwadraciki): http://images24.fotosik.pl/252/ebdeeeb57bc112c1.jpg Dołączam się do gratulacji z okazji przyjścia na świat nowego członka rodziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 20.07.2008 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 witemy, śledzimy Twój blog od samego początku, kedy podjęliśmy decyzję o wyborze projektu, zapraszamy do obejrzenia naszej strony www i oceny, pozdrawiamy z pomorza! open 21 - bylam - widzialam - fajnie sie oglada cos co powstaje i wyglada tak jak u nas;) i ogladajac wszystko wiesz - jakbys tam chodzil ) my w zeszlym roku bylismy na tym samym etapie - tez w lipcu zalewalismy strop trzymam kciuki i gratuluje dziekuje jeszcze raz za gratulacje z okazji narodzin naszej corci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom212 21.07.2008 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Mk, Gratulujemy narodzin Córeczki. Powodzenia i trzymamy kciuki. Jaś, Antoś, Aga i tom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom212 21.07.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 dzonline Nie kombinowałbym ze schodami aż tak bardzo właśnie ze względu na ściankę na środku salonu. Jak dobrze pamiętam podpiera mniej więcej w połowie belki stropowe, trudno mi sobie wyobrazić jej brak, ale "może mozna"..... Mam ażurowe schody zabiegowe 16 cm i mój 1,5 roczny syn wspina sę po nich że hej. Nic nie mówi że mu niewygodnie. Może dlatego że na razie niewiele mówi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts