mkkafe 04.03.2008 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 w szkicu zwymiarowana jest ta http://www.roca.pl/produkt-umywalki-rozne-kalahari-umywalka-podwojna-120x51-cm/393/1/22ma 50 cm glebokosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom212 04.03.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Czyżby "M20męzusiowie" mieli przechlapane? Założę stowarzyszenie "przechlapanego męzusia". Zapraszam. W ramach przechlapania dzisiejszej nocy pilnowałem na budowie świeżo wstawionych okien. 3,5 stopnia Celsjusza to nie jest pora na biwak. Nawet w samochodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 04.03.2008 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 od nast tyg ma byc juz cieplej my tez bardzo sie stresowalismy pierwszymi nocami z oknami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzonline 05.03.2008 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 mkkafe, miałbym jeszcze takie pytanie, jak się ma wykaz ilość podstawowych materiałów dodawany do projektu z rzeczywistością. Czy dane te się pokrywają. PozdrawiamDarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 05.03.2008 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Darku - jednoznacznie sie nie da powiedziec - bo my tak idealnie z projektu nie lecimy - inne materialy, inne rozwiazania..Ilosci materialow sa podane lacznie - npbeton w stanie zero w wykazie rozpisano jako B-10 - 23 m3, B-20 19 m3 a my uzylismy B-10 6 m3, B-15 12 m3, B-20 21 m3napewno poszlo wiecej stali i desek - dachowka podstawowa i dodatkowe jej elementy zgadzaly sie co do sztukiczesci materialow w ogole nie uzywalismy, czesci nei rozbijalismy - np kupilismy od razu wiecej gwozdzi - a w wykazie ilosci podane sa dla poszczegolnych etapow mysle jednak ze wykaz ma jakies odzwierciedlenie w rzeczywistosci i mozna go potraktowac jako ogolny zarys kosztow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys_m 07.03.2008 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 witajciejestem irowniez nwestorem budujacym m20 -etap fundametow.mam pytanie jak rozwiazujecie kwestie kominka? jaki wklad i obudowa?pytam sie bo wedlug projektu to kominek bedzie dosc mocno wychodzil na salon - czy schody u was beda betonowe czy tez konstrukcja otwarta drewno stal? w przypadku projektu oryginalnego to moze jeszcze jaos ujdzie ale w przypadku schodow lekkich to wtedy kominek musialby byc z boku schodow pzdrkm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 07.03.2008 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 nie wiem jeszcze jaki wklad - na dniach podejme decyzje - bo waham sie pomiedzy zwyklym wkladem a plaszczem wodnym - wszystko bedzie zalezne od tego my zastosowalismy komin systemowy - i jednoczesnie zaoszczedzilismy troche miejsca - komin wsunelismy w sciane - zupelnie inaczej niz jest to w projekcie - przy kominie murowanym. Dzieki temu nei wychodzi az tak bardzo na salon Schody beda drewniane - beda biegly identycznie jak te betonowe - kominek bedzie za nimi - ja chyba nie rozumiem tego ostatniego pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzonline 11.03.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 mkkafe pisałaś, że masz już okna w domu, może mogłabyś wkleić pare zdjęć przedstawiających jak domek obecnie wygląda bo jesteśmy bardzo ciekawi (jak byś mogła też dorzucić parę zdjęć pokoi na poddaszu no i salonu jak to wszystko się z oknami prezentuje ). pozdrowienia Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 11.03.2008 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 wrzuce wrzuce - tylko narazie u nas w srodku w domku plac budowyale wkrotce to sie zmieni - porobie fotki i pochwale sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom212 14.03.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Mk jak rozwiązałaś ogrzewanie w salonie? Grzejniki są projekcie obok okien, a to troszke miejsce nie za bardzo. Mam ochotę na podłogówkę i wydaje mi się to najlepszym rozwiązaniem, ale może coś podpowiesz?Jestem już po elektryce i instalacji wodno-kanalizacyjnej. Tynki na górze skończone, teraz dół. Gipsowo-maszynowo. Elektryk mnie przeklinał tyle wymyśliłem punktów, ciekawe czy kiedyś z nich skorzystam? Gdzies mi mignęło że planujesz piec na ekogroszek. Przyierzam się d R-eco 24 KW, dziś pojadę zobaczyć jak funkcjonuje w realu. Cena tego pieca nie jest fajna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 14.03.2008 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 tom ja podlogowki wlasnie nie robie, bo nie chce miec w salonie plytek - a drewno i wszelkie drewnopodobne slabo przewodza cieplou nas beda grzejniki - prawdopodobnie takiehttp://img205.imageshack.us/img205/3636/756niva1nw3.jpgalbo takiehttp://img214.imageshack.us/img214/5504/06dspartassmz6.jpg i w miejscu gdzie to jest przewidziane w projekcie - czyli po bokach okien.co do pieca - w mojej malej kotlowni szalu nei ma - najbardziej prawdopodobnym jest kociol stalmark, ze wzgledu na konkurencyjna szerokosc - 45 cmhttp://www.stalmark.pl/galeria.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom212 14.03.2008 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Co to za grzejniki? - pytam o producenta i ich moc? Co do podłogówki - instalator zapewnia że panele na podlogówce jak najbardziej, to samo mówią w OBI i hurtowniach. Choć słyszałem też rzeczywiście opinie o tym że "podlogówka to tylko kafle". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 14.03.2008 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Tom - te pierwsze to Vasco- Nivadrozsze - po ok 1600 za sztuke, moc 948 Wte drugie - Instal projekt, Sparta - z cennika 960 - ale zaproponowano mi je za 670 - moc 1030 W ( w projekcie 940 chyba w salonie jest)wszystko biale - kolory - doplata, chrom - masakryczna doplata co do podlogowki - wiem ze sa tacy co tak mowia - i moze i maja troche racji - ale napewno taka podloga nie przewodzi ciepla tak jak kafle - wiec po co cala zabawa?? Szkoda tego ciepelka - ktore zostaje pod np panelamiI druga sprawa - kwestia wypaczania - slyszalam ze drewniana czy panelowa podloga lubi sie wybrzuszac w parze z podlogowka - pracuje - wiec ma prawo - i oczywiscie nikt pozniej nie uzna reklamacji...dla mnie za duze ryzyko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom212 19.03.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 U nas podobnie jak u Ciebie ocieplamy poddasze. Tzn budowlańcy ocieplają a ja usiłuję na nich zarobić Po przekopaniu Muratora i Ładnego Domu już prawie na pewno odpuściliśmy sobie podłogówkę w salonie. Zastanawiam się nad grzejnikiem kanałowym.... Tynki się kończą - od wtorku zaczyna hydraulik z ogrzewaniem. Piec - już wybrany Klimosz Ling Kombi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzonline 26.03.2008 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 tom212 a może pochwalił byś się swoimi dokonaniami i umieścił parę zdjęć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom212 28.03.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 tom212 a może pochwalił byś się swoimi dokonaniami i umieścił parę zdjęć ? Witaj, 3 dni nie byłem na budowie... a tu podobno hydraulik zakończył ogrzewanie, chłopaki wylewają posadzki na poddaszu. Biję się w wątłą pierś.... Za tak długie czytanie komentarzy w moją stronę Obiecuję o poranku jutro wykonać zdjęcia i zamieścić w komnetarzach link. Chyba że mkkafe mnie pogoni.... Tłumaczę sam siebie - ospa w domu i dłuuuugie wyjazdy zawodowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzonline 28.03.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Czekamy z niecierpliwością na zdjęcia z nadzieją, że mkkafe przymknie oko . Zdrówko dla rodzinki. DZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom212 30.03.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Witam. Zdjęć tylko kilka. Zaczynając od fundamentów... http://tom212.fotosik.pl/albumy/402289.html MAcie może jakiś sposób na to aby budowalńcy zostawiali po sobie na budowie porządek.? Było dziś słońce - więc sprzątało się przyjemnie ale śmieci które znalazłem na MOJEJ budowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzonline 30.03.2008 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 tom212 dziekuje za zdjecia, gratuluje szybkich postępów, tempo niesamowite. PS. jak masz może jeszcze jakieś zdjęcia salonu albo poddasza i znajdziesz troszkę czasu na umieszczenie ich to by było super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 02.04.2008 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 tom212 a może pochwalił byś się swoimi dokonaniami i umieścił parę zdjęć ? Witaj, 3 dni nie byłem na budowie... a tu podobno hydraulik zakończył ogrzewanie, chłopaki wylewają posadzki na poddaszu. Biję się w wątłą pierś.... Za tak długie czytanie komentarzy w moją stronę Obiecuję o poranku jutro wykonać zdjęcia i zamieścić w komnetarzach link. Chyba że mkkafe mnie pogoni.... . nieee - nie bede gonic, sama chetnei obejrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts