dzonline 02.04.2008 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 mkkafe, super, że umieściłaś zdjęcia z postępów pracy przy budowie domu. Sporo się zmieniło od ostatnich umieszczonych zdjęć (okna, nie wspominając już o ciężko wypracowanych przez Was ściankach działowych), dzięki wielkie . Pozdrowiam. DZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom212 08.04.2008 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Gratuluję odwagi podłogowej!!! Myślę oczywiście o wzorach,a nie ogrzewaniu podłogowym. U nas w porównaniu z Twoimi podłogi będą nudne - dół deska berlinecka, góra panele.... Co do podłogówki - mam podobne rozmieszczenie, dodałęm kuchnię i korytarz na dole,bez wiatrołapu. Hydraulik uparł sie żeby powiesić jeszcze jeden kaloryfer na ściance pod schodami naprzeciw kominka. Narazie wisi, ale zastanawiam się czy go nie schować, zostawić wyprowadzenia i jeśli byłoby zimno dopiero instalować. Chłopaki dziś rano obiecali że za 3 dni będą gotowe kartonogipsy na górze. Trochę im nie wierzę, ale skoro tak mówią. Przyznaję się do błędów: 1. Likwidacja balkonu w pokoju na górze spowodowała zmniejszenie okna i co za tym idzie po prostu jest tam ciemno. A jednak nie jestem mądrzejszy od projektanta M20. No i skończyło sie wstawieniem okna dachowego. A jednym z kryteriów wyboru tego projektu był .... brak okien dachowych 2. Brak wyboru pieca na początku budowy spowodował niewłaściwą budowę komina. Wyjście z pieca do komina jest za nisko w stosunku do komina. Skończyło sie wylaniem stopnia pod piec, bo kolanka obniżają sprawność kotła. 3. Zamówiłem drzwi wejściowe - fajoskie bo Gerdy- tylko otwierane do środka.. Co mnie podkusiło???? Teraz w wiatrołapie jest mało miejsca. Jak patrzę w projekt to wiem że chciałem być mądrzejszy od projektanta.... A drzwi nie wymienię bo kosztowały..... bez przesady ale jednak. 4. Więcej grzechów nie pamiętam, ale jak sobie przypomnę to napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom212 11.04.2008 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Mam podpisana umowe na schody za 12.000 - stolarz ze Zławieś Wielka (Złej Wsi?) .Jesli chcesz kontakt daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 11.04.2008 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 daje znac - chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom212 15.04.2008 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Tynków wyszło ok 600 m - bo: większy dom, mniej okien, z sufitami + garaż, Kwota masakra, jakość - salon do poprawki, góra zostaje bez dodtakowego gipsowania. Naprawdę nie mam ciśnienia żeby się mucha ześlizgnęła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 17.04.2008 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 dzieki moze i tyle faktycznie jest... zobaczymy jak moim dzisiaj wydzie - pierwszy pokoj robia. Wiedza ze ma byc dobrze - bo nie bedzie zadnych gladzi - ze to ma byc pod malowanie kwota - masakra jak dla mnie za robocizne - zeby robota kosztowala ponad 2 x tyle co material Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom212 17.04.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Tynki mocno zmieniają "budowę" w "dom" Tak jak kafelki w kotłowni. Dziś o poranku znalazłem w kotłowni 3 cm róznicy na 3 metrach ułozonych kafelek. Trafił mnie szlag. No i chłopaki odrywają. Potem grzecznie pojadą do OBI i kupią nowe. Za swoje pieniądze. Jutro i pojutrze montujemy piec . Tzn Szanowny Hydraulik montuje a ja tradycyjnie udaję że się znam i pytam o wszystko. mkkafe - zaczynam wymiękać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 17.04.2008 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 taaa - ja juz w tym tyg tez wymiekalam - jak mialam 4 ekipy na budowie, hydraulik do naczynia wzbiorczego montowal zwykla rure pcv - gdzie rzekomo ma isc w razie awarii wrzatek. Rozpetala sie awantura. Rzucal z pierwszego pietra rurkami miedzianymi i poszedl W koncu zrobil to na miedzi. Ale pilnowania i lazenia za kazdym nie cierpie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fillette 17.04.2008 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Witam!Mnie bardzo zaciekawiły te kolorowe podłogi do pokojów dzieci, co to jest za materiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 17.04.2008 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 to wykladziny elastyczne firmy Tarkett Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzonline 17.04.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 mkkafe, tylko pogratulować szybkich postępów, tempo piorunujące. My przygotowujemy się do budowy, ruszamy w czerwcu. Mielibyśmy do Ciebie prośbę, czy moglibyśmy zajechać do Was na budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 18.04.2008 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 jasne - jak dla mnie nie ma przeszkod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzonline 18.04.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 to super, tylko czy mogłabyś podać dokładniejszą lokalizację gdzie się budujecie, jakiś adres, jak do Was trafić itp? Z tego co pisałaś 14km za Bydgoszczą na Nakło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 18.04.2008 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 powiedz skad pojedziecie - nie wiem gdzie jest Tluszcz od ktorej strony...i kiedy by Wam pasowalo. Postaram sie wtedy jakos Was pokierowac. U nas do konca nast tygodnia powinni skonczyc tynki - teraz jest niezle blotko w domku - woda plus tynk - wiec najlepiej wlasnie po tynkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzonline 23.04.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 mkkafe byśmy jechali od strony Bydgoszczy, Tłuszcz jest w promieniu około 40km od Warszawy. Nie chcemy Wam za bardzo przeszkadzać, ale czy była by możliwość abyśmy zajechali w jakąś sobotkę albo jeśli by nie było to bardzo kłopotliwe jak byście byli na budowie np w najbliższą niedzielę albo sobotę po długim weekendzie. W tygodniu niestety za bardzo nie możemy bo pracujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalfasik 24.04.2008 01:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Jesteś niesamowita !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Niesamowite tempo prac! Prawie brak błędów, o których mozna poczytac nie jedno na Forum! Dobre wybory: materiały, ekipy! Dzidzius w drodze!!! Śliczne córcie!!! Dzielny mąż! PODZIWIAM I GRATULUJĘ !!! Powodzenia na dalsze etapy prac i szczęśliwego rozwiązania (bo z tego co pamiętam to już niebawem) Aleksandra - żona kalfasika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 25.04.2008 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Dzonline Mowisz o niedzieli 27.04?? Pasuje Po dl weekendzie tez pasuje - choc sobota 03.05 wieczor i niedziela 04.05 - zapewne wtedy pojedziemy po dzieci do babci. Wiec najlepiej sobota - okolice poludniowe Chyba ze masz na mysli te nastepna sobote...napisz konkretnie - to sie zgadamy kalfasik - dziekuje za slowa uznania. Zaczelam 8 miesiac rozlozylo mnie cos grypowego - czuje sie potwornie i dlatego wywozimy dzieci do babci - a mialam tyle pozalatwiac i porobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzonline 25.04.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 mkkafe, jeśli dobrze zrozumiałem nie przeszkadza Wam abyśmy na chwilke wpadli 27.04 w niedzielę? Jeśli tak to chętnie byśmy w ten dzień zobaczyli w rzeczywistości M20. Czy możesz podać dokładniejsze namiary jak do Was dojechać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 25.04.2008 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 pisze na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 25.04.2008 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 pisze na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts