dakota 27.04.2008 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 Gratuluję wody! Trzymałam za to, żeby była płytko. Przejrzałam Wasze zdjęcia - cudne szare okna, szkoda, że u nas by nie pasowały. Znalazłam też nasze pomysły na wnętrza z udziałem cegieł, też przewidujemy jedną ściankę murowaną z cegieł - u nas będzie to ścianka między salonem a wiatrołapem i obłożenie/ murowanie słupa nośnego w hallu z takich samych cegieł. Tyle, że nasze mają być jasne - starzone. A jak jest u Was - ten słup to nośny jest? Murowany, a co w środku (jeśli nośny)? A cegiełka jaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 27.04.2008 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 dzieki za kciuki - jak widac sie przydaly a jesli chodzi o slup - nie za bardzo kumam o ktory - mamy tylko eden slup - na zewnatrz przy wejsciu do domu..O ten Ci chodzi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 27.04.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 a jesli chodzi o slup - nie za bardzo kumam o ktory - mamy tylko eden slup - na zewnatrz przy wejsciu do domu..O ten Ci chodzi?? no tak, słońce świeciło mi w monitor kiedy oglądałam i ściankę ustawioną szczytem wzięłam opacznie za słup widocznie bardzo chciałam taki słup zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 28.04.2008 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 aaa to ta sciana z cegly to konstrukcyjna murowana z dwoch rzedow cegly - jakies tam "starocegly" - juz nie pamietam jakiej produkcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 28.04.2008 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Bardzo fajny dom.I fajny pomysł na wnętrza. Trzymam kciuki za realizację. Będę tu często zaglądać jeśli pozwolisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 28.04.2008 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 jasne - bedzie mi bardzo miloa i doping sie przyda;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 29.04.2008 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Panowie studniaści bardzo profesjonalnie wyglądają Dzięki za info w sprawie ścianki - u nas działówka raczej klinkierowa będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom212 11.05.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 MK,zaprojektowałaś już kominek? Mieści Ci się? Po czwartkowej wizycie u panakominkowego, mam poczucie że coś jest nie halo z kominkiem, po wizji lokalnej lewy bok obudowy kominka wychodzi idelanie z krawędzią schodów. JAk to u Ciebie wygląda? Będzie oczyszczalnia. Też z czerwoną Mazdą w roli głównej. Przy okazji - jak wysoko u Ciebie wychodzi kominek wentylacyjny od oczyszczalni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 12.05.2008 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 tak - kominek jest w bliskim sasiedztwie schodow fajnie ze sie dogadales z panem z Alfakominek - jak maz nei zapomni - zmierzy dzis - chodzi Ci o to na jaka wysokosc ponad grunt wystaje, tak??czy jak daleko od oczyszczalni?? wystaje ok 40 cm ponad grunt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysm_lodz 18.05.2008 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 hej mam pytanie jak robiliscie gorny wieniec?jestem na etapie stropu i przymierzam sie jak go zrobicjakie doceiplenie wienca wykorzystaliscie i jakie bloczki ytong na szalunek od srodka i czy wieniec zgodnie z projektem szer 24 cm i wysoki na 15?czy cieliscie bloczki na pol zewnetrzne zeby byla zgodna wysokosc z projektem?pzdrkrzys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 18.05.2008 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 krzys - o ktory wieniec Ci chodzi - stropowy czy juz ten na stropie - czesc sciany kolankowej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysm_lodz 19.05.2008 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 ten na scianie kolankowej pod murlaty pzdrkm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 23.05.2008 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 fajnie ze sie dogadales z panem z Alfa Hej, Ja też mam podobne zdjęcia tj. czerwona mazda i niebieski sanitech Ta sama ekipa, choć wziąłem ich w ciemno (bez polecenia), ot tak z googla... Co do starocegieł - ja swoje (na kominek) brałem z cegpolu. Wyglądają jak z jakiejś rozbiórki ... tyle, że takie jakieś ładne są pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niutiger 25.05.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Witajcie. Fajnie, że tyle osób buduje m20. No i ci, którzy są już tak mocno zaawansowani a nie mają swoich dzienników (zdjęć) proszeni są o poprawienie się Ja już się poprawiłem i na szybko zaktualizowałem swoje postępy. Ale do rzeczy. Mam problem z kuchnią. Tzn może nie ja - powiem inaczej - są naciski na zamurowanie otworu okiennego w kuchni (elewacja boczna) w celu poprawienia jej funkcjonalności (wejdzie więcej szafek i łatwiej wszystko odpowiednio porozmieszczać). Ja natomiast na zamurowanie okna ani wejścia do kuchni (takie pomysły też są) nie chcę się zgodzić ale też mój głos akurat w tej sprawie jest dość ... małosilny (kucharzem nie jestem). Poniżej zdjęcia z oknem w kuchni i symulacja bez okna. http://niutiger.pl/foto/m20l/zoknem.jpg http://niutiger.pl/foto/m20l/bezokna.jpg Na razie dwa poniższe projekty wykonane przeze mnie (jeden to prawie kopia mkkafe) nie mają akceptacji. Widziałem, że tom212 zrobiłeś to okno mniejsze ale tego też wolałbym nie robić bo to i tak nie rozwiąże problemu. Podobają mi się te duże okna. Może macie jeszcze jakieś inne pomysły na kuchnię? Pozdrawiam, http://niutiger.pl/foto/m20l/kuchnia1.jpg http://niutiger.pl/foto/m20l/kuchnia2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maczak 08.06.2008 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 WitamCałym sercem dopinguję Wasze prace nad M20. Sam go wybrałem i czekam jeszcze na pozwolenie na budwę ale materialy już mam. Najciekawsza sytuacja była z więźbą - szczególnie te krokwie koszowe. No po prostu nikt się nie mógł nadziwić, że krokiew może mieć taki przekrój. Czy była ona u Was zacinana, czy może krokwie były mocowane w inny sposób?Pozdrawiam i życzę rychłego pelnego wykończenia domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 17.06.2008 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 maczak - ja nie pamietam - chyba nie byla nacinana niutiger - ja uwazam ze szafek bedzie wystarczajaco - a dwa okna w kuchni czynia ja od wewnatrz naprawde piekna i nie zamurowywalabym okien. Pisze to jako kobieta - uzytkowniczka kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 17.06.2008 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Trzymam za Was kciuki, a szczególnie za Ciebie i malucha. Wykończeniówka we własnym zakresie to ciężka praca, coś o tym wiem Ciekawa jestem ostatecznego efektu wykończenia domu. Dzięki tym kolorom, będzie pewnie jasny i przestrzenny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzonline 17.06.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 My też zaciskamy paluchy za Was . Czy możesz coś więcej powiedzieć o tym systemie kominowym który zastosowaliście w salonie(producent rozmiar) i dodatkowym dozbrojeniu stropu przy kominie jakie dokonaliście. Pozdrowienia Ewa i Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 24.06.2008 05:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 wokol komina ida dodatkowe zebra poszukam zdjec a kominy - Schiedel - Rondo Plus ocieplony - 20 plus 18 sorki - nie zagladam ostatnio w ogole - czas goni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziudes 24.06.2008 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Witam!Ostatni raz logowalem się w grudniu czy styczniu, zerknąłem wczoraj, a tu takie rzeczy się dzieją! Ludzie kochani, fantastyczną robotę tu robicie dzieląc się swoimi doświadczeniami! Wiemy teraz jak "na oko" będzie wyglądał nasz domek. Dziś odebrałem pozwolenie na budowę, wpuszczam geodetów i za dwa tygodnie startujemy z robotą. Nasza chatka będzie bardzo bliska wzorcowi ze strony muratora (dach zielony, brązowa elewacja drewniana, okna w niezmienionym kształcie i rozmiarach), róznica będzie polegać na rezygnacji z garażu (w jego miejsce pokój i powiększone pomieszcenie gospodarcze) i rezygnacji z łazienki przy naszej sypialni (będzie większa garderoba). Mamy już umówioną ekipę (robi całą budowlankę i część wykończeniówki, materiały też oni zapewniają), mamy umówioną ekipę dekarzy (kompletny dach materiały + robocizna), mamy też juz kupione okna, drzwi i parapety. Mamy nadzieję, że za 1,5 roku będziemy już w swoim domku.Pozdrawiamdziudes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts