tom212 16.05.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Mk Gdzie ten domek budujesz?Po swoich szumnych zapowiedziach na forum musiałem odpuścić budowę na chwilę, (rodzina się powiększyła), a teraz wracam do prac. Oczywiście ekipe za 280 tys diabli wzieli.Gdzieś mi w Twym Dzienniku mignęło kuj-pom, a ponieważ jestem właśnie stąd chciałem się za czas jakiś wprosić na oglądanie... A M20 jest super. tom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 16.05.2007 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 tom - pod Bydgoszcza jakby co - zapraszam na ogladanie - ale jak juz bedzie co - narazie mam dwie sciany w polowie gotowe sciany parteru wygladam przez okna 280 tys?? za developerski?? chyba dobra cena.. narazie moge powiedziec ze fundament z plyta zbrojona wyniosl nas mniej niz wylicza koszty domu murator. Duzo dodalismy czego nie uwzglednia projekt: wyzsza klase betonu, styropian, zbrojenie... Odpuscilismy sobie cegle klinkierowa na cokole ktora wychodzi spod ziemi i tworzy "parapecik" na ktorym sie gromadzi woda Kompletnie bez sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom212 16.05.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Czujemy się zaproszeni.My za kilka dni kupujemy projekt i chcemy ruszyć we wrześniu.Optymiści..!!!Bacznie będziemy obserwować Twoje postępy w budowaniu i czekamy na zdjęciaA. Budujemy pod Toruniem - więc blisko. tom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 18.05.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Ludzie, jak ja Wam zazdroszcze!!! Zaraz pekne!!! Jakim galopem to pomknelo do gory! Nic, nic - a tu juz mozna z okien wygladac Salon wyglada super. Czy ja rowniez moglabym sie wprosic? Za jakis czas, kiedy jeszcze wiecej domku bedzie? Jestem ze Szczecina, ale nie widze blizej nikogo, kto budowalby Sosny, a my na ten dom jestesmy zdecydowani (chyba zeby nam Gmina jakis numer wywinela przy WZ, chociaz nie sadze - spelnia wszystkie warunki wg WZ sasiada). Wrzucilam sobie Twoj dziennik do ulubionych i bede zagladac wciaz i naokraglo... Trzymam lapki za Twoje postepy! Jak na razie idzie super! Dzieciakom tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom212 24.05.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Jakie zmiany robiliście w projekcie? Coś mi się wydaje że garaż jest lekko wąski ( 3 metry) i pomieszczeni gospodarcze obok tez jest maławe.Usiebie chcę przesunać dwie ściany ale przez to dom zrobi się wydłużony w lewo o ok 2 metry. Please . NApisz jakie zmiany robiliści i na co zwróćić uwagę.Please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom212 24.05.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 No i jeszcze jedno Uczucie które mną miota nazywa się ZAZDROŚĆ!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 24.05.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 No NO Już Wam zazdroszczę budowania w ciepłym okresie. Pomimo kłopotów z zaopatrzeniem ściany wyglądają tak jak powinny a nie tak jak moje. Teraz już o tym nie myślę a Wam życzę dalszych sukcesów. Swoją droga jakieś znajome te bloczki, twarze... warsztat. Pozdrawiam majstrów też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 24.05.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 No i jeszcze jedno Uczucie które mną miota nazywa się ZAZDROŚĆ!!! Hihi, mam dokladniutko te same wrazenia W dolku mnie sciska. Ale JA TEZ BEDE TAKI MIEC!!! I juz mi lepiej Co do garazu, moje odczucia sa podobne - moze byc waski. Ja zdecydowalam sie wyciagnac to ramie domu o ok. 1 m - koniecznie musze poszerzyc pomieszczenie gospodarcze. Zdecydowalam, ze dodam mu ok 70 cm na szerokosci a reszte (ile wlezie - 30-40 cm) poszerze garaz. Moze to nieduzo, ale zawsze cos Projektantka potwierdzila, ze nie bedzie zadnych problemow ze zgoda na taka adaptacje. I wtedy dodam slicznieste okieneczko w lazience, ktora zdecydowanie zrobi sie wieksza Scianke podpierajaca tez chcialabym zrobic z surowej cegly - az sie prosi. mkkafe, czy jeszcze gdzies bedziecie cegle wstawiac? Czy zostawiasz miejsce na rolety nad oknami, czy nie bedziesz ich montowac? Poookaz nowe zdjecia! I fajnie z ludkiem w srodku - najlepiej wtedy widac proporcje pomieszczen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 24.05.2007 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Wylaczylo mi sie powiadamianie Wiec odpowiadam z opoznieniem: tom -pierwotnie zrezygnowalismy ze "slupka" pomiedzy wyjsciem tarasowym. Chcialam miec jedno wielkie okno z drzwiami przesuwnymi. Nie byl to madry pomysl = konstrukcyjnie - Ytong jest kruchym materialem. I ten balkon u gory...Powrocilismy wiec do wersji orginalnej. Okna w jadalni sa wydluzone - tak aby mozna usiasc na parapecie. z tego poki co jestem bardzo zadowolona, baaaardzo mi sie wnetrze podoba Wszystkie okna beda "obnizone" o rolety - narazie poki nie ma wstawionych okien otwory okienne sa takie jak w projekcie Zrezygnowalismy z wylewanych, betonowych schodow - beda azurowe, zajmujace mniej miejsca - dzieki temu bedzie swobodne przejscie z obu stron tej luznej scianki w holu zmienilismy rodzaj scianki miedzy garazem i reszta domu - w projekcie jest ona z cegly...U nas jest taka jak reszta scian To chyba wszystko ze zmian U gory planujemy miec otwarta na nasza sypialnnie lazienke. Ale to juz dotyczy scianek dzialowych co do garazu - dla nas jest ok. Jako jednostanowiskowy.. Poszerzenie u nas nie wchodzilo w gre - mimo duzej dzialki 3,5 tys gmina narzucila nam pow zabudowy do 150 m - wiec automatycznie poszerzajac dom przekroczylibysmy te "norme" Pom gosp jest moze nie tyle male co malo ustawne - duzy piec dwufunkcyjny z podajnikiem bedzie stal poniead w wyjsciu na ogrod. Jakos przezyje. Jest tak dlatego ze ma troje drzwi - do garazu, z domu i na zewnatrz. Wiec szalu nie ma. Graczyk - nasze scianki tez nie wygladaja katalogowo i co chwile zalamujemy rece jak widzimy szpary....urypane narozniki...Codziennie je ogladamy i marudzimy.To taki material - niestety...ale mam nadzieje ze tynk wszystko przykryje i nie bede o tym kiedys myslec azalka - o roletach pisalam wyzej. Beda. Okna troche zejda w dol, ale bez rolet u nas sie chyba nie da zyc Surowa cegle dajemy tylko na tej sciance. Cegla dojdzie tez po zewnetrznej kominow systemowych poczawszy od stropu - tak aby klinkier od polaci dachu sie na niej utrzymal. Jeszcze nei wiem czy bedzie ona surowa czy otynkowana zdjecia beda jutro tom uwage zwrocilabym na scianki - konkretnie chodzi o to ze w projekcie jest cos co nas bardzo niemilo zaskoczylo - pierwotnie sciana jest z BK 24 plus styro - czyli dwuwarstwowa. Gdy zaczelismy studiowac projekt okazalo sie ze od fundamentu - czyli kilka cm w ziemi powinna isc sciana z cegly klinkierowej siegajaca kilkanascie cm ponad poziom wychodzacy "z ziemi" Konczy ja "parapecik" ktory trzeba wykonczyc tak aby nie stala tam woda. To jest jakis idiotyzm - normalnie powinno byc tak ze cokol powinien wchodzic pod sciane - a tu wychodzi i tworzy murek...Na elewacjach tego ne widac..No i koszt tego klinkieru...czesciowo w ziemi..Bez sensu My tego uniknelismy budujac sciane jednowarstwowa a cokol fundamentu cofnelismy. Poza wyliczenie materialow z muratora mija sie z rzeczywistoscia Czesto na niekorzysc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TTASZT 12.06.2007 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Wraz z wyjazdem murarzy zamarł dziennik budowy. Nie moge już doczekać się ich powrotu i wznowienia prac budowlanych na Twojej budowie, a wraz z postępami nowych zdjęć w dzienniku. Z wielką uwagą słedze dziennik i oglądam wszystkie zamieszczone tam zdjęcia. Kupujecie materiały na pozostałą część budowy? Przed zimą pewnie stanie stan surowy. Kiedy planujecie się wprowadzić? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 12.06.2007 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 tak, zamarl dziennik..tez mnie to boli ale ale zalatwiamy kredyt zalatwiamy strop zalatwiamy stemple zaczynamy kupowac dalsze materialy przed zima zyczylabym sobie aby byl dach, w oknach deski na wiosne wykonczenie, na jesien zyczylabym sobie juz sie wprowadzic narazie cieszymy sie wolnymi chwilami spedzanymi na ranczu i kapielami w jeziorze - cala dzialka porosla ogromnymi chwasciorami - moja mlodsza corka ma problemy w poruszaniem sie na niej za 3 tyg planujemy wylac strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom212 12.06.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Po wylaniu stropu wpraszamy się na oglądanie. Będziemy czujni na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 13.06.2007 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 jasne zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 13.06.2007 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Hej fajny domeczek rośnie, podziwiam za zapał w szukaniu materiałów, Mkkafe czy nie chcecie może wykonać tej scianki dzielacej okna w salonnie tez z tej starej cegły- wyglądałoby świetnie na zewnatrz jak i spójnie z wnętrzem. ewentualnie z klinkieru ala stara cegła? z czego robicie kolumnę przy wejściu?może też z klinkieru?Czy mozesz kliknąć aktualne foto tego domu za wami starsznie podobny do mojego , stąd ta prośba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 13.06.2007 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 scianka miedzy oknami w salonie?? hmm - miedzy oknami tarasowymi?? bo to jedyne okna w salonie - te duze. Reszta to jadalnia i kuchnia.. mamy sciany jednowarstwowe - wiec zewnetrzne sa juz gotowe - klinkieru nie bedzie, zostaly jeszcze nosne - w jednym pokoju wewnatrz budynku... kolumne przy wejsciu zrobimy z cegly klinkierowej - ale zielonej - zielona bedzie deska szalunkowa u gory i cokol a aktualne foto tego domu z tylu niepotrzebne - on wciaz bez zmian..ale poszperam w archiwum - pewnie cos sie znajdzie. Za nami wlasciwie sa dwa domki - oba prawie identyczne - jeden otynkowany i skonczony - drugi nie wieczorkiem moze cos tu wkleje for you , ok?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 13.06.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Witajcie! Czytamy dziennik budowy, podziwiamy tempo prac, trochę zazdrościmy, że tyle już macie za sobą, bo wszystko to dopiero przed nami (ledwie co kupiliśmy działkę i projekt). Będziemy wspierać się Waszymi doświadczeniami. Pozdrawiamy serdecznie, tym bardziej, że 26 kwietnia 2007 również obchodziliśmy 10 rocznicę ślubu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 13.06.2007 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 angel - a gdzie macie te dzialke?? i slubowaliscie tego dnia i roku co my suuper acca5 - nie mam w archiwach za bardzo nic co bym mogla wkleic, wiec na pocieszenie jedna fota - w przyszlosci postaram sie nie zapomniec pstryknac czegos for you http://img478.imageshack.us/img478/9117/normalimg2375ra3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 13.06.2007 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 O rany jaki podobny, dzięki i proszę o pamięć. Moje dzieci też ciągam na budowę i na prawdę jest to frustrujące jak przerywają ważne rozmowy hasłem- mamo kupa lub siku. na tyłkach też zjeżdżają skąd popadnie. Zawsze pamiętam aby zrobić im grilla na zbicie czasu. Wciągają aż miło. Piszcie dziennik będę z chęcią czytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi0tr 02.07.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 witam mk:) ja na ten sezon mam zaplanowany stan zero M20 w wersji lustrzanej. Szybkość prac nie jest u mnie imponująca ale cóż... Jak w rzeczywistości wygląda wielkość salonu bo tu mam ciągle pewne obawy co do jego wielkości. pozdrawiam pi0tr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 05.07.2007 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 piotr - dla mnie jest ok. Moze gdyby przestrzen parteru bylaby inaczej rozplanowana - byloby malo miejsca - ale dzieki temu ze hol ze schodami sie laczy, ze jadalnia jest otwarta - jesli slicznie. Dla nas rozklad parteru jest super - ciagle sobie powtarzamy ze lepiej trafic nie moglismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts