Kris2222 04.11.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Jężeli wady te były widoczne przy odbiorze to po jakiego diabła odbierałeś ,poczytaj papiery , prawdopodobnie masz punkt w którym pisze ,że zapoznałem sie z towarem przy odbiorze i odebrałeś jakościowo .Jeśli zładowali na budowie , tzn. ze jest ok .To jest tak jak z kasami, po odejściu od kasy reklamacji nie uznajemy.Generalnie jest gwarancja ,która to obejmuje , ale w tym momencie trochę sie po wkurzasz czekając na te święte krowy. Gdybyś nie odebrał, bo przywieźli badziewie , możliwe że dziś już byś kładł dobrą dachówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
medoza01 04.11.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Mi przywieziono czarną angobę matową, marsylkę. Uważam, że jest to bubel. Ma w 60% odpryski koloru ceglanego. Fatalnie to wygląda na dachu. Nie wiem, czy mam to ściągać i kupować coś innego, czy w obawie przed zimą nakładać tak jak jest, a potem zamalowywać te czerwone plamki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 04.11.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Nie tylko Tondach tak ma ale jeszcze wiele znanych producentów, praktycznie każda ceramika barwiona na czarno lub brązowo, a nie barwiona w masie moja rada kup angobę na zimno daj dekarzom parę złoty aby Ci malowali odpryski i po sprawie , bo reklamacji i tak nie uwzględnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_man 05.04.2010 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Witam,przymierzam się do kupna dachówki ceramicznej Tondach Stodo 12 kolor "Glazura szyfrowo czarna". Czy moglibyście podzielić się namiarami na hurtownie w Polsce lub Czechach gdzie można kupić Tondach'a w dobrej cenie?Może ktoś sprowadzał prosto z fabryki, a może gdzieś w Polsce są lepsze ceny niż w Łodzi w APK? Będę wdzięczny za informacje. sailor_man Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 08.04.2010 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 podciągam wątekjak się mają wasze dachy po kilku latach?a może ktoś teraz zdecydował się na dachówki TONDACH? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 11.04.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 podciągam wątek jak się mają wasze dachy po kilku latach? a może ktoś teraz zdecydował się na dachówki TONDACH? Ja mam od maja 2008. Może to nie jest długo, ale jak na razie nie ma śladu, że coś jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaputek 15.04.2010 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Odgrzewam temat - bardzo proszę o opinie nt. tondachu, jestem tuż przed decyzją o dachówce, tondach przebija wszystkie pozostałe cenowo, wygląd OK, ale jak z jakością ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 17.04.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Właśnie fachowcy skończyli mi układać dachówki z Tondachu.Zdecydowałam się na nie po wielu konsultacjach.Rzeczywiście dobrze się układa,dachówki są równe,kominki wentylacyjne bardzo ładne-też ceramiczne -do Braasa musiałam 3 lata temu kupować pcv i już zmieniły kolor.Oglądałam domy pokryte Tondachem kilka lat temu-wyglądają ok.Więc po co przepłacać?Zwłaszcza jak liczy się każdy grosz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin1978 18.04.2010 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Ja mam Tondacha od 2007. Żeby nie sąsiad palący syfem w piecu to wygladał by jak w momencie montażu. Ogólnie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaputek 19.04.2010 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Dzięki za informacje, zdecydowaliśmy o kupnie tondachu - różnica 7 tys, za to będzie część stolarki, lub brama garażowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igodyn 09.06.2010 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 w 2002 r. pokryliśmy dom dachówką angobowaną Tondachu - przy zakupie dostaliśmy kartę gwarancyjną, dachówka po 7 latach zaczyna się sypać - już 7 dachówek rozsypało się w mak, i następne zaczynają się łuszczyć. Firma Tondach po złożeniu reklamacji wysłała swojego praownika na wizję lokalną, a następnie w piśmie odmówiła nam uznania reklamacji powołują się na błędy w wykonaniu pokrycia- zbyt mało dachówek wentylacyjnych i wykończenie boczne blachą a nie dachówką krańcową. Przy sprzedazy kupiłam tyle wentylacyjnych ile mi polecono w sklepie - ale oczywiście nie mam na to żadnego dowodu, gwarancja nie zawierała żadnych zaleceń co do ich liczby. Co do dachówek krańcowych, sprzedawca nic mi nie mówił, że obowiązkowo muszę ich użyć, zresztą przecież np. jak kryje się dachy w zabudowie szeregowej to nie używa się dachówek krańcowych. Czy ktoś miał takie problemy z Tondachem? Jak można zakwestionować ich opinię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igodyn 09.06.2010 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 w 2002 r. pokryliśmy dom dachówką angobowaną Tondachu - przy zakupie dostaliśmy kartę gwarancyjną, dachówka po 7 latach zaczyna się sypać - już 7 dachówek rozsypało się w mak, i następne zaczynają się łuszczyć. Firma Tondach po złożeniu reklamacji wysłała swojego pracownika na wizję lokalną, a następnie w piśmie odmówiła nam uznania reklamacji powołując się na błędy w wykonaniu pokrycia- zbyt mało dachówek wentylacyjnych i wykończenie boczne blachą a nie dachówką krańcową. Przy sprzedazy kupiłam tyle wentylacyjnych ile mi polecono w sklepie - ale oczywiście nie mam na to żadnego dowodu, gwarancja nie zawierała żadnych zaleceń co do ich liczby. Co do dachówek krańcowych, sprzedawca nic mi nie mówił, że obowiązkowo muszę ich użyć, zresztą przecież np. jak kryje się dachy w zabudowie szeregowej to nie używa się dachówek krańcowych. Czy ktoś miał takie problemy z Tondachem? Jak można zakwestionować ich opinię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 09.06.2010 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Wentylacja połaci jest niezmiernie istotna dla żywotności dachu (pokrycia). Dachówki wentylacyjne wspomagające tą wentylację są oczywiście potrzebne ale ich mniejsza ilość nie ma decydującego wpływu na żywotność pokrycia. Natomiast zastosowanie bądź nie dachówek szczytowych nie ma żadnego wpływu na żywotność pokrycia. W Twoim przypadku mogły wystąpić błędy w wykonaniu okapu oraz kalenicy. Powinnaś zasięgnąć opinii doświadczonego dekarza i po jego cenie zdecydować czy kierujesz sprawę do sądu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igodyn 10.06.2010 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 dziękuję serdecznie za odpowiedź - do kogo można się zwrócić o ekspertyzę ? czy ma Pan może adres jakiegos Instytutu Materiałów Budowlanych czy experta (Małopolska)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 10.06.2010 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Proszę się skontaktować z Małopolskim Oddziałem Polskiego Stowarzyszenia Dekarzy (http://www.dekarz.com.pl). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igodyn 11.06.2010 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 jeszcze raz serdecznie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek i 06.07.2010 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 REKLAMACJA DACHÓWKI TONDACH TO WIELKA LIPA !!!!!! TONDACH TO OSZUŚCI Moja dachówka popękała po 3 latach Reklamacji nie uwzględniono Teraz Mam Sprawę w SĄDZIE NIE KUPUJCIE TEGO DZIADOSTWA !!!! 30 lat i gwarancja nie jest u nas respektowana TO OSZUŚCI!!!!! MOGĘ wysłac zdjęcia Marsylki która rozpada się w kawałki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek i 06.07.2010 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 jeszcze mogę dodać że sytuacja była identyczna przysłano pracownika,który stwierdził że jest zbyt mało dachówki wentylacyjnej, mogę podać nr tel państwu igodyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 07.07.2010 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 no ładnie , ja mam tondach romańska12 , leży na dachu już 2 lata na razie nic się z nią nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.07.2010 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Ja mam dachówkę Tondach od 2007. Angobę chyba właśnie romańską (miała być marsylka ale firma zmieniła profil). Nic się z nią nie dzieje, leży i bardzo ładnie wygląda. Z góry tez, bo mąż był na dachu i patrzył. Reklamować na szczęście nie muszę. A co dachówek wentylacyjnych i krańcowych to fakt. Firma sprzedająca uprzedzała nas, że reklamacja wymaga odpowiedzniej liczby wentylacyjnych na mb I tyle, ile wymaga zakupiłam. Fajnie to wyglada, takie dziubki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts