Drozdek 29.07.2003 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 dla gościa- no niestety, przyznam szczerze, że nie wiem czy miały angobę, interesowało mnie jedynie system montażu, gdyż moje dachówki leżały już na podworku- a co do miejsca- południe Katowic, ul śląska, ul. Franciszkańska-dom kultury.... poza tym popytaj dekarzy, oni też mają już wyrobione zdanie... a propos samych dachowek, wyglądały jak plyty wiórowe po poł roku na deszczu, na tych które się zostały było widać pełno rys od strony wierzchniej..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość McLos 30.07.2003 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Czy ktoś z Was położył glazure z Tondachu ? Proszę o opinie tylko dotyczące glazury, angoby i natura mnie nie interesują ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rayman 31.07.2003 03:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Mój szwagier ma położoną taką dachówkę.Dwa lata i nic się z nią nie dzieje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzka 31.07.2003 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Koniecznie glazura?! Tak bardzo się błyszczy - sąsiedzi położyli i mnie się nie podoba. Ale od dwóch lat nic złego się nie dzieje. Ja mam angobę - wygląda ładniej Ale to oczywiście kwestia gustu. Generalnie ponoć Tondach w ciągu ostnich dwóch lat zdecydowanie poprawił jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.07.2003 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 w tamtym tygodniu sciągnąłem z Krakowa dachówkę Romańską 12 czerwona angoba, wygląda SUPER, dalej to zobaczymy, a budowa w Jaktorowie/Grodzisk Maz. Myślę że będzie warta tych zabiegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość McLos 31.07.2003 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Zuzka, jak Ci się sprawdza dachówka i jak długo już ją użytkujesz ?Mnie osobiście bardziej odpowiada kolor glazury, no i oczywiście powłoka jest trwalsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość McLos 31.07.2003 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Gościu z jakiej firmy brałeś dachówkę, bo ja jestem z Krakowa i chciałbym wiedzieć ile dałeś za szt/ brutto ? Glazura czy angoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketiso 31.07.2003 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Wypowiedź okołotematowa.Na targach Muratora w maju na stoisku Tondach były przesłodkie trzy Czeszki,które też doskonale mówiły w naszym języku.Zatem skoro one były tak słodkie to mniemam,że wszystko co związane z firmą Tondach,a w szczególności z jej produktami jest zapewne najwyższej próby.Tak przy okazji nie bardzo identyfikowały się z Czechami tylko z Morawami.Bardzo dobrze rozmawiało się z nimi o Kreciku,ale Rumcajs był dla nich wyczuwalnie wstydliwy-taki trochę temat tabu. Czy wie ktoś dlaczego?.Coś w tym musi być ,bo ostatnio będąc w sklepie z pamiątkami w okolicach Instytutu Czeskiego można było kupić kubek z Krecikiem,a z Rumcajsem niestety nie i do tego te spojrzenia przy pytaniu o tego zacnego Rozbójnika.HEJ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketiso 31.07.2003 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Przyszło mi jeszcze do głowy,że może ten zacny Rozbójnik postrzegany jest przez Czechów jako "dresiarz".Ale gdzież tam Rumcajs dresiarzem. Chociaż z "CZECHAMI" to nigdy nic nie wiadomo.Biję się w piersi! to też wypowiedź okołotematowa.HEJ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzka 01.08.2003 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 Położyłam swoją angobę cały 1 miesiąc temu. Na razie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość McLos 03.08.2003 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2003 Ketiso.Może masz namiary na te czeszki, (tel., e-mail) to sam bym sobie z nimi porozmawiał na temat …jakości dachówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 02.09.2003 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Wyciągam z czeluści ten wątek , bo chcę zapytać: Jak tam Wasze dachówki Tondach ? Czy Ci, którzy planowali położyć, ostatecznie położyli i czy są zadowoleni ? Może jakieś dodatkowe refleksje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pingo 02.09.2003 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Leży i ma się dobrze. Ale to dopiero rok, co będzie dalej zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 02.09.2003 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Przeczytałem już kiedyś ten wątek, sprawa będzie dla mnie ,,na topie" za pół roku, na wiosnę... , Tondach na dach ? OTO JEST PYTANIE... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 03.09.2003 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Z zainteresowaniem przeczytałem topik, bo właśnie przystępuję (tzn. moim budowlańcy przystępują ) do budowania dachu. I tylko jedna taka uwaga na boku: powołujecie się kilkakrotnie na certyfikaty ISO - one z założenia nie zapewniają jakości, a jedynie zapewniają pewne mechanizmy kontroli jakości. Natomiast co to jest "dobra jakość" to całkiem inna sprawa. A to zasadnicza różnica która powoduje, że w mojej subiektywnej opinii ISO nie ma praktycznie żadnej wartości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luna_tyk 03.09.2003 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Zaczynam trzeci sezon. Bez uwag, tzn dobrze. Dla uściślenia - marsylka 12 angobowana czerwona, położona we wrześniu 2001.Oczywiście - dwa lata w przypadku dachówki to żadna próba czasu. Nie mam też dodatkowych refleksji - po nic mi nie daje ku nim powodów. Po prostu dachówki leżą na dachu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 03.09.2003 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Luna_tyku, a jaki masz kąt nachylenia dachu?Męczę tym pytaniem posiadaczy marsylek, bo mam wątpliwości, czy mój dach nie jest za płaski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 04.09.2003 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2003 Emocje jakby przygasły ale pragnę wtrącić swoje 3 grosze. Przymierzamy się do TONDACH'a i obderwuję w okolicy dachy nim pokryte. Najstarsze są 2-4 letnie i ich właściciele nie mają żadnych problemó z tą dachówką. Z obserwacji własnych stwierdzam, że na wyglądzie nic nie straciły, niczym nie zaczynają porastać, nawet nic się na nich nie osadza. Nagonka chyba faktycznie jest generowana przez konkurencję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 04.09.2003 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2003 Brzmi to optymistycznie . Ja natomiast mam problem ze znalezieniem przedstawicieli Tondacha w mojej okolicy (Lublin). A nie wiem, czy sprowadzanie dachówki z Małopolski jest opłacalne (ok.300km). Gdyby ktoś słyszał o źródle dachówek Tondach bliżej "centrum", to bardzo proszę o info ! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luna_tyk 05.09.2003 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Ella - 38st - nachylenie mojego dachu. Natomiast -jeśli masz problemy ze znalezieniem sprzedawcy w swojej okolicy - to przeczytaj post drugi w kolejności, na samej górze. Ten "Gość" to ja, pan Fuehrer z Tondachu naprawdę był bardzo pomocny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts