Sławek_Kraków 02.08.2006 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Mam pytanko jakie ścianki działowe najlepiej postawić w domu jestem teraz na tym etapie i własnie z żona się zastanawiamy. Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 02.08.2006 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 W systemie gipskarton. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeżyk 02.08.2006 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Technologii jest dużo, ja zastosowałem cegłę dziurawkę murowaną na 6 i na 12 cm w zaleności od potrzeb, łatwo osadzić drzwi, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krashan2 03.08.2006 02:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 W systemie gipskarton. Potem zabawnie się na takim systemie gipskarton wiesza np. szafki albo półki. Oczywiście nie to, że się nie da, ale trzeba kombinować. Ja różne małe murarki w mieszkaniu zrobiłem ytongiem. Jak się równo postawi, to można od razu zarzucać gładź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek_Kraków 03.08.2006 05:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Ja myślałem nad takim pustakiem z Leiera grubość 11,5 cm.....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 03.08.2006 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Proponuje beton komurkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 03.08.2006 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 W systemie gipskarton. Potem zabawnie się na takim systemie gipskarton wiesza np. szafki albo półki. Oczywiście nie to, że się nie da, ale trzeba kombinować. Ja różne małe murarki w mieszkaniu zrobiłem ytongiem. Jak się równo postawi, to można od razu zarzucać gładź. nic nie trzeba kombinować tylko (niestety) to przewidzieć ale osobiście nie popieram tego systemu, chyba że poddasze preferuję cegłę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 03.08.2006 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Zamiast się zastanawiać proponuję poczytać projekt domku chyba tam jest coś o ścianach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 03.08.2006 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Im cięższy materiał-tym lepsza izolacja akustyczna.Ja postawiłem z silikatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 03.08.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Ja postawiłem z silikatów. ja tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 03.08.2006 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Jesli na parterze to ścianki drziałowe można postawić wszędzie i wydaje mi się, że korzystniej jest z takiego samego materiały jak ściany nośne. Jak budujesz z ceramiki np. 25 to działowki 11,5Na poddaszu to w dowolnym miejscu możesz postawic ścianki szkieletowe, a inne to moga stać tylko w odpowiednim miejscu (na belce, żebrze rozdzielczym itp). Oczywiscie im cieższa tym bardziej tłumi hałas (np. silka), a im lżejsza tym niej (np. bk). Oczywiscie dochodzą tu tez sprawy takie jak pory w ścianach itp...Wniosek: robiłbym w tej samej technologii co sciany nosne, popatrzyłbym co napisano w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 03.08.2006 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Ja postawiłem z silikatów. ja tez Ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 03.08.2006 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 taka ciekawostka o silikatach ( a konkretnie bloczkach xNFD) rok 2002;odbiór lokalu; właściciel+ "mądrala" budowlaniec i ten drugi mówi: "Panie, z silikatów to chlewy się teraz buduje" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 03.08.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 taka ciekawostka o silikatach ( a konkretnie bloczkach xNFD) rok 2002;odbiór lokalu; właściciel+ "mądrala" budowlaniec i ten drugi mówi: "Panie z silikatów to chlewy się teraz buduje" a co dobry pomysl, przynajmniej nie bedzie slychac odglosow chlewikowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kryspin 03.08.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 W systemie gipskarton. Pozdrawiam. Witam Panie Andrzeju Jaką wełnę najlepiej do środka, płytę zapewne podwójnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lackyluk 03.08.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Porotherm 11,5 lub 18. Do wieszania kołeczki z Fishera i wszystko gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 03.08.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 cały dom mam z ceramiki, a działowe robiłem z BK 12 cm , był tańszy , łatwiejszy w obróbce , przy działowych jest zwykle dużo docinania , jak chcesz robić sam to jest to zaleta , BK klejony na klej , a nadproża zrobiłem z belki stropowej Teriva których mi kilka zostało , odciełem tylko z nich zbrojenie , pasują idealnie na grubość BK czyli 12 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 03.08.2006 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Wiadomoć dla Kryspina: wełna może być byle jaka ale zdecydowanie w płytach! Co do płyt gk to w pokoju dziecinnym stelaż co 40 cm i podwójna płyta. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.08.2006 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 WitamDom mam z max-a, ścianki na dole też, tylko cieńsze. Natomiast na poddaszu jest problem - w projekcie jest KG+wełna, ale boję się, że będzie słaba izolacja akustyczna. Z tego powodu kupiłam już cegłę, a teraz okazuje się, że w ścianie jest jakiś słup drewniany i połączenie go z cegłą to problem. Co radzicie?pozdrjusta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 03.08.2006 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 ... Z tego powodu kupiłam już cegłę, a teraz okazuje się, że w ścianie jest jakiś słup drewniany i połączenie go z cegłą to problem. Co radzicie? pozdr justa a kto tak twierdzi? inna sprawa to ciężar takich ścian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts