ablonski 03.08.2006 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 witamczy ktos zna firme ktora ubezpieczy mi dom znajdujacy sie w stanie polzamknietym?Dom jest w pelni ogrodzony, zabite sa wszystkie okna, wstawione sa prowizoryczne drzwi. chodzi mi o ubezpieczenie domu przed takimi kradziezami jak wyrwanie rur czy instalacji ze scian, moze wkrotce zrywanie plytek ze scian....bardzo mi zalezy na szybkiej odpowiedzi:)moze komus udalo sie tak ubezpieczyc:)dziekujearek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 03.08.2006 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 ja mam od samego początku ubezpieczony dom w budownie , jest to ubezpieczenie w Compensie , nazywa się "ubezpieczenie inwestycji budowlanych" obejmuje również kradzież , ale pod warunkiem że zostanie skradziona rzecz wpisana d0o dziennika budowy , bo w razie czego patrzą w dziennik , jak masz wpisane instalacje, rury czy inne to wtedy są ubezpieczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwol 03.08.2006 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 U mnie ta sama Compensa wymagała jesdnak wstawionych okien i drzwi, trzeba by to sprawdzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 03.08.2006 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Z tego co wiem, to większość ubezpieczycieli oferuje ubezpieczenie w opcji "dom w buidowie" ale na róznych warunkach.Radzę zadzwoonić (albo odwiedzić) którąś z bardziej renomowanych firm, np Hestię, Wartę,PZU i zagłebić się w tzw. OWU (ogólne warunki ubezpieczenia).Czytać zwłaszcza "miedzy wierszami " bo oni wykorzystają każdy zapis umożliwiajacy póxniejszą odmowę odszkodowania.Co do Compensy - to ma ona nienajlepsze notowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ablonski 03.08.2006 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 jade do compensy, jak ktos by mial jeszcze jakies pomysly to bede wdzieczny:)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 03.08.2006 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 jade do compensy, jak ktos by mial jeszcze jakies pomysly to bede wdzieczny:) pozdrawiam Allianz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts