Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa planująca budowę w 2007

magdar

Recommended Posts

My zaczęliśmy pod koniec kwietnia i coraz częściej myślę, że... za późno

my jeszcze nie zaczelismy. A chcemy w tym roku postawic stan surowy. Na razie czekamy na pozwolenie. Nie wiem czy okna bedzie sens wstawiac czy nie w tym roku.

ms. przeciez po stanie surowym jeszcze tylko tynki z zewnetrznych robot a pozniej to mozna w domu i w zime cos robic.

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

My zaczęliśmy pod koniec kwietnia i coraz częściej myślę, że... za późno

my jeszcze nie zaczelismy. A chcemy w tym roku postawic stan surowy. Na razie czekamy na pozwolenie. Nie wiem czy okna bedzie sens wstawiac czy nie w tym roku.

ms. przeciez po stanie surowym jeszcze tylko tynki z zewnetrznych robot a pozniej to mozna w domu i w zime cos robic.

Wydaje mi sie,ze postawienie wlasnie stanu surowego otwartego to najmniejszy problem.

Spoko,spoko :D nie chodzi mi o dostepnosc materialow,ale o czas postawienia stanu surowego.

...Hej! a co to za ranne ptaszeczki?? :wink: lepiej mi ludzie powiedzcie czy tynkujecie kotłownie, bo ja mam zamiar dać płytki na ściany...no i na posadzkę oczywiście...metraż nieduży i sprzątnę potem szybciej...co myślicie?

my też i słyszałam , że ktoś bez tynkowania robił...ale masz tak równo? ..chyba wtedy dużo tej zaprawy trzeba dać..niech się wypowie ktoś mądry :roll: czy można bez tynkowania kłaść płytki

no i masz powód mikropiko

jest czym serce radować

a ja wracam z wygnania- albo mi pan administrator pomógł albo coś tam sam zmajstrowałam i w końcu moge się odezwać

moja budowa też ruszyła

8 maja miałam wykopki i tp a 11 zakończenie prac - ściany fundamentowe stoją!!!!!

teraz trochę prac ziemnych mnie czeka - dopiero teraz muszę wybrać humus, zasypać, ocieplić, zasypać od zewnątrz - super

no i jak tak każdy kto do mnie wpadnie przyjeżdża i luka co tam mamy - to się śmieje że tą darninę to niepotrzebnie zrywamy, że szkoda roboty i takie tam...

to mnie cholera ciężka zalewa bo i majster mówi że trzeba i tu na forum piszą że też -a wszyscy znajomi i rodzinka pukają się w czoło.

No ale ja kopię dalej -szpadelkiem to trochę się zejdzie - tym bardziej że ślubny jest ale jakoby go nie było w tym momencie - dobrze że do domu chociaż spać wraca :wink:

pozdrowionka

:o

co to za przerwa w nadawaniu :o

do roboty :D

Ja dzisiaj mocno podniecona :D :D :D

bo mam już ścianki działowe na dole :D :D :D

http://img255.imageshack.us/img255/6514/p5160026li8.jpg

Miko,

Piękne te twoje ściany z cegły. Jak zobaczysz mój bury keramzyt.... różnica ogromna... Takich ścian jak twoje to już nie trzeba tynkować :wink: