ula1719501037 12.06.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Dziewczyny! a ja wczoraj zamarzyłam o morzu.....choć na parę dni.....córka liczy na jakiś wyjazd a tu żadnych planów...ona nie przeżywa budowy jak my i nie wyobrażam sobie, że spędzi tam z nami 2 miesiące....widzę, że się nudzi...chętnie wysłałabym ją na kolonie, ale mówiąc szczerze nie ma ciekawych ofert...macie jakiś pomysł?....Moja córka dorasta i zauważyłam ostatnio że .....wybywa z domu, gdy tylko rozmawiamy o budowie....myślę czy nie za mało czasu jej poświęcamy....w tej całej gonitwie muszę przystopować....bo nie daj Bóg wyjdzie mi z domu i nie wróci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 12.06.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 a ja wyjeżdżam i to mam nadzieję nie raz w te wakacje 25 pierwszy wyjazd nad morze .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 12.06.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Dziewczyny! a ja wczoraj zamarzyłam o morzu.....choć na parę dni.....córka liczy na jakiś wyjazd a tu żadnych planów...ona nie przeżywa budowy jak my i nie wyobrażam sobie, że spędzi tam z nami 2 miesiące....widzę, że się nudzi...chętnie wysłałabym ją na kolonie, ale mówiąc szczerze nie ma ciekawych ofert...macie jakiś pomysł?....Moja córka dorasta i zauważyłam ostatnio że .....wybywa z domu, gdy tylko rozmawiamy o budowie....myślę czy nie za mało czasu jej poświęcamy....w tej całej gonitwie muszę przystopować....bo nie daj Bóg wyjdzie mi z domu i nie wróci To prawda można się zagalopować w tej budowie!!! Staram się zachować umiar i jeden dzień weekendu spędzamy na dzialce, a drugi jest dla Jasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 12.06.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 a ja wyjeżdżam i to mam nadzieję nie raz w te wakacje 25 pierwszy wyjazd nad morze .. Miko, ty masz już tyle wybudowane, że grzechem byłoby tracić wakacje... już ci przecież nie przestawią ścian Zróbmy ranking ulubionych miejscowości nadmorskich Ja głosuję na Kuźnicę na półwyspie helskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 12.06.2007 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Chętnie poczytam bo ja do tej pory to tylko tropiki i nic polecić innego nie mogę.... słyszałam od sąsiadów że Władysławowo jest ok! wiecie coś o tym?....dawno temu byłam w Łebie ...tez fajnie....a i czasem na weekend w Kołobrzegu z mężem i córcią gdy miała 3 latka a potem to już zmiana klimatu na zagramanicę ze względu na stan zdrowia dziecka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 12.06.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Miko ja Ci zazdraszczam wiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 12.06.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Chętnie poczytam bo ja do tej pory to tylko tropiki i nic polecić innego nie mogę.... słyszałam od sąsiadów że Władysławowo jest ok! wiecie coś o tym?....dawno temu byłam w Łebie ...tez fajnie....a i czasem na weekend w Kołobrzegu z mężem i córcią gdy miała 3 latka a potem to już zmiana klimatu na zagramanicę ze względu na stan zdrowia dziecka. ja nad polskie morze zaczęłam jeździć w tamtym roku i: ..... mój starszy gra w piłkę na podwórku , piłka mu wpada za ogrodzenie..miły pan zza siadki podaje mu piłkę -a ty młody kawalerze to skąd jesteś.... młody patrzy się na niego spuszcza wzrok..... z Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 12.06.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagi31 12.06.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 a ja tez zaczęłam studia- 4 kierunek Nie wiem na co mi to,ale...jak mam sie nudziec?!Hehe. To zart. pamietam, jak dostaliśmy mieszkanie w bloku a ja wciąz studia i te dojazdy ponad 120km, praca. male dziecko. Koszmar i mieszkanko nie takie,jakbym chciała. Teraz budowa domu i ja..znowu studia. To jakas choroba, ale robie, bo w moim zawodzie trzeba co kilka lat isc na studia...wiec wole teraz, niz przy wykanczaniu.A zajecia sie juz zaczeły miesiąc temu... A co do budowy!!!!!!-robią dach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Cos wymyslili i bardzo sie z tego ciesze. Dzisiaj ma przyjechac Pan z firmy, ktora sprzedaje drzwi garazone "Wiśniowski"i bramy elektryczne. Tylko przeraziło mnie to,ze chce,zeby były tynki zanim załoza drzwi, a my chcemy zamknąc dom i wtedy tynkowac,zeby nam nie pokradli nic. i mamy dylemat co robic. Tynkarze powiedzieli,ze moze zgodza sie wytynkowac tylko garaz najpierw. a jutro zamawiamy okna i sprzet do ogrodzenia- krawężniki, słupki itp. a wakcje spedze- na studiach i na budowie. Chciałam jeszcze raz jechac do Egiptu, ale problem z dachem nas przerosl finansowo Troche na tym stracimy.....a architekt wciaz sie ukrywa!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 12.06.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Chętnie poczytam bo ja do tej pory to tylko tropiki i nic polecić innego nie mogę.... słyszałam od sąsiadów że Władysławowo jest ok! wiecie coś o tym?....dawno temu byłam w Łebie ...tez fajnie....a i czasem na weekend w Kołobrzegu z mężem i córcią gdy miała 3 latka a potem to już zmiana klimatu na zagramanicę ze względu na stan zdrowia dziecka. Władysławowo jest bardzo zaludnione, trochę za bardzo jak dla mnie i byliśmy tam tylko przelotnie. Oprócz Kuźnicy bardzo mile wspominam Białogórę, co za lasy!!! chce się aby droga na plaże była jeszcze dłuższa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 12.06.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 [quote name="Dagi31Tylko przeraziło mnie to,ze chce,zeby były tynki zanim załoza drzwi, a my chcemy zamknąc dom i wtedy tynkowac,zeby nam nie pokradli nic. i mamy dylemat co robic. Tynkarze powiedzieli,ze moze zgodza sie wytynkowac tylko garaz najpierw. a jutro zamawiamy okna i sprzet do ogrodzenia- krawężniki, słupki itp. a wakcje spedze- na studiach i na budowie. Chciałam jeszcze raz jechac do Egiptu, ale problem z dachem nas przerosl finansowo Troche na tym stracimy.....a architekt wciaz sie ukrywa!!!![/quote] Jezeli najpierw zrobicie tynki to będzie mniejsze ryzyko uszkodzeń... Jeśli my zdecydujemy się na drewniane okna i drzwi zewnętrzne w drewnie to niestety najpierw bedą tynki. A jakie okna kupujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagi31 12.06.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Kupujemy plastikowe okna z Limanowej-Impuls. dali najlepsza cene, wiec bierzemy.A co do tynkow- musimy najpierw okna wstawic, bo grzejniki nam ukradną, a CO robi sie przed tynkami.A okna beda w folii,wiec nie powinny az tak sie zniszczyc. Drzwi tez w taki sposob zrobimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penny 12.06.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Hydraulik, który u mnie będzie robił CO sam od razu zaproponował, że rozprowadzi CO, ja sobie porobię tynki i co tam jeszcze będzie do zrobienia, a grzejniki on zamocuje już później później, żeby nie ukradli. Malować chyba niezbyt wygodnie jak grzejniki zamontowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 12.06.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Hydraulik, który u mnie będzie robił CO sam od razu zaproponował, że rozprowadzi CO, ja sobie porobię tynki i co tam jeszcze będzie do zrobienia, a grzejniki on zamocuje już później później, żeby nie ukradli. Malować chyba niezbyt wygodnie jak grzejniki zamontowane... Słusznie, tynkowanie za grzejmikami byłoby cokolwiek trudne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 12.06.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Chętnie poczytam bo ja do tej pory to tylko tropiki i nic polecić innego nie mogę.... słyszałam od sąsiadów że Władysławowo jest ok! wiecie coś o tym?....dawno temu byłam w Łebie ...tez fajnie....a i czasem na weekend w Kołobrzegu z mężem i córcią gdy miała 3 latka a potem to już zmiana klimatu na zagramanicę ze względu na stan zdrowia dziecka. ja nad polskie morze zaczęłam jeździć w tamtym roku i: ..... mój starszy gra w piłkę na podwórku , piłka mu wpada za ogrodzenie..miły pan zza siadki podaje mu piłkę -a ty młody kawalerze to skąd jesteś.... młody patrzy się na niego spuszcza wzrok..... z Polski No to wychowujesz małego obieżyświata W koncu nie napisałaś gdzie nad to polskie morze jedziesz!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagi31 12.06.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 a wiecie,ze jeden od Co chciał robic wszystko po tynkach??zaraz z niego zrezygnowałam. a co do tynkow i CO. Ludzie u nas nawet kable kradną, stemple, wiec i podłogówkę dla sztuki ukradną. tacy sa. Nie bedę wiec ryzykowac!!!A okna drozeją....zreszta, termin odbioru za 6 tygodni, wiec pewnie juz CO bedzie sie robiło. natomiast wiem,ze drzwi do garazu tez ida w gore ..wiec musimy juz zamowic. Licze wiec,ze sie nic nie poniszczy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 13.06.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 ...co jeszcze zdrożeje?.....chodzi mi głownie o wykończeniówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 13.06.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 ...co jeszcze zdrożeje?.....chodzi mi głownie o wykończeniówkę Mh... pomyślmy.... Wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 13.06.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Grzegorz, czy ty jesteś realistą czy pesymistą? Bo to ostatnie stwierdzenie zabrzmiało złowrogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 13.06.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 A znasz coś co staniało?Oprócz słowności i honoru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts