Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa planująca budowę w 2007

magdar

Recommended Posts

W piątek pojechałam do Urzędu uzupełnić dokumentację dot. pozwolenia na budowę - w tym kazali mi przywieźć oryginał warunków zabudowy, ktore sami mi wydali. Dobra, wszystko dowiozłam, a tu nagle mnie Pani urzędnik informuje : " warunki zabudowy Pani ma, ale one nie są ostateczne."

Zastanawiałam się przez chwilę, czy coś ze mną nie tak, czy może źle słyszę, aż pytam co to znaczy, że " nie ostateczne" i dlaczego wydają mi decyzję ale nie zaznaczają, że jest nieostateczna i wogóle po cholerę komuś nieostateczna decyzja?!

No i pytam jak wyglądają wobec tego "ostateczne warunki zabudowy", a Panienka mi mówi, że po prostu muszę mieć przybitą na nich pieczątkę "warunki ostateczne", a ja jej nie mam. Wku...am się tak, że myślałam, że jej krzesłem przyłożę! Mówię jej, że jeżeli babsko, które mi wydało warunki, a właściwie której warunki wydarłam z gardła, nie przystawiło jakiejś pieczatki, to ja idę do Dyrektora w tej chwili. Na to baba dostała wyczeszczu oczu i w pokoiku "przyjęć" zrobiło się cicho, no bo wstałam i zgarnęłam całą teczkę, a ona mówi, że ta pieczątka to nie problem, bo ona po nią pójdzie i Pani Aneta przystawi i mam się nie kłopotać, choć to inwestor powinien zabiegać o pieczatkę. Usiadłam i pytam jak to mam "zabiegać"? A ona, że jak sąsiedzi zostaną poinformowani O WARUNKACH ZABUD. to po 14 dniach mogę mieć tę pieczątkę. Mówię, że sąsiedzi już mają moje warunki zabudowy, ale interesuje mnie ile czasu potrzebuje Urząd na przybicie pieczątki?!!! No to ona, że to chwilka dosłownie!

Matrix - takie rozmowy musze odbywać.

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:o ale żeście nastukali z poniedziałku :o

a u nas końcżą papować :roll:

mam wątpliwości - dach 320m, kupiona papa 360m ....a oni chcą jeszcze 5 rolek :roll: ......może teściowej papuja? :wink:

na zdrowie :evil: :wink:

to tak jak u nas ale z farbą na deski

ja omalowałem 435 m2 desek 30 l farby a im brakowało ciągle na 80 m2 15 litrów :evil:

ale jak byłem na budowie to zauważyłem że w kilku puszkach jest po troche farby,tu sie cos wylało,tam zaschło :evil:

ale zawsze muszą być jakieś straty :wink:

Twoja budowa należy do wzorcowych - mamy tu kilka takich!!! Dobrze, że czytam, że mozna normalnie, w tempie i bez szarpaniny z wykonawcami bo mam przynajmniej punkt odniesienia...

Semir, gratuluje takiej budowy!!!!

no to tak wyglada tylko że jest ok . :wink:

ale nerwówka i szarpanina to normalka :wink:

mam wątpliwości - dach 320m, kupiona papa 360m ....a oni chcą jeszcze 5 rolek :roll: ......może teściowej papuja? :wink:

a chcesz miec zakladki czy szpary miedzy kolejnymi warstwami?

wiesz, jak bedziesz mial co do milimetra to moze Ci woda leciec :D

Szczęście mnie ogarnia, dzwoniłam do wykonawcy żeby poinformować o pozwoleniu a on mi mówi, że kończy teraz wszystkie inne prace i zostałam tylko ja i mój Ciekawy C118 z Muratora. Zastanawiam się jak długo będzie szło tak gładko. :D :D :D :D :Dhttp://projekty.muratordom.pl/pliki/dom_316_18.jpg

a chcesz miec zakladki czy szpary miedzy kolejnymi warstwami?

wiesz, jak bedziesz mial co do milimetra to moze Ci woda leciec :D

ale były brane pod uwagę zakładki :o

i ja to ja a nie on :wink:

A ona, że jak sąsiedzi zostaną poinformowani O WARUNKACH ZABUD. to po 14 dniach mogę mieć tę pieczątkę. Mówię, że sąsiedzi już mają moje warunki zabudowy, ale interesuje mnie ile czasu potrzebuje Urząd na przybicie pieczątki?!!! No to ona, że to chwilka dosłownie!

Matrix - takie rozmowy musze odbywać.

Niepotrzebnie się wsciekłaś. Tak jest z tymi decyzjami. Dostajesz papier a po 2 tyg on jest ostateczny i wtedy trzeba udać się po pieczątkę.

Też się zdziwiłem jak zaniosłem papiery do banku bez pieczątki o ostateczności.