Matuszka 18.06.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 W piątek pojechałam do Urzędu uzupełnić dokumentację dot. pozwolenia na budowę - w tym kazali mi przywieźć oryginał warunków zabudowy, ktore sami mi wydali. Dobra, wszystko dowiozłam, a tu nagle mnie Pani urzędnik informuje : " warunki zabudowy Pani ma, ale one nie są ostateczne." Zastanawiałam się przez chwilę, czy coś ze mną nie tak, czy może źle słyszę, aż pytam co to znaczy, że " nie ostateczne" i dlaczego wydają mi decyzję ale nie zaznaczają, że jest nieostateczna i wogóle po cholerę komuś nieostateczna decyzja?!No i pytam jak wyglądają wobec tego "ostateczne warunki zabudowy", a Panienka mi mówi, że po prostu muszę mieć przybitą na nich pieczątkę "warunki ostateczne", a ja jej nie mam. Wku...am się tak, że myślałam, że jej krzesłem przyłożę! Mówię jej, że jeżeli babsko, które mi wydało warunki, a właściwie której warunki wydarłam z gardła, nie przystawiło jakiejś pieczatki, to ja idę do Dyrektora w tej chwili. Na to baba dostała wyczeszczu oczu i w pokoiku "przyjęć" zrobiło się cicho, no bo wstałam i zgarnęłam całą teczkę, a ona mówi, że ta pieczątka to nie problem, bo ona po nią pójdzie i Pani Aneta przystawi i mam się nie kłopotać, choć to inwestor powinien zabiegać o pieczatkę. Usiadłam i pytam jak to mam "zabiegać"? A ona, że jak sąsiedzi zostaną poinformowani O WARUNKACH ZABUD. to po 14 dniach mogę mieć tę pieczątkę. Mówię, że sąsiedzi już mają moje warunki zabudowy, ale interesuje mnie ile czasu potrzebuje Urząd na przybicie pieczątki?!!! No to ona, że to chwilka dosłownie!Matrix - takie rozmowy musze odbywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa 18.06.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 MAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozwolenie na budowę jadę do urzędu odebrać jeszcze tylko uprawomocnienie, czekałam na tą chwilę od września 2006r. Wtedy to zaczeęła się moja przygoda z urzędami jestem HEPY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 18.06.2007 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 No to gatuluje,zwlaszcza ze trwalo to tak dlugo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 18.06.2007 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 ale żeście nastukali z poniedziałku a u nas końcżą papować mam wątpliwości - dach 320m, kupiona papa 360m ....a oni chcą jeszcze 5 rolek ......może teściowej papuja? na zdrowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semir 19.06.2007 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 u nas weszli cieśle wreszcie http://images12.fotosik.pl/96/3c8b5b9f75538e08med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semir 19.06.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 ale żeście nastukali z poniedziałku a u nas końcżą papować mam wątpliwości - dach 320m, kupiona papa 360m ....a oni chcą jeszcze 5 rolek ......może teściowej papuja? na zdrowie to tak jak u nas ale z farbą na deski ja omalowałem 435 m2 desek 30 l farby a im brakowało ciągle na 80 m2 15 litrów ale jak byłem na budowie to zauważyłem że w kilku puszkach jest po troche farby,tu sie cos wylało,tam zaschło ale zawsze muszą być jakieś straty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semir 19.06.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Twoja budowa należy do wzorcowych - mamy tu kilka takich!!! Dobrze, że czytam, że mozna normalnie, w tempie i bez szarpaniny z wykonawcami bo mam przynajmniej punkt odniesienia... Semir, gratuluje takiej budowy!!!! no to tak wyglada tylko że jest ok . ale nerwówka i szarpanina to normalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa 19.06.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Szczęście mnie ogarnia, dzwoniłam do wykonawcy żeby poinformować o pozwoleniu a on mi mówi, że kończy teraz wszystkie inne prace i zostałam tylko ja i mój Ciekawy C118 z Muratora. Zastanawiam się jak długo będzie szło tak gładko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 19.06.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 ale żeście nastukali z poniedziałku a u nas końcżą papować mam wątpliwości - dach 320m, kupiona papa 360m ....a oni chcą jeszcze 5 rolek ......może teściowej papuja? na zdrowie a chcesz miec zakladki czy szpary miedzy kolejnymi warstwami? wiesz, jak bedziesz mial co do milimetra to moze Ci woda leciec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa 19.06.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Szczęście mnie ogarnia, dzwoniłam do wykonawcy żeby poinformować o pozwoleniu a on mi mówi, że kończy teraz wszystkie inne prace i zostałam tylko ja i mój Ciekawy C118 z Muratora. Zastanawiam się jak długo będzie szło tak gładko. :Dhttp://projekty.muratordom.pl/pliki/dom_316_18.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa 20.06.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Mam pytanko Kto wie jak załatwić prąd , ponieważ u nas w urzędach każdy mówi co innego, droga ok. 100m, skąd mam wziąśc mapy teraz dopiero o nich powiedzieli Mój spokój się skończył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 20.06.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 u nas skończony dom deskowanie i papowanie ....koniec Przed nami następne etapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 20.06.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 ale żeście nastukali z poniedziałku a u nas końcżą papować mam wątpliwości - dach 320m, kupiona papa 360m ....a oni chcą jeszcze 5 rolek ......może teściowej papuja? na zdrowie a chcesz miec zakladki czy szpary miedzy kolejnymi warstwami? wiesz, jak bedziesz mial co do milimetra to moze Ci woda leciec ale były brane pod uwagę zakładki i ja to ja a nie on Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwozelka 20.06.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 u nas skończony dom deskowanie i papowanie ....koniec Przed nami następne etapy Gratulacjeeeeeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 20.06.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Dzięki zacznie się teraz wykończeniówka będzie się działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 20.06.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 U nas dom zadaszony był na tydzień przed Wielkanocą, a zaczęliśmy w połowie stycznia. Obecnie skończone mamy tynki, szykujemy się do wylewek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semir 21.06.2007 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 u nas 3 dzien deskowaniado konca tygodnia chyba skończą po ok 2 tyg.przychodzą dekarze, a dachówka już dziś ma przyjechać pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 21.06.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 A ona, że jak sąsiedzi zostaną poinformowani O WARUNKACH ZABUD. to po 14 dniach mogę mieć tę pieczątkę. Mówię, że sąsiedzi już mają moje warunki zabudowy, ale interesuje mnie ile czasu potrzebuje Urząd na przybicie pieczątki?!!! No to ona, że to chwilka dosłownie! Matrix - takie rozmowy musze odbywać. Niepotrzebnie się wsciekłaś. Tak jest z tymi decyzjami. Dostajesz papier a po 2 tyg on jest ostateczny i wtedy trzeba udać się po pieczątkę. Też się zdziwiłem jak zaniosłem papiery do banku bez pieczątki o ostateczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 21.06.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Witam, trochę mnie zdziwił fakt jakiejś pieczątki na warunkach zabudowy . Pozwolenie dostałam a po żadną pieczątkę na warunkach zabudowy nie biegałam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa 21.06.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Czy może ktoś mi pomóc. Działkę mam nie uzbrojoną - czekam na prąd , oczywiście coś wynikło i pewnie nie zdążą przed rozpoczęciem budowy, jaki kupić agregator prądu aby ekipa budująca mogła z niego skorzystać, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts