semir 21.06.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Czy może ktoś mi pomóc. Działkę mam nie uzbrojoną - czekam na prąd , oczywiście coś wynikło i pewnie nie zdążą przed rozpoczęciem budowy, jaki kupić agregator prądu aby ekipa budująca mogła z niego skorzystać, może masz blisko sąsiada który ci pozwoli korzystać z prądu ja tak zrobiłem zapłaciłem za prąd 200,00 a agregaty są drogie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa 21.06.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Czy może ktoś mi pomóc. Działkę mam nie uzbrojoną - czekam na prąd , oczywiście coś wynikło i pewnie nie zdążą przed rozpoczęciem budowy, jaki kupić agregator prądu aby ekipa budująca mogła z niego skorzystać, może masz blisko sąsiada który ci pozwoli korzystać z prądu ja tak zrobiłem zapłaciłem za prąd 200,00 a agregaty są drogie pozdrawiam Też nad tym myślę ale robiłeś jakis dodatkowy licznik czy tak na piękne oczy. nie znam tych ludzi . W poblizu mnie budują sie dwa domy i jestem pewna że jedni korzystaja z prądu od tych sasiadów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semir 22.06.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 [ Też nad tym myślę ale robiłeś jakis dodatkowy licznik czy tak na piękne oczy. nie znam tych ludzi . W poblizu mnie budują sie dwa domy i jestem pewna że jedni korzystaja z prądu od tych sasiadów. Pozdrawiam[/quote dowiedz się ile płacą na miesiąc za prąd ,i zaproponuj że zapłacisz im całośćja zużyłem na budowie za 200,00 zł ( dwa miesiące)a prowizorka kosztowała mnie 600,00 nie musiałem zakładac prowizorki ,ale w energetyce to strasznie długo sie załatwia ja czekałem 3 miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 22.06.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Ulka ...co z tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 22.06.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 nie musiałem zakładac prowizorki ,ale w energetyce to strasznie długo sie załatwia ja czekałem 3 miesiące ja czekalem 2 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semir 22.06.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 to macie spoko energetyke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 22.06.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 to macie spoko energetyke nie poprostu jest okreslony termin jak wszedzie i staram sie pilnowac swoich spraw - mialem i tak podlaczenie 1 czy 2 dni po terminie lecz 1 telefon spowodowal ze byli na miejscu w ciagu 30-40 minut i poszlo im bardzo sprawnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semir 22.06.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 ja pisze o tym jak zaczyna sie załatwiać dok.na podłaczenie,plan ,uzgodnieniai podłaczenie ja dałem dokumenty o warunki 12 maja i na razie czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 22.06.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 ja pisze o tym jak zaczyna sie załatwiać dok.na podłaczenie,plan ,uzgodnienia i podłaczenie ja dałem dokumenty o warunki 12 maja i na razie czekam to zadzwon do nich i sie zapytaj jak ja do Starostwa zadzwonilem w ostatni dzien w ktorym cos tam powinno byc dla mnie gotowe to nawet nie mogli znalezc mojego wniosku juz nie mowiac o gotowej opinii czy decyzji. jak bym nie zadzwonil to pewnie szybko bym tego nie dostal a tak to przed 15-ta podjechalem i czekalo juz ladnie na biureczku kto nie pilnuje ten nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 22.06.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Hej, Planowałem rozpocząć budowę w tym roku, ale chyba się to nie uda. Na razie czekam na wypis z ksiąg wieczystych (szlag mnie trafia, mają to w komputerze, a potrzebują 2 tygodni, żeby wydrukować i przybić pieczątkę). Z rzeczy, które realnie powinno udać się zrobić jeszcze w tym roku to: 1. podział działki - 1 m-c (lipiec) 2. darowizna (dostajemy połówkę od teściów - ktoś wie ile to może potrwać? załatwianie z notariuszem, wpisy do ksiąg itp. (sierpień?) 3. wybór i kupno projektu - w tak zwanym międzyczasie (sierpień) 4. adaptacja projektu, projekt zagospodarowania działki itp. - dopiero jak będzie podzielona działka i pewnie potrwa 1 m-c (sierpnień/wrzesień) 5. załatwienie nadzoru archeologicznego (stanowisko na działce) - około 1-2 m-cy, można zacząć dopiero jak będzie podzielona działka, ale robić jednocześnie z adaptacją (sierpień/wrzesień) 6. ustalenie warunków przyłączy (woda, prąd, kanalizacji i gazu nie ma) - ktoś wie ile to trwa (sierpień/wrzesień) 7. uzyskanie pozwolenia na budowę - zakładając (mało realnie), że poprzednie terminy się nie poprzesuwają, papiery złożę we wrześniu i na pozwolenie będę czekał około 2 m-cy, to w listopadzie powinno być. Listopad to trochę późno. Fundamentów chyba nie zrobię (choć bardzo bym chciał), ale może chociaż uda się zrobić przyłącza (woda, prąd) i utwardzić "drogę" jakimś gruzem. Co myślicie? O czymś zapomniałem? P.S. Bo pewnie nie mogę się zabrać za przyłącza itp. przed uzyskaniem pozwolenia na budowę... mam rację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 22.06.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Hej, hej zrobil bym jeszcze 2a. wypis i wyrys na podstawie ktorego dowiesz sie jakie masz warunki zabudowy i dopiero wtedy bedziesz mogl wybrac projekt. kat pochylenia dachu, ilosc kondygnacji naziemnych, linia dachu itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa 22.06.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Hej, Planowałem rozpocząć budowę w tym roku, ale chyba się to nie uda. Na razie czekam na wypis z ksiąg wieczystych (szlag mnie trafia, mają to w komputerze, a potrzebują 2 tygodni, żeby wydrukować i przybić pieczątkę). Z rzeczy, które realnie powinno udać się zrobić jeszcze w tym roku to: 1. podział działki - 1 m-c (lipiec) 2. darowizna (dostajemy połówkę od teściów - ktoś wie ile to może potrwać? załatwianie z notariuszem, wpisy do ksiąg itp. (sierpień?) 3. wybór i kupno projektu - w tak zwanym międzyczasie (sierpień) 4. adaptacja projektu, projekt zagospodarowania działki itp. - dopiero jak będzie podzielona działka i pewnie potrwa 1 m-c (sierpnień/wrzesień) 5. załatwienie nadzoru archeologicznego (stanowisko na działce) - około 1-2 m-cy, można zacząć dopiero jak będzie podzielona działka, ale robić jednocześnie z adaptacją (sierpień/wrzesień) 6. ustalenie warunków przyłączy (woda, prąd, kanalizacji i gazu nie ma) - ktoś wie ile to trwa (sierpień/wrzesień) 7. uzyskanie pozwolenia na budowę - zakładając (mało realnie), że poprzednie terminy się nie poprzesuwają, papiery złożę we wrześniu i na pozwolenie będę czekał około 2 m-cy, to w listopadzie powinno być. Listopad to trochę późno. Fundamentów chyba nie zrobię (choć bardzo bym chciał), ale może chociaż uda się zrobić przyłącza (woda, prąd) i utwardzić "drogę" jakimś gruzem. Co myślicie? O czymś zapomniałem? P.S. Bo pewnie nie mogę się zabrać za przyłącza itp. przed uzyskaniem pozwolenia na budowę... mam rację? A co z warunkami zabudowy ( wynikają z planu zagospodarowania przestrzennego) z urzędu gminy lub miasta jak tego nie masz to dolicz sobie ok.3-4 miesięcy to zajmuje 1 pozycję w całej tej drodze do pozwolenia, nastaw się na dużo nerwów, Ja zaczęłam we wrześniu 2006r. a pozwolenie otrzymałam parę dni temu. Pozdrawiam i życzę wytrwałości i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 22.06.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Dzięki wielkie za uwagi... Z tego co się zorientowałem, to ja nie potrzebuje Warunków Zabudowy, tylko wypis z planu zagospodarowania (warunki zabudowy potrzebne są jak nie ma planu, a u mnie w gminie jest). Mam już wypis z planu zagospodarowania dla całej działki (niepodzielonej), więc po podziale powinien chyba być taki sam (bo niby czemu miałby się różnić). A otrzymanie go trwało około tygodnia, więc nie jest źle. Tydzień powinno też potrwać otrzymanie wypisu i wyrysu dla podzielonej działki... (mam nadzieję). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 22.06.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 http://img516.imageshack.us/img516/5718/p6220001li9.jpg to już jest koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 22.06.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Hello My tez zaczelismy w tym szczesliwym 2007 roku za 10 dni zalewamy strop teraz mamy przestoj - miesiac juz nic nie robimy - ale mamy bardzo wprawna ekipe - stan zero i sciany parteru postawili w miesiac Hej, 2. darowizna (dostajemy połówkę od teściów - ktoś wie ile to może potrwać? załatwianie z notariuszem, wpisy do ksiąg itp. (sierpień?) zamawiasz termin u notariusza ( u mojego notariusza zamawialam termin 3 dni przed) on to zglasza do sadu i wpisuja Was do ksiegi - a na to maja az 3 miesiace, u nas zazwyczaj uwijaja sie w dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 22.06.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Miko, jest ok. ale szczegóły za parę dni bo nie chcę zapeszyć ....gdybyśmy się minęły, to zyczę Ci wspaniałych wakacji nad morzem!!!!!paaaaaaaaaaaaa! wracaj do nas! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 22.06.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Hello mamy bardzo wprawna ekipe - stan zero i sciany parteru postawili w miesiac nasza ekipa to majster i pomocnik i czasami jeszcze jeden pomocnik pomocnika stan zero, piwnica, parter i poddasze (2 lane recznie stropy teriva, kominy z cegly, recznie krecone zbrojenia) w 3 miesiace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 24.06.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 a ja mam już za sobą teraz wykończeniówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 24.06.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 A nam wlasnie wczoraj skonczyli stan surowy otwarty.Od poniedzialku zaczynaja sie instalacje,a na poczatku przyszlego miesiaca powinna byc juz dachowka do odbioru,a gdzies w polowie sierpnia okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagi31 25.06.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 dawno mnie nie było....bo nic sie nie działo. Firma miała dokonczyc 2 inne domki, wiec my musielismy czekac. Zreszta i tak szukalismy architekta,zeby zrobił poprawki dachu-i nie znalezlismy go Ale nasi robotnicy i tak w ciązgu miesiąca byli u nas dwie soboty i mamy juz konstrukcje dachu zrobiona- te podstawowe belki(jak to sie fachowow nazywa???)A dzisiaj- ruszają juz do konca!!!Dokupilismy drzewa,zeby wzmocnic dach i usunąc słupy z pokoi.Szef powiedział nam,ze jak juz dzisiaj wejdą to do konca zostają Powiedzcie mi ile trwa robienie dachu?/mam 2 spadowy dach, 1 balkonik mały, ponad 230m2 i tak, jak mowilam- głowna konstrukcja juz jest. elektrycy zrobili doł. Czekamy tez na okna- powinny do 2 tyg przyjechac, i brama garazowa kupiona.W sosbote mają wytynkowac garaz i zamontują brame. Reszte robot planowanych jest na koniec lipca....tynk, elewacja, ogrodzenie, CO, elektrycy z gorą.... Cegła na działowki tez juz czeka..zazdroszcze wam,ze juz skonczyliście stan surowy- buduje od 2 marca i..miałam ponad miesiąc przerwy, bo firma wzięła za duzo na raz roboty!!!Co za czasy!!!Dobrze,ze sa w miare niedrodzy a dokladni i naprawde super budują. jade na działke zrobic nowe zdjęcia do dziennika budowy!!! Aha- MAM WAKACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!I wiecej czasu na pogaduszki z robotnikami Biore syna i jade. Milego poniedziałku!!! alez sie ciesze...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts