semir 06.08.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 u nas lekki przestój ale załatwiamy drobniejsze sprawy w srode zakładaja przewody antenowe w 5 pomieszczeniach (żeby potem kable sie niepałętały pod nogami gdybysmy chcieli np.dac telewizor do innego pokoju) a za 10 dni (chyba) tynkarze wchodzą pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagi31 07.08.2007 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 co do szybkiego budowania- sa pewne reguły do ktorych trzeba sie stosowac, wg moich robotników. Po tynkach 2x28 dni nic nie robic na scianach, od wylewek 28 dni i mozna ocieplac.A zeby cos połozyc na podłoge to tez 2x 28 dni. Tak wiec tynki na razie musza poczekac na szpachlowanie do wrzesnia.... A na budowie kolejny krok do przodu. Pierwszy raz ktos mnie zwyzywał,ze nie chciałam skorzystac z jego usług. otoz Panowie od wylewek byli u mnie 2 razy na pomiar, nic im nie pasowało, ze schodki sa, za nad piwnica mają dac 5 cm, a juz obok 15 cm, zeby wyrownac, ze schody za wysoko..wciaz cos im nie pasowało.....I nasi budowlancy powiedzieli,ze nam to zrobią. Wiec zadzwoniłam grzecznie,ze dziekuję im za spotkanie, ale ich jednak nie wezmiemy.....i...... SZOK!!!! Facet tak mnie potraktował, jakby rozmiawiał z jakims kumplem a do tego takie słownictwo......po czym rzucił telefonem. Nie rozumiem jego zachowania. To on stwarzal problemy..i nasi budowlancy musieli za niego zrobic połowe, np wyłozyc styropnian nad piwnica....bo oni nie wiedzą jak!!! A dzisiaj CO sie konczy. mamy poprowadzone pod grzejniki, stelaze zamontowane. Wczoraj nasi budowlancy rozłozyli folie podwojna, dzisiaj ma styropian przyjechac(205 zł)a popołudniu podłogówkę dają. Mam pytanie do tych, co kładą... w salonie łaczę drewno z gresem(60/60) wkoło salonu. Tam ma isc podłogówka. Chce połączyc płytke i gres korkiem,zeby listwy nie było...nasi budowlancy mowią,ze trzeba przykleic deske do podłogi, a nie na klika.jak to jest???Mozemy stracic gwarancje, jak to zrobimy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 07.08.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Dagi 31 to naprawdę tak jest, ze dopiero po 2 miesiacach od tynkowania można malować? I dwa miesiace po wylewkach można kłaść dopiero jakieś panele lub terekotę? To dosyc długo, nie wiedziałam tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 07.08.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 ale mnie tu dawno nie było ale ja już mieszkam więc nie wiem czy mogę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 07.08.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 ale mnie tu dawno nie było ale ja już mieszkam więc nie wiem czy mogę... możesz, możesz ale fajnie już masz Bosssssszzzzzz kiedy u mnie tak będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 07.08.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 jeszcze troszkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 07.08.2007 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 jeszcze troszkę... wiem.. ale ten etap mnie wykańcza na maxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 07.08.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 hej wszystkim mam pytanie do Uli bardzo mi sie podoba twój projekt szukamy czegoś prostego (by się dostosować do domków na ulicy) a zarazem taniego w budowie no i małego do tego musi pasować do naszej nietypowej działki ten domek spełnia wszystkie wymogi możesz mi powiedziec ile już Was kosztowała ta budowa i na jakim jesteście etapie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 07.08.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 hej wszystkim mam pytanie do Uli bardzo mi sie podoba twój projekt szukamy czegoś prostego (by się dostosować do domków na ulicy) a zarazem taniego w budowie no i małego do tego musi pasować do naszej nietypowej działki ten domek spełnia wszystkie wymogi możesz mi powiedziec ile już Was kosztowała ta budowa i na jakim jesteście etapie?? tu masz więcej iskierkowiczów http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=70605&postdays=0&postorder=asc&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagi31 07.08.2007 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 ELAIS -Tak mowili budowlancy i ci od deski,ze wylewki muszą schnąć 2x28 dni. Nie wiem, jak to jest w praktyce, ale nawet stemple miałam 28 dni, schody byly w szalunku 28 dni i trzeba było 28 dni czekac po zalaniu stropu.Cos w tym jednak jest..... jade malowac deski na podbitke...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 08.08.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Hej! Podobno też wylewki schną 1 cm na 1 tydzień..... podłogę w płytkach kładę za tydzień....panele za miesiąc...jest ciepło i przewiewnie....wierzę, że ok będzie... Co do mojego projektu to .... całość nas wyniesie ok. 250 000 z działką....na dobrą sprawę 300 000 to tak bez rezygnacji z kilku marzeń z tym że duuuuuuuuuuuuuuużo robimy sami A jakie u Was kosztorysy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 08.08.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 aaaaaaaaa....od następnego poniedziałku malowanie wew. wybieram farby i oczopląs.... Miko co u Cię??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 08.08.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Ula Mamy już działkę ze wszystkimi przyłączami I teraz po prostu zastanawiamy się czy stać nas na budowę Liczymy ok. 200tys ale nie wiem czy tak kwota nie pozostanie w sferze marzeń… Dużo prac możemy zrobić sami Instalacja elektryczna Hydraulika Ścianki działowe Nawet na dach będziemy mieć sporą zniżkę tak jak i na materiały tak i na robociznę a mozesz powiedzieć ile Was kosztował bez działki i przyłączy?? mikopiko dzieki za linka własnie z ciekawością czytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 11.08.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 aaaaaaaaa....od następnego poniedziałku malowanie wew. wybieram farby i oczopląs.... Miko co u Cię??? nie dostałam poiadomienia dachówka na dachu prawie a zdjęcia? Ula daj zdjęcia pliiiiissssss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 11.08.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 U mnie po trzech tygodniach przerwy zaczęli robić poddasze. W końcu. Głupio tak, jeżeli nic się nie dzieje na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 11.08.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 U mnie po trzech tygodniach przerwy zaczęli robić poddasze. W końcu. Głupio tak, jeżeli nic się nie dzieje na budowie. ja ponad mieś czekałam na poddasze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 11.08.2007 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 U mnie po trzech tygodniach przerwy zaczęli robić poddasze. W końcu. Głupio tak, jeżeli nic się nie dzieje na budowie. ja ponad mieś czekałam na poddasze No tak. Lepiej późno niż wcale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 11.08.2007 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 U mnie po trzech tygodniach przerwy zaczęli robić poddasze. W końcu. Głupio tak, jeżeli nic się nie dzieje na budowie. ja ponad mieś czekałam na poddasze No tak. Lepiej późno niż wcale ale teraz mam już to za sobą na szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 12.08.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 U mnie po trzech tygodniach przerwy zaczęli robić poddasze. W końcu. Głupio tak, jeżeli nic się nie dzieje na budowie. ja ponad mieś czekałam na poddasze No tak. Lepiej późno niż wcale ale teraz mam już to za sobą na szczęście A ja przed sobą, ale nie narzekam. Kiedyś będzie zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 12.08.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Hej! Podobno też wylewki schną 1 cm na 1 tydzień..... ? prawda Ulka no napisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts