raffran 13.08.2007 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 No to odbior kominiarski zrobiony,mozemy juz ubezpieczyc dom jako dom,a nie jak budowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 13.08.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 No to odbior kominiarski zrobiony,mozemy juz ubezpieczyc dom jako dom,a nie jak budowe. na czym polega odbiór kominiarski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 13.08.2007 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 No to odbior kominiarski zrobiony,mozemy juz ubezpieczyc dom jako dom,a nie jak budowe. na czym polega odbiór kominiarski? Zjawia sie Pan kominiarz,czasem z pomocnikiem,co za nim nosi to i owo sprawdza kanaly kominowe,kratki wentylacyjne,czy materialy latwopalne nie przylegaja do komina,czy sa zamontowane drzwiczki,jaki jest ciag w kanalach kominowych,czy kominy sa prawidlowo zakonczone ponad dachem.Poprostu sprawdza czy wszystko nadaje sie do uzytku i jest zgodne z ustawa o prawie budowlanym z dn.07.07.1994r(Dz.U.nr 89 poz.414) ,zgodne z ustawa o ochronie p-poz. z dn.24.08.1991r(dz.U.nr81 poz.351) oraz z rozporzadzeniem MSW z dn.03.11.1992r w sprawie ochrony p-poz. budynkow(Dz.U.nr 92 poz.460). Jak wszystko jest jak nalezy wydaje odpowiedni papier i juz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 16.08.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 ale spadliśmy na..... ...2 stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagi31 16.08.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 witam.. tak mysle,ze moze ktos zrobiłby tutaj podumowanie wszystkich z terminami rozpoczecia robot w tym roku???Łatwiej byłoby pozniej obserwowac swoje poczynania... Jest ktos za??? A ja wrociłam z wczasow nad morzem. I powiem tak- byłam pierwszy raz w zyciu nad polskim morzem- i ostatni. Ludzie sa okropni, niemili, poprostu cos najgorszego...a do tego, jak nam złodzieje okradnli podczas snu pokoj- nikogo to nie zainteresowało, nawet włascicielke domu. DABKI sa do d..... a na budowie...info w dzienniku. nawet nie mam juz aparatu,zeby zdjecia robic.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 16.08.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 witam.. tak mysle,ze moze ktos zrobiłby tutaj podumowanie wszystkich z terminami rozpoczecia robot w tym roku???Łatwiej byłoby pozniej obserwowac swoje poczynania... Jest ktos za??? A ja wrociłam z wczasow nad morzem. I powiem tak- byłam pierwszy raz w zyciu nad polskim morzem- i ostatni. Ludzie sa okropni, niemili, poprostu cos najgorszego...a do tego, jak nam złodzieje okradnli podczas snu pokoj- nikogo to nie zainteresowało, nawet włascicielke domu. DABKI sa do d..... a na budowie...info w dzienniku. nawet nie mam juz aparatu,zeby zdjecia robic.... byłam u ciebie i widziałam...przykre aparat kupicie sobie za to lepszy , czymś sie trzeba pocieszać, głowa do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagi31 16.08.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 moze i kupimy,ale co z tego, jak tyle pieniedzy poszło......i to, kiedy jest budowa. Nie moge zrozumiec takich ludzi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 16.08.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 moze i kupimy,ale co z tego, jak tyle pieniedzy poszło......i to, kiedy jest budowa. Nie moge zrozumiec takich ludzi.... było nie zapłacić tej u której mieszkaliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagi31 16.08.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 no tak, ale ona chciała z gory, wiec najpierw sie zapłaciło..a okradli nas w druga noc.Zreszta ludzie w ogole byli tacy nieprzyjaźni, jakas grupa młodych "znalazła" czesc dokumentow.....Obawiamy sie,ze to oni nas okradli.Nawet jak przyszla policja- nie chciało sie kobiecie wyjsc do nas i pogadac....nic nie pomogla.Obcych pytalismy sie o wszystko, o posterunek, listonosza, bo dokumenty lezały koło skrzynek....Naprade nie polecam Dąbek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eltom 20.08.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Pamiętam tą miejscowość z dzieciństwa jako bardzo fajną - ale to już było straaasznie dawno.... My mieliśmy przykre włamanie na budowie - cały tydzień potem nie mogliśmy się pozbierać. Serdecznie współczuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagi31 20.08.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 dzieki..jakos wracamy do "zycia"teraz mamy inny problem z budowa....ale to do zrobienia. A u nas wciaz nie ma dachowki, a za to mamy pojutrze miec wylane wylewki.Wszystko od konca robione ...ale dobrze,bo szybciej wyschna...jeszcze w koncu ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 20.08.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 DABKI sa do d..... wyrazy ubolewania my czasem bywamy w miejscowosci DĘBKI zawsze jest oK wiec moze tam pojedzcie brzmi podobnie a jak pieknie zwlasza zachodnia plaza za ujsciem rzeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagi31 22.08.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 czy wszyscy sa na budowie,ze nikt nie pisze????A moze funduszy zabrakło??? Poprosze o sprawozdania z wykonywanych robot i plany do konca wakacji, oczywiscie budowlane.... U mnie dzis zamontowali drzwi z kotłowni na ogrod.Firma Mikea.Koszt jakies 1100zł.Tak wiec dom w pełni zamknięty.Zostają jeszcze otwory na lukswery, przez ktore ja sie wcisnę do domu, wiec pewnie i chudy złodziej tez. Obiecali nam do piatku zrobic wylewki....ale po dzisiejszej rozmowie- nie mam takiej pewnosci,ze sie wyrobią. Pan od elewacji bedzie ocieplał dom koncem wrzesnia. Do ogrodzenia, czyli kamieniarz wkracza w przyszłym tygodniu...ma miesiac opoznienia, ale wierze,ze sie do listopada wyrobi z pracami. i najciekawsze- wciaz nie mamy dachowki...hehhe....niezle, nie???Dlaczego??Bo ci co nam szykują wylewki to ci od dachowki.... Plan na przyszle tygodnie: - ocieplic kapliczke i obłozyc drzewem - ułozyc dachowke i zrobic wykonczenie... - zrobic ogrodzenie, tj zaczac choc z przodu. W sobote mamy spotkanie ze stolarzem. Robi nam drzwi wewnetrze w całym domu. Sosnowe, koszt 1000zł z listwami, klamkami, szybami. Nie wiedziałam,ze sa tansze niz te okleinowe Czekamy jeszcze na kosztorys płytek do łazienek i holu+salon, i bedziemy juz zamawiac.....chcemy tez juz meble do kuchni projektowac,zeby na grudzien sie wyrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 23.08.2007 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Hej dziewczyny i chłopaki!!!! u mnie kończą malowanie ....zamówiłam karnisze, firany i materiał na zasony....kuchnie montują mi za 10 dni....schody za 2 tygodnie... mąż ociepla poddasze ...ja wciąż mieszkam u teściowej ....niedługo szkoła!!!!! ....w połowie wrzesnia zamieszkam w domku....ot tyle! co u Was?pozdro.u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagi31 24.08.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Ula@- nie przeginasz z ta szybkoscia??? U nas robia powoli wylewki...Łazienki zrobione, salon czesciowow, tj tam, gdzie podłogowka, bo podobno trzeba to oddzielic...i piwnica.Jutro mają dokonczyc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mientowy 24.08.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 witam w ramach raportowania postępów woda + kanaliza wew. gotowa instal. elektryczna na dole się robi, góra za jakiś tydzień też będzie skończona od września wchodzą panowie od wykończenia (podbitka, ocieplanie, wylewki, tynki i co tam jeszcze sobie będziemy życzyć ) i jeszcze pytanie - pewnie za daleko wybiegam w przyszłość, ale... na jakie etapie powinien być budynek, żeby starostwo mogło go odberać? rozumiem, że instalacje kompletne i działające, okna, drzwi, posadzki (bo czy panele czy płytki pvc to raczej nikogo nie powinno - oprócz mnie - obchodzić ), a np. ogrodzenie? jakieś podjazd do garażu? łazienka z wanną czy goła podłoga z podejściem do pionu? może ktoś z "planujących" mógłby mnie oświecić, za co z góry dziękuję pzdr G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 24.08.2007 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 a ja sie urlopuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagi31 24.08.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 urlopujesz do budowy?? U nas urlop bedzie po wylewkach....tj beda dach robic, ale w srodku bedzie cisza.... a musze sie przyznac-..planuje sprzedac dom.....zrobic czesciowo i sprzedac....chyba nawet jest juz chetny....ale dol chce miec wykonczony, bo nie wie, jak mysmy zaprojektowali podłogowke, plytki, meble....Czas pokaze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 24.08.2007 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 urlopujesz do budowy?? U nas przestuj bedzie po wylewkach....tj beda dach robic, ale w srodku bedzie cisza.... a musze sie przyznac-..planuje sprzedac dom.....zrobic czesciowo i sprzedac....chyba nawet jest juz chetny....ale dol chce miec wykonczony, bo nie wie, jak mysmy zaprojektowali podłogowke, plytki, meble....Czas pokaze. ten co budujesz chcesz sprzedac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semir 27.08.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 u nas juz tynki gotowe na górze http://images13.fotosik.pl/52/68d5382924b0e229m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts