semir 21.11.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 na dylatacjach ładnie pękają ,ale tez i w środku u nasno kazdy sposób dobry żeby uchronić płytki przed pękaniemu nas na dylatacjach będą fugi silikonowe,i na dylatacjach rzeczywiście może podłoga "chodzić"ale jeśli wam popęka pomiędzy dylatacjami to trzeba coś zastosowac( my zastosujemy mate )no i nie wolno kłaść płytek na dylatacji pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagi31 21.11.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 wiec my tez zastosujemy mate.Rozmiawiałam z kolegą, co bedzie nam ukladał płytki.Prawdopodobnoe zacznie w piatek-sobote, lub nawet w poniedziałek.Nie spieszy sie.jednak pojawił sie kolejny problem....schody do salonu sa zaokrądlone. kupiliśmy stopnice i....nie mozna ich polozyc, bo jak??Stopnice nie mozna ciąż do łuku...Mam dylemat. Cały hol, kuchnia ma byc w gresie 40/40 poler.Stopnice na 2 schody miały byc w gresie ale matowym i sa 30/90 z takimi zagłębieniami antypoślizgowymi.Potem schodzic ma sie na płytke polerowaną 60/60 i na srodku ma byc deska wenge. Co zrobic ze schodami??Kolega powiedział,zeby ta deske..ale jak to bedzie wyglądało??nie widze tego. Po raz kolejny mowie,ze łatwiej jest stawiac niz konczyc!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semir 22.11.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 tak niestety to prawda ,nie sztuka wystawić dom, sztuka dobrze go wykończyć, a teraz na tym etapie wychodzą co chwila jakieś problemy. pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagi31 22.11.2007 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 oj tak..KOSZMAR> sciany krzywe, nierowne tynki, wylewka kruszy sie....nie mamy pradu do podbitek.... Ale za to..płytki w łazience sa juz na scianie.Cos pieknego!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 26.11.2007 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 A mój mąz sam zaczął układać płytki w kotłowni Nigdy tego nie robił Pierwszy raz się za to zabrał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagi31 27.11.2007 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 i dobrze..niech sie uczy.Moze wszedzie ułozy..nawet nie wiesz ile zaoszczedzicie. U mnie od jutra kominek robia.Zastanawiam sie czy 3 tys za zrobienie to duzo?? Łazienka tez w trakcie wykanczania a jutro koncza juz gore....pomalowane wszystkie pokoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 27.11.2007 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 i dobrze..niech sie uczy.Moze wszedzie ułozy..nawet nie wiesz ile zaoszczedzicie. U mnie od jutra kominek robia.Zastanawiam sie czy 3 tys za zrobienie to duzo?? Łazienka tez w trakcie wykanczania a jutro koncza juz gore....pomalowane wszystkie pokoje szczególnie , że biurowiec wiem ile zaoszczędzić możemy już sobie wyliczyłam , na samym gospodarczym 1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 27.11.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 A mój mąz sam zaczął układać płytki w kotłowni Nigdy tego nie robił Pierwszy raz się za to zabrał jak ściany w miarę równe, to żadna filozofia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagi31 29.11.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Rowne sciany???To chyba nie w tym stuleciu, chyba ze ktos sam sobie buduje, ale i tak watpie.... Nie ma teraz ekipy, ktora buduje dobrze....wszystkie robia do a pytanko- czy najpierw sie układa panele i listwy czy maluje??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 29.11.2007 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Rowne sciany???To chyba nie w tym stuleciu, chyba ze ktos sam sobie buduje, ale i tak watpie.... Nie ma teraz ekipy, ktora buduje dobrze....wszystkie robia do a pytanko- czy najpierw sie układa panele i listwy czy maluje??? Oj sa jeszcze ekipy,co potrafia postawic sciany jak nalezy. Gostek,ktory bral pomiary okien byl w szoku,ci co wstawiali zwlaszcza bramy przeklinali "k...a jakie te sciany proste,wszystko pasuje,jeszcze takich nie widzielismy",a babka od wnetrz jak wpadla z laserowka to mierzyla wszystko po dwa razy bo myslala ze jej laser padl.Doslownie wszystko praktycznie co do milimetra.Krotko mowiac przylozyli sie chlopaki do scian,a i nie tylko do scian. Kurde,tylko szkoda ze takich jest juz niewielu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagi31 30.11.2007 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 U nas tez laserówka była super...okna tez jak wkładali było ok...problem pojawił sie przy gładzi!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 30.11.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Jakie tynki taka gladz U nas akurat wszystko bylo po tynkach,tak wiec mam nadzieje ze i dalej nie bedzie problemow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semir 05.12.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 u nas płytki położone w spiżarce, kominek jest zabudowywanyi dalej ocieplają dach,pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semir 05.12.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 a co do ścian u nas tez proste , ta firma która je stawiała potem tynkowała wiedzieli ze bedą tynkować więc musieli sie starac, bo na kogo by narzekali chyba ze na siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagi31 05.12.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 nasza firma tez miała robic pod siebie, bo mieli konczyc.Dopiero pozniej okazało sie ze w rodzinie siostry jest spec od wykonczen, wiec im podziekowalismy.... A u nas duze zmiany...juz nie na budowie,ale w nowym domku.Płytki w kuchni i na połowie holu.Łazienka na gorze tez juz na wykonczeniu.Jeszcze ze 4 dni i fuga. W sobote brat rusza z panelami na poddaszu. Kominek hula, ale...ci co go robili podłączyli do wentylacji a nie wybili dziury w kominie...fajnie, nie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagi31 08.12.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 co u was??jak budowa??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 08.12.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 U nas hmmmm,wlasnie skonczyli ocieplac poddasze i krecic plyty k-g,antresola tez skonczona.Z zewnatrz juz tez ocieplone i polozony jeden grunt.Jak pogoda pozwoli to poloza parapety,a jak nie to dopiero na wiaosne.No i czekamy na wycene tynkow w zabudowach i garderobach. Lada dzien powinna juz przyjsc cala armatura,a w najblizszym czasie musimy jeszcze wybrac podlogi,no i elewcje probki juz leza i leza,a my nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 18.12.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 ale nas już mało zostało chyba wszyscy ci co nie zaglądają to siedzą w swych domkach stroją choinki....polerują gresy.... parkiety...palą w kominkach...pieką pierniczki...a zapachy jakie się roznoszą drażnią nosy maluchów echhhh my też tak będziemy mieć Wesołych Świąt http://digilander.libero.it/blogdinatale/piatti%20e%20bicchieri/weihkinder.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 18.12.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 u na tynki cem-wap reczne na ukonczeniu, glazura w kotlowni na ukonczeniu, 27.12. ma przyjsc majster od kotlowni i sprawic aby w ciagu 3 dni zaczelo byc cieplo w domku niebawem ocieplanie poddasza - wata juz kupiona, stelaze do regipsu juz czekaja przed nami jeszcze duzo pracy - przewidziane zakonczenie/wprowadzenie - okolo kwietnia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danap 18.12.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 zaplanowałam, wybudowałam i zamieszkałam przedswiątecznie życzę wszystkim świąt we własnym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts