MaEmi 12.12.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 wiecie gdzie szukać instrukcjiżeby wrzucić tu obrazek - rzut?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 12.12.2006 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Stej.....ja z małżem stoimy własnie przed wizją zaciągnięcia kredyciku na budowę domu. Już dawno podjęliśmy decyzje że kredyt weźmiemy we frankach, poprzedni na mieszkanie mieliśmy w dolarach i ciągła zmiana kursu po prostu nas dobijała....jak dolar leciał w dół to bank podwyższał procent ....porażka na całej lini....na szczęście już go spłaciliśmy . Zamierzamy wziąc 200000zł na 20 -25 lat własnie w efrankach szwajcarskich....wydaje mi się że to najstabilniejsza obecnie waluta na rynku. Zresztą gdyby coś zaczęło się dziać to przewalutowanie kredytu większość banków ma teraz bepłatnie. Trzeba tylko teraz poczekać aż frank troszkę skoczy do góry . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 12.12.2006 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 MaEmi-poszukaj, gdzieś był....ale teraz też nie umiem znaleźć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 12.12.2006 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 MaEmi :Jak dodać zdjęcia, żeby były widoczne na forum?tu jest link : http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=63615 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stej 12.12.2006 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 bylem dzis w banku odrzucili mi operat szacunkowy poniewaz byl inny niz kosztorys kierownika budowy to jest ....ale moze jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_gnieszka 12.12.2006 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Napisałam już w dzienniku ale i tu muszę się pochwalić Mamy pozwolenie na budowę!!!! Hura!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 12.12.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Agnieszka, no to teraz z górki. Gratulacje i powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 12.12.2006 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 a_gnieszka gratulacje !!! POWODZENIA !!!!!! A ja mam już mapę do celów projektowych i nadal czekam na warunki zabudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 13.12.2006 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 A mi właśnie brakuje już tylko mapy do celów projektowych + uzgodnień, które mogę dostać na podstawie tej mapy. Ponieważ mam lichą ziemię odrolnienie obyło się bez mapy z planem zagospodarownia działki. No i stoję, a czas ucieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 13.12.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Agnieszko.....gratuluję.....a kiedy mnie będą z tego powodu gratulować? Mam nadzieje że jeszcze przed świetami.....wczoraj przyszło pismo że odralniają mi 494 m2 mojej działki (tyle zalecił architekt bo powyżej 500m jakiś podatek się płaci, a przciez tu chodzi tylko o postawienie domu na tym kawałku ). Czy wy też tak macie czy całą działkę odralnialiście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 13.12.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 ja miałam to samo, ale odlesiałam. Ilośctaka sama jak u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 13.12.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Napisałam już w dzienniku ale i tu muszę się pochwalić Mamy pozwolenie na budowę!!!! Hura!!! GRATULKI AGNIESZKO !!! ja złożyłam dziś w nadzorze budowlanym zawiadomienie o rozpoczęciu prac.. 23-12-2006 to oficjalny termin rozpoczęcia mojej budowy pozdrowionka dla rocznika 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_gnieszka 13.12.2006 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Dzięki wszystkim za gratulacje Ciesze się jak głupia, a teraz dopiero się zacznie CAEN, Tobie też gratuluję !! Daggulka, ja też nie mam całej działki odrolnionej, tylko kawałek pod dom, podobno to wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 13.12.2006 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Caen....toż tempo masz piorunowe..... . Ja jeszcze pozwolenia nie mam a Ty juz zgłaszasz prace..... no, ale daj teraz boziczku łagodną i krótka zimę. A cos jeszcze teraz będziesz robić? czy dopiero na wiosnę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 13.12.2006 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Wiesz daggulka nie mogę się zdecydować, gdyby pogoda była bardziej przewidywalna Póki co odwiedzam hurtownie i kupuję materiały.. niektórych może to zadziwić, ale jutro kupuję blachodachówkę (w tej chwli jest promocja na Sarę z BudMat'u 20,99 zł/m a co nieco z tego można jeszcze wytargować) dla mnie to świetna oferta, bo właśnie taki kolor i strukturę dachu sobie wymarzyłam radzę Wam nie marnować czasu i ruszyć na materiałowe łowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejko 13.12.2006 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Witam po długiej przerwie Agnieszko gratulacje!...my niestety cały czas czekamy za adaptacją ,ale dokumenty mają byc złożone juz do końca roku..oby się udało pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 13.12.2006 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 To i ja się dopiszę, jeśli pozwolicie. Pierwsza łopata na naszym marchewkowym polu w Mikołowie zostanie wbita na wiosnę. Jeszcze w czasie wakacji miałam nadzieję, że będzie to jesień, ale życie zweryfikowało plany. Działeczka ma 1000 mkw i stanie na niej "Dom na każdą pogodę", czyli M08 z kolekcji Muratora. Projekt w trakcie adaptacji. Woda i prąd popłyną we właściwym kierunku wczesną wiosną, gazu nie będzie, kanalizacji też nie. Jeśli chodzi o ekipy, to mamy już dekarzy (od czegoś trzeba zacząć ), reszta w wycenie. Zaczęliśmy też odwiedzać banki. Ja już zdążyłam wybrać okna, ale w dalszym ciągu nie wiem, w jakim kolorze będzie dach. Nie przeszkodziło mi to jednak zaprojektować łazienek. Dzieci zaś wybrały rasę psa i rodzaj huśtawek. O czymś zapomniałam???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejko 13.12.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Witaj Karpatka! Powodzenia i dużo cierpliwości pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 13.12.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 A podziękować! Nie rzuciła Ci się w tym roku w oczy w okolicach Murowańca jakaś dorodna lektyka mandżurska??? Taki nowy, ekologiczny środek lokomocji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 14.12.2006 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Przyczepa wygląda tak:http://http://img137.imageshack.us/img137/5297/s5000527ap9.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts