ms. 02.01.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Pamiętajcie, że pozwolenie na budowę to DECYZJA, która musi się uprawomocnić. Warto w momencie odbioru pozwolenia na budowę złożyć oświadczenie, że nie będziecie się odwyływali do Samorządowego Kolegium Odwoławczego. Nie zawsze urzędnicy "pamiętają", żeby przypomnieć, a to sprawia, że pozwolenie na budowę jest prawomocne od ręki i nie trzeba czekać 14 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_gnieszka 02.01.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Maciejko, gratulacje! Nam się jutro ma uprawomocnić pozwolenie No i jutro idziemy do Expandera wybierać bank... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejko 02.01.2007 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Marta dzięki! ..będziemy pamiętać.....a_gnieszka po wizycie napisz jaki bank polecają ...z góry dziękujemy i pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 02.01.2007 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Witam grupkę w Nowym Roku Życzę Wam i sobie przy okazji zrealizowania planów na ten rok oby wszystko poszło gładko i domki rosły w górę bez przeszkód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 02.01.2007 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Małgolinka śliczna ta twoja choineczka a choinka była wielka już podmieniłam bo pewnie całą stronę rozwalała Jak tam prace ?? ja jutro dzwonię do geodety popytać o cenę mapki Macie już projekt ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacakam 03.01.2007 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 mientowy Hmmm buduje w małej miejscowości 53° 38'16.98'' N 15° 37'06.88'' E o nazwie Łobez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marsss 03.01.2007 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Cześc.Ja mam zamiar zacząć budowe latem tego roku i jestem na początku drogi przez urzędy.Wybralem projekt -Praktyczny- z Muratora.Jak by ktoś mógł napisać ile mają kosztować mapy do celów projektowych będe wdzięczny.Chodzi o te mapy które sporządza Geodeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 03.01.2007 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 mam wrażenie, że koszt mapy do celów projektowych uzależniony jest od okolicy w jakiej ma powstać dom - ja płaciłam 400 zł a koleżanka, która mieszka jakieś 50 km bliżej Gdańska płaciła 800 zł (radzę zorientować się w okolicznych biurach geodezyjnych jak wygląda to w Twoim rejonie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marsss 03.01.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Dowiadywałem się ale biura mają rozrzut od 700 do 1500 i nie wiem od czego to może zależy.Mam pytanie do [email protected] domek na zdjęciu to co to jest za projekt,gotowy czy rysowany?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 04.01.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 A co myślicie o tym aby rozpocząć już teraz? Strasznie mnie kusi.. wszystkie dokumenty w łapce, towar w dużej mierze kupiony, ekipa czeka na znak do startu - może chociaż same fundamenty co? (mrozu nie widać.. mieszkam na wybrzeżu i pogoda choć mokra to bardzo ciepła) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 04.01.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 jest chyba gurpa budujących zimą. Może tam zasięgniesz rady. Do odważnych świat należy. Tak się mówi ale nie można zbyt pochopnie podchodzić do niektórych spraw. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 04.01.2007 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 dzięki za radę.. ale tak mnie jakoś korci żeby zacząć, że aż strach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marsss 04.01.2007 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 dzięki za radę.. ale tak mnie jakoś korci żeby zacząć, że aż strach Ja bym się nie powstrzymał.Na razie pogoda spoko.Niektórym firmą śnieg niestraszny byle nie było mrozu bo beton tego nie lubi.Mojemu znajomemu w zeszłą zimke murowali kominy przy minusie i mu się leją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 04.01.2007 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Witam serdecznie wszystkich budujących się w tym roku! Z konieczności też rozpoczynam budowę w tym roku w woj. Dolnośląskim pod Wrocławiem.. Mogłam wczesniej, ale ekipa mi uciekła , a następną znalazłam dopiero na marzec .Mam do was takie pytanie napiszcie trochę o cenach w waszych regionach, naprzykład - bloczek komorkowy, dachówka ceramiczna i betonowa. W naszym mieście jest straszna rozpiętość cenowa w hurtowniach. Ta rozpiętość dotyczy równiież wykonawców od 40.000za sso do 55.000 za sso zadaszony. Pozdrawiam. Natalia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 04.01.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 marsss, to projekt Iskierka z pracowni projektowej HB STUDIO, autor projektu: Pani Katarzyna Herba -Janiak...troszku go zmieniamy . pozdrawiam serdecznie.u.[/u][/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danad 04.01.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Natalio My też chcemy rozpocząć na wiosnę naszą przygodę z budowaniem. Będziemy budować w Dobrzykowicach pod Wrocławiem. Mamy projekt Natalia z MG Projekt w tej chwili u adaptacji. Z czego bedziecie budować i jaki projekt. Też rozglądamy się za wykonawcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 04.01.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Cześc.Ja mam zamiar zacząć budowe latem tego roku i jestem na początku drogi przez urzędy.Wybralem projekt -Praktyczny- z Muratora.Jak by ktoś mógł napisać ile mają kosztować mapy do celów projektowych będe wdzięczny.Chodzi o te mapy które sporządza Geodeta. Witaj, niedawno odebrałam mapkę do celów projektowych, zapłaciłam 350zł (zasugerowałam, że faktura mi nie będzie potrzebna, więc bez Vat-u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 04.01.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Natalio Mamy projekt Natalia z MG Projekt w tej chwili u adaptacji. Z czego bedziecie budować i jaki projekt. Ile u Was kosztuje adaptacja, hmm? Różne rzeczy się słyszy na ten temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danad 04.01.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 uamawialismy się 1500-2000 max za wszystkie nasze zmiany tj wydłużenie garazu o 1.5 m podwyzszenie poddasza, zmiana usytuowania drzwi i okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 04.01.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Czekaliśmy na adaptację projektu,czekaliśmy ...czekaliśmy i się doczekaliśmy ...dokumenty złożone przed końcem roku ....czekamy na pozwolenie!!! ...udało się Świetnie! Gratuluję! Podpowiedz, gdzie i za ile robiłeś adaptację? Może chociaż na priva pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts