julienx 19.02.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Agwapi, kto Ci robił taką piękną wizualizację???? My zaczynamy 2 kwietnia (wg umowy), choc jesli PnB na ktore czekam bedą wcześniej to jak tylko się da... Dziś jadę do Gminy popchnąć sprawę, moze cos wskuram. Cudnie by było zacząć ok. 15 marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 19.02.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 levior ile płacisz architektowi wnętrz za podany zakres prac? Fajny domek - następną wybuduję parterówkę - ale przedstawiona elewacja strasznie smutna. Domek sie zrobił taki smutniótki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agwapi 19.02.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Agwapi, kto Ci robił taką piękną wizualizację???? My zaczynamy 2 kwietnia (wg umowy), choc jesli PnB na ktore czekam bedą wcześniej to jak tylko się da... Dziś jadę do Gminy popchnąć sprawę, moze cos wskuram. Cudnie by było zacząć ok. 15 marca firma Archi - Projektktórejto projekt kupiliśmy robi takie wizualizacje na ich stronce można pooglądać i coś podpatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 19.02.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 My czekamy na PnB - złożenie 07 II 07rozpoczynamy - jak się da wejść na działkęnarazie - zgromadzony BK, beton komórkowy, cegła, stal szukamy kożystnych cen Planjiczekamy na zestawienie materiału do więźbyco myślicie o zakupie teraz bloczków do stropu, (bez tych belek), czy znacie przeciwskazania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mientowy 20.02.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Witam wszystkich jestem po kilku wizytach w bankch, kwota, która mnie interesuje to 200 tys zł, propozycje są takie: 1. Polbank - CHF, 35 lat marża 1,15%, Libor 3M, prowizja 1,5% PLN odpada - drogo 2. BPH - PLN, 30 lat marża 0,75%, Wibor 6M, prowizja 0,5% w walutach nie udzielają 3. PKO SA, 27 lat (powyżej 60 roku życia trzeba ubezpieczyć kwotę pozostałą do spłacenia, dlatego 27 lat), waluta odpada - nie udzielają marża 0,5% przez pierwsze 24 m-ce, potem 1%, Wibor 3M, prowizja 1% W każdym jest jakiś haczyk - BPH chce faktury na min. 60% i wycenę rzeczoznawcy o wartości nieruchomości po zakończeniu inwestycji,generalnie po podliczeniu wszystkich dodatkowych kosztów, ubezpieczeń, itp. Polbank wychodzi najtaniej, potem PKO i na końcu BPH. No ale to kwestia waluty. Dziś odwiedzę jeszcze BGŻ i WBK, zobaczymy co proponują. Jak to wygląda wg Was? Mocno mnie kroją? Nic jeszcze nie negocjowałem, pani w PKO byla otwarta na ew. moje uwagi co do jej oferty ale ostatecznie nie ustalałem nic. Polbank wygląda z nich wszystkich najlepiej, mimo wyższych stawek ale nie znam ich wcale, może miał ktoś z nimi jakieś doswiadczenia? (są z Grecji - to tak poza protokołem Wszelkie uwagi mile widziane, szczególnie te krytyczne pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 20.02.2007 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Witam, My dostaliśmy kredyt w PKO BP we wrześniu ubiegłego roku 238 000 pln na 30 lat:marża 1,5%, Libor 3M, prowizja 0,5%.Podobne warunki dostaliśmy w GE Money Bank, ale tam weszliby nam na hipotekę mieszkania.Niestety w Polbanku spotkaliśmy się z taką niekompetencją pracowników, że zrezygnowaliśmy ze składania wniosku - to było zaraz po otwarciu Polbanku w Polsce, więc pewnie teraz już się porządnie przeszkolili...Jeżeli chodzi o warunki naszego kredytu to nie jest to mistrzostwo świata, ale gdy wybudujemy dom wystąpimy o renegocjację. Poza tym za trzy lata będę już mogła spłacić kredyt w całości, z czego skorzystam jeśli w innym banku dostanę lepsze warunki... Mam świetny przykład w najbliższym otoczeniu - moja koleżanka w tej chwili planuje po raz trzeci zmienić kredyt i na każdej takiej zmianie korzysta...Warto pamietać o tym i "nie zasypiać gruszek w popiele". Pozdrawiam i życzę zadowolenia z wyboru banku, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 20.02.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 no własnie trzeba sprawdzać czy nie ma dodatkowych opłat przy wcześniejszej spłacie, przy zmianie wysokości rat, przy wprzewalutowaniu itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 20.02.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Renkato tak ładnie cichaczem dziennik zakładać???powodzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 20.02.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Dzięki za czujność Nie cichaczem, tylko z wrodzonej skromności, bo na razie nic tam interesującego nie ma, tylko zapiski "ku pamięci". Ale poprawię się i założę komentarze, bo to przeciez FORUM, a więc miejsce rozmowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebciu 20.02.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Hej ja właśnie podpisałem kredyt w Santander Consumer Banku- marża 0,96 stała przez cały okres kreduyowania- bez prowizji jestem ich klientem ale normalnie zaczynają od 1,5%- 5,22 % w PLNzdecydowałem się na PLN bo różnica na racie była ok.180zł teraz tylko zabrać się do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 20.02.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Rzeczywiście kredyt w złotówkach zaczyna być coraz lepszym pomysłem... W połowie ubiegłego roku różnica oprocentowania na korzyść franków była jeszcze powalająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 21.02.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witam wszystkich! Dziś geodeta wytyczył nasz dom, mamy tez barak na działce...mąż go zrobił . czyli do przodu..... pozdr.u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 22.02.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Witam wszystkich! Dziś geodeta wytyczył nasz dom, mamy tez barak na działce...mąż go zrobił . czyli do przodu..... pozdr.u. nooo i pierwszy krok masz za sobą - gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejko 22.02.2007 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Witam wszystkich! ula@ napisał: Witam wszystkich! Dziś geodeta wytyczył nasz dom, mamy tez barak na działce...mąż go zrobił . czyli do przodu..... pozdr.u. Gratuluję! ...my cierpliwie czekamy na pozwolenie ,podobno ma być w przyszłym tygodniu i ruszamy w marcu ..powoli adrenalinka wzrasta pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 22.02.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 witam,a ja już mam pozwolenie na budowę. Dostaliśmy je szybcie niż się spodziewaliśmy i z ekipą umówieni jesteśmy na maj. Nie marnujemy czasu i kupujemy materiały. Teraz w składach budowlanych nikt nie pyta się "po ile?" tylko "czy jest?". Maciejko, powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 22.02.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 witam, a ja już mam pozwolenie na budowę. Dostaliśmy je szybcie niż się spodziewaliśmy i z ekipą umówieni jesteśmy na maj. Nie marnujemy czasu i kupujemy materiały. Teraz w składach budowlanych nikt nie pyta się "po ile?" tylko "czy jest?". oj, dziewczyny jestem pod wrażeniem, aż strach pomyśleć co będzie się działo na forum za miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejko 22.02.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Dzięki! Ja także trzymam za wszystkich kciuki i wiem że niedługo będzie wiele tematów do omówienia panowie na budowie a dziewczyny od teorii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejko 22.02.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Dzięki! Ja także trzymam za wszystkich kciuki i wiem że niedługo będzie wiele tematów do omówienia ... panowie na budowie a dziewczyny od teorii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 22.02.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 witam, a ja już mam pozwolenie na budowę. Dostaliśmy je szybcie niż się spodziewaliśmy i z ekipą umówieni jesteśmy na maj. Nie marnujemy czasu i kupujemy materiały. Teraz w składach budowlanych nikt nie pyta się "po ile?" tylko "czy jest?". oj, dziewczyny jestem pod wrażeniem, aż strach pomyśleć co będzie się działo na forum za miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 22.02.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Obawiam się, że dziewczyny też będą na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts