Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa planująca budowę w 2007

magdar

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a mi jest tak szkoda swojego ślubnego

codziennie wstawiając i wystawiając samochód musi oglądać cegłę - którą delikatnie mówiąc nie kupiliśmy w pierwszej klasie jakości

to mu chyba ze 2 lata życia odbiera

nie wiem jak go pocieszyć bo tłumaczenia że pieniądze rzecz nabyta - aby zdrowie nic nie dają - nikt nie lubi być nabijany w butelkę -

widzę że bez przelania krwi się nie obędzie - ale czy to poprawi mu humor???

z cegłą jest ten problem (cegła pełna) że jest popękana - transport przywieźli nam przed 5 rano - to i człowiek dokładnie nie zobaczył

co prawda mąż zaczął narzekać że zły towar - i jedną paletę puścilił gratis ale obawiamy się że tego badziewia będzie wiecej niż paleta

owszem bloczki betonowe od tego gościa wydają się być ok ale cegła - nie polecam - znaleźliśmy gościa na Allegro - Cegielnia Kobyłka koło W-wy

majster jak cegłę przyjechał obejrzeć - (jak się tłuc mu będzie) to słów krytyki na towar nie miał, ale my też patrzyliśmy że coś nie teges z tym towarem.

Mąż jest uparty - przebieżemy cegłę - zobaczymy ile tego czegoś będzie - i jak gość nie wymieni to mu pod bramą wysypie

:wink: doping się przyda, bo dziś sił brak a gdzie jeszcze.... przyczepka do przewozu materiałów kupiona, fajna ze stelażem i plandeką za 1200zł, więżba zamówiona, licznik do wody kupiony, kabel do ziemi :wink: przyszedł z Allegro, jutro stanie wucef,w piątek wieziemy przyczepę tzn mieszkanko dla ekipy na "budowę" :wink: ...zejdzie mi trochę żeby tam wszystko przygotować...w sobotę przywożą deski szalunkowe 4m....nie zobaczę tego bo pracuję :-? .Maciejko- ile płacisz za więżbę(plus łaty i kontrłaty) i czy deskujesz dach? ps zdjęcia będą dziś wieczorkiem( mąż śpi po służbie) :wink: :wink: :wink: .pozdrawiam wszystkich. idzie wiosna .... :p

ula@ .Maciejko- ile płacisz za więżbę(plus łaty i kontrłaty) i czy deskujesz dach?

:oops: ..więźba to odległę tematy u nas :cry: ...wcześniej pisałam chyba ,że narazie skupiamy się nad fundamentem i nie zamierzamy wybudować się w ciągu tego roku :wink: ..zobaczymy jak to wszystko pójdzie,ale deskować dachu nie będziemy 8) ....budujemy żółwim tempem :lol: ..no i czekamy na to pozwolenie :-?. ..i na wasze zdjęcia :D ...pozdrawiamy wszystkich :D

wiosna tuż tuż :p :p :p

ja na rozie mogę powiedzieć ile mam zapłacić za robotę cieśli - 3.5 - 3.6 tyś - 15 zł za m2, dach prosty dwuspadowy z zadaszeniem nad tarasem (podobnie jak u żuczka) i jedną "kukułką" nad wejściem + 1 spadowy dach nad garażem = ok 250 m2, cieśla polecony przez muraża, chwalony przez dekarza który widział i robił na jego więźbach - dokładny i solidny - a jak będzie w praktyce się okaże

dżewo na więźbę - na razie wiem tylko tyle że ma być świeże - lepiej się układa - albo zamówimy w tartaku albo utniemy z własnego-kupionego drewna - zobaczymy co nam się ardziej będzie opłacać

co prawda zapotrzebowanie na więźbe jest już w ręku i trzebaby z nim pobiegać - ale chwilowo Pawłowi pary brakuje :cry:

Za dekarza mamy zapłacić -3 tys. - krysie folią, blachodachówka w tym jeden właz przy kominie, za obróbkę 1 okna dachowego - 50 zł

pozdr

Witam!

Ja też chcę się do was dołączyć! Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie :)

Część z was już mnie zna, inni może będą chcieli mnie poznać? :oops: :oops: :oops:

My też budujemy się w tym roku , tylko część roboty (wykopaliska) mamy z głowy , bo w tamtym roku zrobiona! Tak więc stan zerowy stoi i czeka na:

a)ciepło

b)7 kwiecień

c)dostawę materiałów.

Ps. Może ktoś jest z okolicPruszkowa? a może ktoś buduje ten sam projekt

AMBER ARCHETONU?

z cegłą jest ten problem (cegła pełna) że jest popękana - transport przywieźli nam przed 5 rano - to i człowiek dokładnie nie zobaczył

co prawda mąż zaczął narzekać że zły towar - i jedną paletę puścilił gratis ale obawiamy się że tego badziewia będzie wiecej niż paleta

owszem bloczki betonowe od tego gościa wydają się być ok ale cegła - nie polecam - znaleźliśmy gościa na Allegro - Cegielnia Kobyłka koło W-wy

majster jak cegłę przyjechał obejrzeć - (jak się tłuc mu będzie) to słów krytyki na towar nie miał, ale my też patrzyliśmy że coś nie teges z tym towarem.

Mąż jest uparty - przebieżemy cegłę - zobaczymy ile tego czegoś będzie - i jak gość nie wymieni to mu pod bramą wysypie

Witam

Cegielnia w Kobyłce ... taaaa ... niepolecam, o mało co nie kupiłem u niego towaru na cały dom (MAXA) - tani był. I cena odpowiadała jakości. Naszczęście pojechałem tam osobiście z majstrem obejrzeć towar. Nie będę przytaczał rozmowy mojego majstra z szefem cegielni, ale wszystkiego może z 10 minut tam byliśmy. Cena to niestety nie wszystko.

Pozdrawiam

Kiaran