Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa planująca budowę w 2007

magdar

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

zender trzymam kciuki. i zazdroszcze takiego postepu prac. my sie obudzimy pewnie na wiosne z reka nie powiem gdzie...

Ja sie tak obudzilem w tym roku ale to z winny architekata (mojego kolegi serdecznego) no byajmniej umowa z wykonawca jest podpisana :-))

Teraz mam zime na ugadanie reszty spraw oraz logistyke materjalowa - kotra mnie juz teraz przeraza :/

pozdr.

A po jutrze juz do pracy musze wraca ;(

WITAM-MOŻE MI KTOŚ DORADZI -CHCĘ WZIĄC W TYM ROKU/ZE WZGLEDU NA ULGĘ ODSETKOWĄ/KREDYT NA BUDOWĘ DOMU

Aśka, z tym pytaniem to najlepiej na forum prawo i pieniądze. Tam Ci najlepiej doradzą bo zaglądają tam ludzie śledzący rynek finansowy na bieżąco. Powodzenia

Tygrys200, a jakie zmiany robicie? I jak dużą masz działkę? Cały czas się zastanawiam, czy nie zajmie za dużo miejsca dom parterowy no i jak to bedzie wyglądało, jśli dookoła same z poddaszem... :roll: Chociaż totalne pomieszanie stylów, bo to taka typowa wieś (choć w miarę cywilizowana :) ), jeden z nowszych domów jest na przykład kryty strzechą.

Ja wciąż się waham między "102" a podobnym, ale z dwuspadowym dachem. Postaram się wkleić ten drugi projekt to będę Was prosić o pomoc w wyborze :D

Kusi, gratuluję i zazdroszczę :lol:

no witam, ale tłum się zrobił. Ja chciałam zapytać o wodę ze studni, jaki macie pomysł na doprowadzenie wody do domu, to znaczy jaka studnia (czy głębinowe), jaka pompa i gdzie no i co potem z wodą w domu

chcielibyśmy zrobić sobie głębinową, tak by meić swoją wodę - w jak to się wyraziła Pani z urzędu gminy - "najbliższym czasie" ma być rozbudowa wodociagu w naszym rejonie ale ten "najbliższy czas" to perspektywa 2-3 lat

na razie jeszcze się nie orientowałem w kwestiach dotyczących rodzaju pompy, zbiornika na wodę itp. ale raczej będzie to mała rozmiarowo pompa w domu z równie niewielkim zbiornikiem - widziałem takie zestawy bodajże w jednym z marketów budowlanych pompa plus zbiornik na chyba 25 litrów ale nie wiem czy to jest wystarczające.

dobrze byłoby zrobić sobie plan co po kolei/równocześnie należy robić - dotyczy to budowy jako całości - aby później nie dziwić się zbyt często ze coś nie pasuje, jest za małe, malowdajne lub pasuje jak ..... :D

My też wybraliśmy "Dom na 102".

http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=211&IdKolekcji= Narazie robię poprawki.

Jak będzie projekcik gotowy to go wkleję.

Pozdrawiam wszystkich. :wink:

hej Tygrysie

wiesz ze w styczniu wchodiz do sprzedaży wersja domu na 102 z dwustanowiskowym garażem i jeszcze innymi zminami - też bralizmy ten projekt pod uwagę ale ostatecznie stanęło na C126 Dom vis-a-vis - neistety nie dział mi teraz strona z projektami muratora i nie mogę wkleić linku :cry:

Witajcie , kochani.

Małgolinka-ło matko....cena 120zł /m2 zabija z miejsca chęc do kupna i budowy domu...przynajmniej u mnie by tak było. Na szczęście udało mi się kupić działeczkę taką jak chciałam-10,45ar za 30500...i to jest cena którą jestem w stanie zabulić...ale takie ceny z księżyca to porażka całkowita.....współczuję Ci.

A u mnie dziś humorek suuuuper....dziś idę ustalić datę egzaminu z prawka (termin za jakieś 1,5 m-ca pewnie najbliżej), w międzyczasie podszlifuje jeszcze jazdy bo testy mam w 1 paluszku :wink: . No a jutro notariusz-i działeczka już będzie całkiem nasza :D . Architekt z polecenia Paradoxa jest na urlopie , więc zaraz jak wróci czyli 1 września się z nim skontaktuję .

Pozdrawiam-Dagmara

Witam grupę roku 2007 :)

Ja co prawda jeszcze późnej planuję budowę, ale czy jest ktoś, kto planuje budowę w roku 2009 i już jest po uszy w to zaangażowany :D :lol:

Witaj Małgolinka

Na pocieszenie Ci zdradzę że ja na działkę wydałam więcej niż większość planuje wydać na dom.

Jej, to ile zapłaciłaś za działkę, i gdzie ją kupiłaś. Ale ceny rzeczywiście czasem zwalają z nóg, np. metr ziemi na Ołtaszynie we Wrocku jedyne..... uwaga...... 500 zł !