Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa planująca budowę w 2007

magdar

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mysle, ze ten powód o sąsiadach to może i racja, ale z dziećmi??? :o Chyba przesada..Trzeba go odpowiednio zabezpieczyci tyle. Setki ludzi tak bierze od sąsiadów prąd i jakos nie słyszałam o takich wypadkach..

A ja słyszałem i niestety nie tylko słyszałem :cry: byłem ostatnio na zdarzeniu, gdzie dzieci bawiąc sie na dworzu przebiły szpadlem taki "zakopany" kabel w ziemi. Wierzcie mi nie chcielibyście tego widzeć a już napewno nie być w skórze tego człowieka, który użyczał prądu. Oczywiście jest to wypadek i w żadnym przypadku nie może być mowy o tym, że sie powtórzy. Zgadzam się że wystarczy właściwie zabezpieczyć i będzie dobrze, ale ... . No właśnie zawsze zostaje to "ale" Ja mam na czas budowy i skrzynkę i prąd i może dlatego tak mówię a gdybym nie miał to mówiłbym inaczej. Miałem propozycję sąsiada, żeby "pożyczyć" prąd od niego na czas kiedy mi nie podłączą ale jej nie przyjąłem i nie żałuję. Spałem spokojnie, pozatym musiałbym go przeciągnąć przez drogę, którą codziennie do pracy jeździ kilku policjantów i burmistrz. Nie ma co się narażać za 2 - 3 tygodnie zwłoki w moim przypadku.

jacakam Wysłany: Pią, 2 Marzec 2007 07:27 Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

Ja mam na czas budowy i skrzynkę i prąd i może dlatego tak mówię a gdybym nie miał to mówiłbym inaczej.

No właśnie

Ps. Jak wy to robicie że wcinacie cytat w tekst ?

np:

wiolasz napisał:

Mysle, ze ten powód o sąsiadach to może i racja, ale z dziećmi??? Chyba przesada..Trzeba go odpowiednio zabezpieczyci tyle. Setki ludzi tak bierze od sąsiadów prąd i jakos nie słyszałam o takich wypadkach..

...wczoraj nie spałam!!! :wink: tylko nie spojrzałam że Wy tu sobie Gadu Gadu nocą....u mnie dziś kurna pada a muszę przyczepę urządzać :roll: i jeszcze mam smutną wiadomość nie zobaczę pracy przy fundamentach mam wyjazd służbowy :-? ale będą zdjęcia i napewno wkleję tym razem obiecuję :lol: co do więżby to u nas bez deskowania dach 180mkw 5500+łaty i kontrłaty1500=7000 :evil: ...jeśli deskowanie to 2500 do tego.....co do prądu jeszcze: dziś mam mieć budowlany....niech przestanie padac!!! ps.fajnie pogadać tu, bo nie wiem jak Wy ale ja czasem muszę poprzeżywać :wink: