mikopiko 12.03.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Mamy dom w kszt lit. L więc jest 6 pkt =500zł O, raju! Mam dom w kształcie litery H z jednym ryzalitem. Liczę, liczę i za każdym razem wychodzi 16 punktów. Co to jest ryzalit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 12.03.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 na forum częściej używa się określenia wykusz (np. to co jest w projekcie u Renki). Jak zwał tak zwał, ale wystaje, ma swoje fundamenty i geodeta nie omieszka mnie dodatkowo skasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 12.03.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 alela a po ile kupowałaś cegłę i jak jest u was z jej dostępnością, bo w Lublinie sytuacja jest nieciekawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 12.03.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 na forum częściej używa się określenia wykusz (np. to co jest w projekcie u Renki). Jak zwał tak zwał, ale wystaje, ma swoje fundamenty i geodeta nie omieszka mnie dodatkowo skasować. No tak myślałam, że to o wykusz chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alela 12.03.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Elais - za cegłą biegalismy ponad tydzień , praktycznie codziennie cena rosła , jak zaczelismy pytać była po 3,50 zł na drugi dzień na tym samym składzie budowlanym juz po 3,65 zł! mąż nawsadzał gosciowi że idiotów z nas robi bo wczoraj pytalismy a dziś cena już urosła i nie kupiliśmy u niego:) mało tego to kazał Nam na nią czekać 4 tygodnie!!!! bo nie ma i kropka, generalnie robią ludzi w wała na każdym kroku:) w paru składach (kilkunastu na obrzeżach W-wy)mówili to samo cena rosnie z dnia na dzień , w końcu kupilismy w Markach po 3,80 zł olaliśmy tak naprawde cenę bo w tym momencie ważne było dla Nas że za tydzień cegła będzie już na Nas czekać , wolałam uniknąć sytuacji że majster przyjedzie na budowę a cegły brak! tak naprawdę był to jedyny skład budowlany gdzie załatwili Nas jak należy i widać było że zalezy im na kliencie dlatego całą resztę materiałów też będziemy brali u nich , jesteśmy umówieni z gościem że jak dostanie cynk że cena ma iśc w góre to daje nam znać i kupujemy po niższych cenach:) Pozdrawiam p.s czy Wy już wszyscy macie pozwolenia na budowe czy tylko ja jeszcze czekam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 12.03.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Ale o jaką cegłę chodzi? Jak my chcieliśmy kupić maxa (nigdzie nie było) to znaleźliśmy jednego gostka na allegro który powiedział, że ma maxa za 4.50 a po 2 godzinach, że cena wzrosła do 4.60 a teraz widzę, że cegła k3 tyle kosztuje . Dzisiaj dowiedzieliśmy się,że ekipy budowlane pytają się w składach o klijentów z materiałem , bo nie mają u kogo robić(to się porobiło!!!! ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwozelka 12.03.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam !!! Dołączam do waszego grona. Planujemy z żoną zacząć we wrześniu tego roku. Teraz jesteśmy na etapie adaptacji projektu. Budujemy sie na obrzeżach Lublina. Mam pytanie - na jaki system ogrzewania się zdecydować - gaz mam jakieś 350 m od działki i widoki na dociągnięcie go są, ale za jakiś czas czyli 2,3 lata. Pozdrawiam Witaj wśród nas! Trudno coś poradzić! To zależy kiedy chcecie się wprowadzić. My mamy gaz obok działki i będziemy nim ogrzewać ale jakie będą ceny za parę lat? Tego nie wie nikt ale najpewniej nie będzie taniał więc wymyśliliśmy , że będziemy mieli dwa piece - gazowy i tzw "śmieciowy" czyli na wszystko Jaki ten "śmieciowy" będzie i ile miejsca zajmie ,mam niewielkie pomieszczenie gospodarcze, ja bedę miała gaz a chyba nie chcę kominka z plaszczem wodnym, i zastanawiam się jeszcze czy by "cóś" nie dołożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 12.03.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam !!! Dołączam do waszego grona. Planujemy z żoną zacząć we wrześniu tego roku. Teraz jesteśmy na etapie adaptacji projektu. Budujemy sie na obrzeżach Lublina. Mam pytanie - na jaki system ogrzewania się zdecydować - gaz mam jakieś 350 m od działki i widoki na dociągnięcie go są, ale za jakiś czas czyli 2,3 lata. Pozdrawiam Witaj wśród nas! Trudno coś poradzić! To zależy kiedy chcecie się wprowadzić. My mamy gaz obok działki i będziemy nim ogrzewać ale jakie będą ceny za parę lat? Tego nie wie nikt ale najpewniej nie będzie taniał więc wymyśliliśmy , że będziemy mieli dwa piece - gazowy i tzw "śmieciowy" czyli na wszystko Jaki ten "śmieciowy" będzie i ile miejsca zajmie ,mam niewielkie pomieszczenie gospodarcze, ja bedę miała gaz a chyba nie chcę kominka z plaszczem wodnym, i zastanawiam się jeszcze czy by "cóś" nie dołożyć Widzieliśmy u naszego sąsiada kupił po wystawie za 800 zł , najmniejszy kocioł na drewno, koks, papier, gazety = śmieci czyly! My też mamy małą kotłownie ale mam nadzieję , że się jakoś zmieści i jeden i drugi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszekmario 12.03.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 witam sledze wasze forum od dluzszego czasu poniwaz w kwietniu planuje rozpoczac budowe. Na szczescie kupilem w lutym BK 24 i 12 oraz cegle na kominy niemniej jednak nie byla to latwa sprawa. Jutro jedziemy zalatwic bloczki fundamentowe a jezeli chodzi o formalnosci to czekam na pozwoleni a teraz tzeba konczyc bo syn idzie spac ( wiecie cale 44 mkw w bloku ) mam nadzieje ze zostane przyjety do waszego grona. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwozelka 12.03.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam !!! Dołączam do waszego grona. Planujemy z żoną zacząć we wrześniu tego roku. Teraz jesteśmy na etapie adaptacji projektu. Budujemy sie na obrzeżach Lublina. Mam pytanie - na jaki system ogrzewania się zdecydować - gaz mam jakieś 350 m od działki i widoki na dociągnięcie go są, ale za jakiś czas czyli 2,3 lata. Pozdrawiam Witaj wśród nas! Trudno coś poradzić! To zależy kiedy chcecie się wprowadzić. My mamy gaz obok działki i będziemy nim ogrzewać ale jakie będą ceny za parę lat? Tego nie wie nikt ale najpewniej nie będzie taniał więc wymyśliliśmy , że będziemy mieli dwa piece - gazowy i tzw "śmieciowy" czyli na wszystko Jaki ten "śmieciowy" będzie i ile miejsca zajmie ,mam niewielkie pomieszczenie gospodarcze, ja bedę miała gaz a chyba nie chcę kominka z plaszczem wodnym, i zastanawiam się jeszcze czy by "cóś" nie dołożyć Widzieliśmy u naszego sąsiada kupił po wystawie za 800 zł , najmniejszy kocioł na drewno, koks, papier, gazety = śmieci czyly! My też mamy małą kotłownie ale mam nadzieję , że się jakoś zmieści i jeden i drugi! A czy aby nie bedzie problemu z podłązeniem, czy cos na ten temat wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 12.03.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam !!! Dołączam do waszego grona. Planujemy z żoną zacząć we wrześniu tego roku. Teraz jesteśmy na etapie adaptacji projektu. Budujemy sie na obrzeżach Lublina. Mam pytanie - na jaki system ogrzewania się zdecydować - gaz mam jakieś 350 m od działki i widoki na dociągnięcie go są, ale za jakiś czas czyli 2,3 lata. Pozdrawiam Witaj wśród nas! Trudno coś poradzić! To zależy kiedy chcecie się wprowadzić. My mamy gaz obok działki i będziemy nim ogrzewać ale jakie będą ceny za parę lat? Tego nie wie nikt ale najpewniej nie będzie taniał więc wymyśliliśmy , że będziemy mieli dwa piece - gazowy i tzw "śmieciowy" czyli na wszystko Jaki ten "śmieciowy" będzie i ile miejsca zajmie ,mam niewielkie pomieszczenie gospodarcze, ja bedę miała gaz a chyba nie chcę kominka z plaszczem wodnym, i zastanawiam się jeszcze czy by "cóś" nie dołożyć Widzieliśmy u naszego sąsiada kupił po wystawie za 800 zł , najmniejszy kocioł na drewno, koks, papier, gazety = śmieci czyly! My też mamy małą kotłownie ale mam nadzieję , że się jakoś zmieści i jeden i drugi! A czy aby nie bedzie problemu z podłązeniem, czy cos na ten temat wiesz Do tego jest oddzielny przewód dymowy. My już wiedzieliśmy o tym (że chcemy )od momentu fundamentów i fundam. pod komin jest poszerzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 12.03.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 UWAGA UWAGA OD PONIEDZIAŁKU RUSZAMY PEŁNĄ PARĄ!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 12.03.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Mikopiko...od poniedziałku za tydzień?...to ja Cię nie dogonię a tak chciałam a teraz serio: zamierzacie zamieszkać w tym roku?...ja muszę ps. wszystkich Nowych serdecznie witam!!!! pozdrowionka.u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 12.03.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Chyba nie damy rady ! A już finansowo to załamka!!! Jak coś zamawiamy to idzie 20, 20,20 (oczywiście tyś)Dzisiaj oglądaliśmy dachówki i wyszło mniej więcej za same dachówki (a gdzie obróbki........)18000 (mamy 320m2 dachu ) Fajnie byłoby zamieszkać za rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 13.03.2007 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 u nas zaczynają stawiać działówki, położyli kanalizę, kładą dachówkę na dachu (to idzie powoli), w przyszłym tygodniu chudziak, elektryka i zaczynają tynki...no i montują okna - to zakres prac na najbliższe dwa-trzy tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 13.03.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 agnieszkakusi, uzupełnij dziennik o najnowsze zdjęcia. Tam od lutego nie widać postępu prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 13.03.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 zdjęć nie mam, bo klisza jeszcze w aparacie czy ja się w końcu dorobię cyfrówki ale własnie trochę popisałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 13.03.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 u nas tylko blaszak wylądował.Osobiście blaszaki uważałam za koszmarne przykłady obiektów tymczasowych, a teraz sama mam coś takiego i jaka jestem zadowolona! ula@,powodzenia!Dom niezbyt skomplikowany. Przy stałym dopływie kasy, dobrej organizacji i przezwyciężeniu trudności materiałowych masz szanse. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alela 13.03.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Mikopiko patrzyłam na fakturze i jest to cegła U 220 O widzę że tu dużo amatorów szybkiej budowy ja też mam zamar skończyć w tym roku, tylko czy damy radę? gdyby nie wakacje bo trzeba będzie gdzieś z dzieckiem wyjechać to może i dalibyśmy radę ? pożyjemy zobaczymy:) Czekam jak na zbawienie czy dadzą mi to pozwolenie na koniec tygodnia? Oby , mam nadzieje ze facet z gminy dotrzyma słowa? mam jeszcze pyatnie jak jest u Was z cenami tak ogólnie ? u mnie w W-wie wszystko oszalało, generalnie min 30 % , 50 % wzrosły ceny wszystkich materiałów budowlanych aż się boję pomysleć o wykończeniówce, pójdziemy z torbami ! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 13.03.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 alea w Lublinie też wszystko strasznie podrożało. I co gorasza nie ma niektórych materiałów, ale trzeba sobie jakoś radzic. Pytałam ciebie o cegłę pełna, taka malutką do budowania kominów i podpiwniczenia u nas nie mozna jej za bardzo dotać. W tamtym roku była po 0,40 gr., a teraz słyszałam już cenę nawet 0,80 gr. Powariowali chyba!!!! Ale mam nadzieję, że uda mi się załatwić po 0,60 gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts