wiewióra1976 03.08.2006 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Co można położyć na podłogę oprócz drewna lub kafelek/gresu? Tak rozważam na razie teoretycznie różne aspekty budowy domu i to pytanie mnie dobija. Wszedzie widzę STRASZNE WADY, np:- drewno: drogo, trzeba dbać (cyklinowanie, olejowanie czy co tam jeszcze) oraz uważać - łażenie w butach dom- ogród niewskazane- kafelki - TWARDE czyli przy małych dzieciach niebezpieczne - wada podstawowa, poza tym po prostu nie lubię kafelek-wykładzina elastyczna? estetyka średnia (chyba) - choć obecnie mam w kuchni i przedpokoju i bardzo sobie chwalę - ale do salonu to chyba niekoniecznie się nadaje-wylewka epoksydowa? nic nie wiem na ten temat-albo coś, o czym jeszcze nie mam pojęcia... Powyższe rozważania odbywam zawsze w tonie marudnym, przekonana, że nie ma dobrego wyjścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.08.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Co można położyć na podłogę oprócz drewna lub kafelek/gresu? Tak rozważam na razie teoretycznie różne aspekty budowy domu i to pytanie mnie dobija. Wszedzie widzę STRASZNE WADY, np: - drewno: drogo, trzeba dbać (cyklinowanie, olejowanie czy co tam jeszcze) oraz uważać - łażenie w butach dom- ogród niewskazane - kafelki - TWARDE czyli przy małych dzieciach niebezpieczne - wada podstawowa, poza tym po prostu nie lubię kafelek -wykładzina elastyczna? estetyka średnia (chyba) - choć obecnie mam w kuchni i przedpokoju i bardzo sobie chwalę - ale do salonu to chyba niekoniecznie się nadaje -wylewka epoksydowa? nic nie wiem na ten temat -albo coś, o czym jeszcze nie mam pojęcia... Powyższe rozważania odbywam zawsze w tonie marudnym, przekonana, że nie ma dobrego wyjścia. Panele laminowane? Wykładzina dywanowa (tu też kwestia butów)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 03.08.2006 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Aha, wykładzinę mam teraz w obu pokojach (czyli w całym mieszkaniu poza kuchnia i łazienką). Co prawda nie dywanową, ale sizalową. Jest w kolorowe kropki i ciapki po wszystkich możliwych artykułach spożywczych. Nie do doprania No i bardzo chłonie wilgoć - w sensie wysusza powietrze, nie że jest wilgotna. To wady. Zalety - ciągle mi się podoba kolor i faktura i fakt, że do wszystkiego pasuje (kolor naturalny jasno - słomkowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 03.08.2006 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Zacznij budowę, w końcu sytuacja cię zmusi do podjęcia decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 03.08.2006 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 No właśnie chciałabym mieć jakąś koncepcję ZANIM zacznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.08.2006 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 To chyba panele laminowane - w miarę to wygląda, szybkie i proste w czyszczeniu, średnia półka w średniej cenie, można samemu ułożyć, wady ma jak każdy materiał podłogowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts