Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jestem jednym z Was!!! ;))

Sad Ripper

Recommended Posts

my wlasnie cos takiego robimy - zostaja sciany, a i to nie w calosci:))) posadzki wylatuja i przychodza nowe, dach wylatuje i przychodzi nowy, wszystkie instalacje, okna, ocieplenie no i wykonczenia tzn. obie lazienki i kuchania. Bedzie fajnie - w niektorych okolicach nie da sie juz kupic przyjemnej dzialki bez domu, a jak juz dom jest, to bedzie:) czyli bardziej przebudowa niz remont:)

Będą, będą:)) Postaram sie jutro zrobic kilka zdjęć z ulicy i mniej więcej opisać projekt zmian:)) Wasze komentarze na 100% się przydadzą, wszak co x głów, to nie jedna:))

Ja też dochodze do wniosku, że lepiej budować niż remontować /czytaj przebudowywać/, ale tez kupiłem solidny murowany dom z pocz atku lat 60-tych i już jestem na ukończeniu przebudowy... i zawsze mam niedosyt, że to i tamto można było zrobić inaczej....

Ja też dochodze do wniosku, że lepiej budować niż remontować /czytaj przebudowywać/

wiedzialam to od samego poczatku :wink: tylko ze mnie nie bylo stac na dzialke 3 km od miasta i do tego budowe :roll: a co innego w ogole nie wchodzilo w rachube :wink: a tak to mam miejski autobus, 15 minut na rowerze do Reala i Castoramy :wink: i do tego moglam wykonczeniowke zrobic w wyzszym standarcie...

czyli jakies tam korzysci sa 8) :lol:

• 2 weeks później...

to jest tak jak z kupnem starego samochodu .

:D :D :D :D

kupujesz stary - mniej płacisz , ale potem płacisz ciągle na naprawy .

kupujesz nowy - wiecej płacisz , a potem jakiś czas bez napraw .

tak na pewno większość myśli :lol:

z domami jest trochę inaczej .

stary dom możesz rozebrać do skorupy , zbić tynki , itd .

i znowu go odremontować , i ten dom będzie nadal ciałem i duszą tym własnie starym domem .

a spróbujcie za 40 lat zerwać tynki i odremontować dom , który jast oklejony styropianem . :wink: :wink: