anna-kosinska1 03.08.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Witam wszystkich! Proszę o radę, a mianowicie: Mój sąsiad wybudował oborę, która przelega ścianą do mojej stodoły. Sąsiad ma wąska działkę, więc wyraziłam zgodę, żeby ściany naszych budynków mogły do siebie przylegać. Sąsiad jednak bez mojej zgody pozwolił sobie wbudować okap w ścianę mojej stodoły. Zgłaszałam ten fakt - bezskutecznie w Urzędzie Gminy. Ponieważ jednak z sąsiadem jesteśmy rodziną nie chciałam kłótni. Sąsiadowi jednak na zgodzie nie zależy. Przysłał mi pismo za pośrednictwem U.G. że chce wejść na moją posesję i ochronić ścianę swojej obory blachą, ponieważ spadajacy deszcz niszczy mu budynek. Czy powinnam mu na to pozwolić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz_K 03.08.2006 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 więc wyraziłam zgodę, żeby ściany naszych budynków mogły do siebie przylegać. Sąsiad jednak bez mojej zgody pozwolił sobie wbudować okap w ścianę mojej stodoły. Zgodę dałaś na piśmie?? Okresliłaś dokłądnie na co wyrażasz zgodę?? widziałas wczesniej projekt stodoły i na niego własnie wyraziłas zgodę?? Jeżlei nie, to nie zgłaszaj tego to urzedu gminy, tylko do Powiatowego Inspektora Nadzoru Budowlanego jako samowolę lub odstępstwo od projektu. Zgłaszałam ten fakt - bezskutecznie w Urzędzie Gminy. Zgłaszałas pisemnie czy tylko ustnie?? Jeżeli ustnie to do protokołu czy tylko "na twarz"?? Co oznacza "bezskutecznie"?? NIe chcą nic zrobić?? Nie odpowiadają na pismo?? Ponieważ jednak z sąsiadem jesteśmy rodziną nie chciałam kłótni. Sąsiadowi jednak na zgodzie nie zależy. Rodzinne kłótnie - koszmar urzędnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts