Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy są ty fani toyot??

Kryspin

Recommended Posts

beti555 stanowczo Yaris :wink: jest sporo większy niż Lupo choć i Lupo miły samochodzik, jednakże Yarek będzie chyba bardziej praktyczniejszy :wink:

gaga2 to jest czy była czy śmigasz toyotą??

Ja osobiście już męczę 4 toyotę i poza camry która naprawdę rozpieszcza komfortem, wyposażeniem to śmigałem carinami i avensis (w sumie jakieś ponad 300 tys km) i powiem szczerze, że może mocno zbyt finezyjne nie są ale za to odwdzięczają się bezawaryjnością a co za tym idzie zamiast spędzać czas w servisach i innych takich mam czas do własnej dyspozycji i za to cenię tyotę

A za co wy je lubicie??

to nowy model tojki

przelomowa zmiana konstrukcji silnika - wszedl VVti w 2000r

i tak zdaza sie czesto ze w wyniku uzywania jakiegos tam oleju zaczyna kolo 90-100tys km brac olej (ok 1 l na 1tys km moze byc nawet :o :o ) wiec trzeba obserwowac zuzycie oleju - u mnie jak dotychczas bierze tylko tyle ile wynika ze stylu jazdy :lol: (zonie nic ... mi jakis 1l na 10tys km) :lol: :lol:

w wyniku bledow w komputerze sterujacym praca silnika pojawia sie spalanie stukowe w niektorych modelach ... u mnie czasem sie pojawialo jak jezdzilem na 95 teraz jezdze na 98 i jest OK

aaaa i padło radio a ponieważ jest fabryczne to w PL tylko jeden zaklad to reperuje podobno wiec taniej jest kupic nowe ktorego nigdzie nie ma do kupienia ...

ogolnie jednak jezdzi sie nią super ... osiagi super wygodna zwrotna itd itp

Moja platoniczna miłośc do Toyot miała początki jakieś.... kilkanaście lat temu.... odwiedziłam w Holandii wystawę improtera Toyoty na Europę...,....

Tą "miłością" zaraziłam moich rodziców, teraz jeżdżą swoją trzecią Corollą.

A ja.... kilka miesięcy temu odkupiłam od nich 7-letnią Corollę... i mam ją do własnego użytku. To chyba już nie jest miłość platoniczna, ale mój egzemplarz nie jest szczytem marzeń.... :D A i tak ją lubię :D Zrywna jest....

Może ją też lubię dlatego że ona jest zwyczajnie za mała dla mojego męża i dzięki temu stała się tylko moim samochodem..... :lol:

pozdrawiam,

gaga2

Pawson

co do oleju to toyoty nie najlepiej znoszą castrol (niektóre jegoodmiany) a dwa to były faktycznie egzemplarze z wadliwymi silnikami które wręcz pochłaniały olej ale przy twoim 1l na 10 tus km to tragedi nie ma

gaga2 gratuluję autka a że 7 letnie i co z tego jak się nie psuje :D :D

PS. Jakbyście szukali pomocy technicznej co do autek ale i nie tylko to zajrzyjcie na http://www.tkp.org.pl - jestem tam pod tym samym nickiem także służę pomocą

Pawson

co do oleju to toyoty nie najlepiej znoszą castrol (niektóre jegoodmiany) a dwa to były faktycznie egzemplarze z wadliwymi silnikami które wręcz pochłaniały olej ale przy twoim 1l na 10 tus km to tragedi nie ma

PS. Jakbyście szukali pomocy technicznej co do autek ale i nie tylko to zajrzyjcie na http://www.tkp.org.pl - jestem tam pod tym samym nickiem także służę pomocą

u mnie ten 1 l to przez wysokie obroty kiedy ciute zbyt-dynamicznie jeżdżę :oops: :oops: :wink: przy normalnej jezdzie olej prawie nie znika.

ogolnie wiem ze to przez Castrol ale jak zaczalem dokladnie sie dopytywac u "specow" to nawet oni maja zdania podzielone co do przyczyn ...

ja tez jestem na http://www.tkp.org.pl ale raczej rzadko (17 postów dorobku :lol: )

to moze mi cos z radiem doradzisz ?? nie sluszales moze o jakims do sprzedania moze byc mag lub CD byle bylo radio

Jeździłem wieloma samochodami.

Polskimi (nie Syrenką), rozyjskimi, niemieckimi, francuskimi, japonskimi.

Aż kupiłem Toyotę Carinę E.

I tak zostało,

Przejechałem nia ponad 200 tys. km.

Na gazie - więc tanio,

I nic .

A serwisuję jś od upływu gwarancji samodzielnie.

I nie mam sumienia jej sie pozbyć i zmienić na nowszą.

To jest auto nie do zdarcia.

A jesli chodzi o olej to zawsze Mobil 1 (niezawodny).

Polecam i pozdrawiam wszystkich fanów Toyoty.

ja też dołączę :D - od 4 lat ma Yarisa i jesli go kiedyś wymienię to tylko na RAV-kę

w moim wydaniu była to taka wielka miłość do Yarisa, że kupiłam samochód w salonie bez uprzedniego przejechania tym model nawet 1 km!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bez oglądani innych marek i modeli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

powiedziałam mężowi - ten i żaden inny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mój pierwszy raz :roll: za kierownicą Yarisa- to wyjaz z salonu!

obecnie mój samochodzik skonczył 4 lata w lutym, byłam w zeszłym tygodniu w salonie na przeglądzie, wymieniłam olej i Pan powiedział krótko: wlewać benzynę i jeżdzić :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 months później...