Kryspin 03.08.2006 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Jak w temacie. Są? Może chocaż ze dwa ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 03.08.2006 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Jak w temacie. Są? Może chocaż ze dwa ?? Podobają mi sie Toyoty juz od kilku lat. Sama zastanawiam sie teraz czy kupic Yariska czy może VW Lupo B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 03.08.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 To może ja się zgłosżę na tego drugiego...? Chociaż ta moja fascynacja to taka raczej platoniczna jest (była...?) pozdrawiam, gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kryspin 04.08.2006 06:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 beti555 stanowczo Yaris jest sporo większy niż Lupo choć i Lupo miły samochodzik, jednakże Yarek będzie chyba bardziej praktyczniejszy gaga2 to jest czy była czy śmigasz toyotą?? Ja osobiście już męczę 4 toyotę i poza camry która naprawdę rozpieszcza komfortem, wyposażeniem to śmigałem carinami i avensis (w sumie jakieś ponad 300 tys km) i powiem szczerze, że może mocno zbyt finezyjne nie są ale za to odwdzięczają się bezawaryjnością a co za tym idzie zamiast spędzać czas w servisach i innych takich mam czas do własnej dyspozycji i za to cenię tyotę A za co wy je lubicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 04.08.2006 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 ja jezdem i sie melduje na rozkaz tojka carolla 2000 1.4 VVti mam ja ponad rok zrobilem jakies 25 tys km i jestem zadowolony ... chociaz troche mi krwi napsuła. Ogólnie najbardziej cenie sobie japońskie samochody /drugi to 18-to letni mitsubishi Lancer i smiga ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kryspin 04.08.2006 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 A czemu krwi ci napsuła?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 04.08.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 to nowy model tojki przelomowa zmiana konstrukcji silnika - wszedl VVti w 2000r i tak zdaza sie czesto ze w wyniku uzywania jakiegos tam oleju zaczyna kolo 90-100tys km brac olej (ok 1 l na 1tys km moze byc nawet ) wiec trzeba obserwowac zuzycie oleju - u mnie jak dotychczas bierze tylko tyle ile wynika ze stylu jazdy (zonie nic ... mi jakis 1l na 10tys km) w wyniku bledow w komputerze sterujacym praca silnika pojawia sie spalanie stukowe w niektorych modelach ... u mnie czasem sie pojawialo jak jezdzilem na 95 teraz jezdze na 98 i jest OK aaaa i padło radio a ponieważ jest fabryczne to w PL tylko jeden zaklad to reperuje podobno wiec taniej jest kupic nowe ktorego nigdzie nie ma do kupienia ... ogolnie jednak jezdzi sie nią super ... osiagi super wygodna zwrotna itd itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 04.08.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Moja platoniczna miłośc do Toyot miała początki jakieś.... kilkanaście lat temu.... odwiedziłam w Holandii wystawę improtera Toyoty na Europę...,.... Tą "miłością" zaraziłam moich rodziców, teraz jeżdżą swoją trzecią Corollą. A ja.... kilka miesięcy temu odkupiłam od nich 7-letnią Corollę... i mam ją do własnego użytku. To chyba już nie jest miłość platoniczna, ale mój egzemplarz nie jest szczytem marzeń.... A i tak ją lubię Zrywna jest.... Może ją też lubię dlatego że ona jest zwyczajnie za mała dla mojego męża i dzięki temu stała się tylko moim samochodem..... pozdrawiam, gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kryspin 04.08.2006 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Pawson co do oleju to toyoty nie najlepiej znoszą castrol (niektóre jegoodmiany) a dwa to były faktycznie egzemplarze z wadliwymi silnikami które wręcz pochłaniały olej ale przy twoim 1l na 10 tus km to tragedi nie ma gaga2 gratuluję autka a że 7 letnie i co z tego jak się nie psuje PS. Jakbyście szukali pomocy technicznej co do autek ale i nie tylko to zajrzyjcie na http://www.tkp.org.pl - jestem tam pod tym samym nickiem także służę pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 04.08.2006 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Pawson co do oleju to toyoty nie najlepiej znoszą castrol (niektóre jegoodmiany) a dwa to były faktycznie egzemplarze z wadliwymi silnikami które wręcz pochłaniały olej ale przy twoim 1l na 10 tus km to tragedi nie ma PS. Jakbyście szukali pomocy technicznej co do autek ale i nie tylko to zajrzyjcie na http://www.tkp.org.pl - jestem tam pod tym samym nickiem także służę pomocą u mnie ten 1 l to przez wysokie obroty kiedy ciute zbyt-dynamicznie jeżdżę przy normalnej jezdzie olej prawie nie znika. ogolnie wiem ze to przez Castrol ale jak zaczalem dokladnie sie dopytywac u "specow" to nawet oni maja zdania podzielone co do przyczyn ... ja tez jestem na http://www.tkp.org.pl ale raczej rzadko (17 postów dorobku ) to moze mi cos z radiem doradzisz ?? nie sluszales moze o jakims do sprzedania moze byc mag lub CD byle bylo radio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 04.08.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Jeździłem wieloma samochodami.Polskimi (nie Syrenką), rozyjskimi, niemieckimi, francuskimi, japonskimi. Aż kupiłem Toyotę Carinę E.I tak zostało,Przejechałem nia ponad 200 tys. km.Na gazie - więc tanio,I nic .A serwisuję jś od upływu gwarancji samodzielnie.I nie mam sumienia jej sie pozbyć i zmienić na nowszą.To jest auto nie do zdarcia. A jesli chodzi o olej to zawsze Mobil 1 (niezawodny). Polecam i pozdrawiam wszystkich fanów Toyoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 04.08.2006 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 ja uzytkuje trzecia corrole nie wiem jak tam z olejem - bo ja tylko paliwo i plyn do szyb wlewam reszte zalatwia serwis....hm troche nudna z wygladu , no i zadnych niespodzianek - bo niezawodna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 04.08.2006 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Fanem i wiernym użytkownikem tej marki jest mój mąż.Było kilka Carin II i E. Aktualnie Toyota Picnik. Świetna na rodzinne wyjazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate01 05.08.2006 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 ja też dołączę - od 4 lat ma Yarisa i jesli go kiedyś wymienię to tylko na RAV-kę w moim wydaniu była to taka wielka miłość do Yarisa, że kupiłam samochód w salonie bez uprzedniego przejechania tym model nawet 1 km!!!!!!!!!!!!!!!!!! bez oglądani innych marek i modeli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! powiedziałam mężowi - ten i żaden inny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mój pierwszy raz za kierownicą Yarisa- to wyjaz z salonu! obecnie mój samochodzik skonczył 4 lata w lutym, byłam w zeszłym tygodniu w salonie na przeglądzie, wymieniłam olej i Pan powiedział krótko: wlewać benzynę i jeżdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 06.08.2006 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 My zamieniliśmy niedawno wysłużoną już ponad 10-letnią Corollę na Toyotę Hiace Miłość do marki opłaciła się, auto niezawodne i baaardzo "sympatyczne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anam 13.08.2006 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 My od 9 miesiecy jesteśmy posiadaczmi Toyoty Corolli Combi 1,6 benzyna. Jak dotąd sprawuje się bez zarzutu, a jacy mili panowie w serwisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kryspin 21.08.2006 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Pawson uderz do RedPointa na http://www.tkp.org.pl. jest szpec od audio więc napewno Ci coś podpowie. ja mogę pomóc posiadaczom carinek, avens i camry bo te autka znam dość dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hela32 06.09.2006 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Ja mojej Avensis nie zamieniłabym na inną markę chociaż ma już 6 lat, nie pamiętam kiedy musiałam coś naprawiać, no ale dbam o nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 16.09.2006 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Jeżdżę toyotami i pozostanę im wierna http://www.my-smileys.de/smileys2/01_2_4.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gripi 27.12.2006 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 a ja jak na razie VW ale następna będzie Toyota i na dodatek kombi.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts