Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy są ty fani toyot??

Kryspin

Recommended Posts

• 10 months później...

też fanka (chyba) bo nie mam sumienia pozbywac się mojej corolli...

Nie mam powodu - bo co - że stara i brzydka? to takie niehumanitarne :wink: absolutnie nic jej nigdy nie dolegało...

rozglądam się za Rav-ką, ale jakoś mi się nie spieszy - zawsze znajdę jakis powód dla odsunięcia kupna w czasie...dziwna chyba jestem...taka nieracjonalna...:wink: 8) :lol:

też fanka (chyba) bo nie mam sumienia pozbywac się mojej corolli...

Nie mam powodu - bo co - że stara i brzydka?

Nie ma takich corolli, wszystkie są piękne :) no może z wyjątkiem e12 ;)

dziwna chyba jestem...taka nieracjonalna...

No nie wiem, Toyoty nie sprzedaje się bez powodu, jak się nie psuje i jest tania w utrzymaniu to czego chcieć od samochodu mając inną skarbonkę (dom)

no własnie nie wiem - mój mąż mówi że trzeba - bo teraz będzie dużo tracic na wartości (ma 8 lat) i stosunkowow mało będziemy musieli dokładac do nowszej...

mnie sie ona nie podoba :oops: - taka żaba - a tył jak w warszawie (liftback) :wink: - do tego fioletowa (w papierach granatowa) :roll: ale ja jej nie wiebierałam...polubiłam taką brzydulę :wink:

aha - sporo pali (8-10l/100km),

ale poza tym - jest ok... :lol:

• 1 month później...
  • 7 months później...
Też jeżdże toyotami - aktualnie Corolla 1,6 E12 przejechałem ok 170 tys. km w tym wszystko na LPG :-) poprzednia E9 ponad 100 tys. km w międzyczasie teraz jest jeszcze Yaris 1.3 i kolejnym samochodem na 100 % też będzie toyota. W zasadzie nie ma co pisać po prostu samochody nie do zajechania jeśli się o nie dba (przede wszystkim dobry olej)

jest takie mądre powiedzonko - "jak dbasz tak masz"

dokladnie

a kiedyś nie pamiętam juz na jakim forum o toyotach ktoś miał podpis w profilu

że nie toyotay się psują tylko że to ludzie psuja toyoty - czy tak jakoś podobnie ale zasadę oddaje właściwą jeśli się dba to same z siebie psuja się niezbyt często

• 1 month później...

a kiedyś nie pamiętam juz na jakim forum o toyotach ktoś miał podpis w profilu

że nie toyotay się psują tylko że to ludzie psuja toyoty - czy tak jakoś podobnie ale zasadę oddaje właściwą jeśli się dba to same z siebie psuja się niezbyt często

to efekt przemyśleń crooma na tkp xtt i motonewsie

• 1 month później...
  • 2 months później...

A ja mam Toyote Duet uzywana. Kupilam ja w Japonii. Przez Internet:)

W Europie niestety nie jest znana pod ta nazwa, ale jako Daihatsu Sirion. Chociaz ma znaczek Toyoty, na felgach z kolei Daihatsu.

Wewnatrz ma wszystko. Klimatyzacje, cd, radia, szyby elektryczne, bo w Japonii to sa standardy.

Jest seledynowa.

I mam jeszcze Seicento, ciemno zielone.

Nie zebym przepadala za zielonymi samochodami. Uwielbiam czarne. Ale zawsze tak sie jakos ulozy, a to promocja, a to cos. I mam zielone.

• 1 month później...
fanką Toyoty stałam się 11.08 2008 kiedyż to takiego "potworka" przywiozłam sobie pod chałupkę, taka jest fajniutka, zgrabniutka, ma niezłe osiągi, nie zawiodła mnie w bieszczadzkich śniegach, taka sobie fajniusia TLC :)

A ja mam Toyote Duet uzywana. Kupilam ja w Japonii. Przez Internet:)

W Europie niestety nie jest znana pod ta nazwa, ale jako Daihatsu Sirion. Chociaz ma znaczek Toyoty, na felgach z kolei Daihatsu.

Wewnatrz ma wszystko. Klimatyzacje, cd, radia, szyby elektryczne, bo w Japonii to sa standardy.

Jest seledynowa.

I mam jeszcze Seicento, ciemno zielone.

Nie zebym przepadala za zielonymi samochodami. Uwielbiam czarne. Ale zawsze tak sie jakos ulozy, a to promocja, a to cos. I mam zielone.

witam. czy możesz opisać sposób załatwienia takiej transakcji, koszt w stosunku do kosztów w Polsce. my jeździmy kochaną "jotą yariską" jak mówią dzieciaki. była kupiona jak było nas 3 a teraz pakujemy się w nią jak jest nas 5 .chwalimy sobie ,ale myslimy o większym. jesli możesz to poprosze o odpowiedź tu lub na priv. pozdrawiam

Gdy kupowalam moja toyote euro bylo po 3zl. Teraz juz sie chyba nie bardzo oplaca. Poza tym mam ja za granica, nie tutaj, ale podatki takie same dochodza.

Sprawdz sobie ceny na ich stronie http://www.ibcjapan.co.jp

Musisz sie zalogowac, ale jest to bezplatne i bezpieczne.

Wtedy mieli super samochody za naprawde male pieniadze. Technicznie ekstra. Mam tam skale od 0-5 pkt.