ar2 23.09.2006 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Co roku ceny spadają, to że w Polsce zbudowali fabrykę, nie znaczy, że ceny spadną więcej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 06.05.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Ceny trochę spadły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 06.05.2007 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Ze względu na ogromną liczbę półprzewodników tak w LCD jak i pazmie istnieje duże prawdopodobieństwo uszkodzenia (przerwy-ciemny pixel,zwarcia-biały pixel lub to samo odnośnie subpixela).Dlatego zwróciłbym uwagę na warunki gwarancji.Ile uszkodzonych pixeli dopuszcza producent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ar2 14.05.2007 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Ze względu na ogromną liczbę półprzewodników tak w LCD jak i pazmie istnieje duże prawdopodobieństwo uszkodzenia (przerwy-ciemny pixel,zwarcia-biały pixel lub to samo odnośnie subpixela). Dlatego zwróciłbym uwagę na warunki gwarancji.Ile uszkodzonych pixeli dopuszcza producent? Jakaś dziwna to teoria... a inne urządzenia są mniej skomplikowane ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 14.05.2007 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 W matrycy jest ich sporo.Setki tysięcy ,milion i więcej w zależności od rozmiaru i rozdzielczośći.Prawdopodobieństwo uszkodzenia duże.Dlatego producenci zabezpieczają się maksymalną liczbą uszkodzonych pixeli,przy której martyca nie podlega naprawie gwarancyjnej.Nawet te topowe firmy dopuszczają uszkodzone pixele.A chwyt reklamowy "zero uszkodzonych pixli" przeważnie obowiązuje przez pierwszy miesiąc eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbro 15.05.2007 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Właśnie jestem po zakupie LCD i nie wiedziałem i nie doczytałem o jego poważnej zalecie. Nie ma praktycznie odbicia światła w ekranie i nie musimy zasłaniać rolet w dzień. TV stoi naprzeciwko dwóch okien. Dla mnie super właściwość ekranu LCD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtuschicago76 21.05.2007 02:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 kto co lubi...... ja potestach LCD i plasmy ....zostala plasma 42' .. LCD ODDALEM do sklepu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 21.05.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Witajcie mam kumpla, który handluje sprzętem troche i wie coś na ten temat. Przede wszystkim Plazma niż LCD. Jeżeli już LCD to tylko taki za ponad 4tys. te tańszę potrafią mieć gorszy obraz niż zwykłe kineskopowce.I firma japońska najlepiej SONY, PANASONIC itp. nie żadne LG i Samsung-są kiepskie. Najlepiej iść do sklepu i porównać jakość na kilku telewizorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ar2 24.05.2007 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Witajcie mam kumpla, który handluje sprzętem troche i wie coś na ten temat... To, że handluje nie znaczy, że wie. Obie technologie mają swoje wady i zalety. Jak ktoś ma bardzo nosłonecznione pomieszczenie to nie wiem jak bardzo by chciał, to plazmy komfortowo w dizeń nie obejrzy etc. W zależności od warunków dobiera się odpowiendni sprzęt. W dobie internetu bez sensu jeździć po sklepach, tracić czas i pieniądze na paliwo. np sklep http://www.audiovideo.com.pl przyjeżdża do domu z wybranymi modelami i w optymalnych dla siebie warunkach można je porównać, Czego niestety w sklepie się nie da zrobić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREK S 11.06.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Witam, Z tym,ze Sony i Panssonic kupuja matryce od innych min. od Samsunga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 25.06.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Sharp LC-32RD2E wymiata!!!! nie tam żadne Sony z reklamy w TV czy samsungi z reklamą kontrastu dynamicznego:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 26.06.2007 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 To kto od kogo kupuje te kineskopy .Samsung też kupuje czy sam jest producentem ,I które są najmniej zawodne Jeśli można .proszę odpowiedz. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guciooo 27.06.2007 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 To kto od kogo kupuje te kineskopy .Samsung też kupuje czy sam jest producentem ,I które są najmniej zawodne Jeśli można .proszę odpowiedz. Pozdr. Samsung produkuje matryce LCD które wykorzystuje w swoich TV firma Sony. Nie wiem po co wam tv z rozdzielczością 1920x1080, przecież nikt teraz nie nadaje w takiej rozdzielczości. Sam mam samsunga hd ready 1386x768 i Nrekordera, zupełnie wystarcza do oglądania programów HD. Za parę lat jak będą nadawać 1920x1080 to te tv co teraz są na fullhd będą już przestarzałe, wtedy pojawią się nowe z lepszym kontrastem itp. Po drugie podobno obraz ze zwykłej anteny ma gorszą jakość na 1920x1080 niz na hd ready. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts