pajdusia 07.05.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Seba, będę bardzo wdzięczna jeśli zechcesz przesłac mi te materiały na e-mail :[email protected] Wiem, że może to być z lekka uciążliwe jak każdy "nowy"na forum prosi o to samo ale wybacz "nowej" Dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 08.05.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Lidex rozumiem, że ten Twój projekt to powiększony M02 tylko ile ma teraz powierzchni użytkowej? witaj, "ten mój projekt" to pierwowzór m02, był prezentowany na łamach Muratora w numerze sierpniowym. Pow uzytkowa (netto) budynku to 240 m2. Rzuty są w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba z Gniezna 08.05.2007 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 pajdusiu mama nadzieję , ze materiały do Ciebie dotarły. W piątek prawdopodobnie będę miał skończony stan zero. PzdrSeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajdusia 09.05.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Seba, bardzo, bardzo dziękuję Cały wieczór już sobie spacerowałam po "moim" nowym domku . W piątek mamy spotkanie z architektem i po tym spotkaniu będziemy już wiedzieli czy da się zrobić wszystko tak jak sobie to wymarzyłam. Jeszcze raz serdeczne DZIĘKI Pozdrowienia z Podbeskidzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajdusia 09.05.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Lidex, Wy macie prawdziwy PAŁAC , fajnie ale taka powierzchnia już niestety nie dla nas. Z całą pewnością pozostaniemy przy wersji pierwotnej M02a, jedynie szykują się małe kosmetyczne zmiany w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajdusia 09.05.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 A tak zanim jeszcze porozmawiam z architektem to czy ktoś wpadł na pomysł zmiany schodów na jednobiegowe???Czy to tylko mój szalony pomysł?? (tak twierdzi mój mąż) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba z Gniezna 09.05.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 My robimy schody zgodnie z projektem , bez spocznika. Seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajdusia 09.05.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 ale mi chodzi o takie schody co to "idą" po ścianie z holu, naprzeciw drzwi wejściowych i wychodzą na górze też w holu. A miejsce które przewidziane jest na klatkę schodową spożytkować w inny sposób tzn. powiększyć pokój na górze przesuwając łazienkę w stronę pomieszczenia gospodarczego. UFFF! ale to ciężko opisać tak bez pokazywania palcem Mam nadzieję, że coś z tego zrozumiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba z Gniezna 10.05.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 My nie myśleliśmy o takim rozwiązaniu.PzdrSEba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajdusia 11.05.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Ja już też nie myślę o tych schodach ( architekt wybił mi to z głowy), okazało się, że na górze było by tylko 70 cm przejścia obok schodów - więc nic z tego . Szkoda bo już widziałam te piękne schody. No ale cóż i tak M02a jest najlepszym projektem ze wszystkich obejrzanych i taki będzie zbudowany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba z Gniezna 17.05.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Mamy większość ścian parteru . Do końca tygodnia będzie , chyba będzie , strop. Seba http://picasaweb.google.com/sebamagda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ongonia 24.05.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Czy ktoś buduje M02a w okolicach Łodzi? Chętnie obejrzałabym domek na żywo, zanim sami z mężem ruszymy z robotą..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba z Gniezna 24.05.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 My budujemy pod Gnieznem. Za dwa tygodnie będą wyciągnięte szczyty , a pod koniec czerwca dachówka PZdr. Seba [/url] http://picasaweb.google.com/sebamagda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ongonia 31.05.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Byłbyś tak miły i podesłał mi link do oglądania demo M02a na mój adres? [email protected], będę wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba z Gniezna 28.06.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Czyżby nikt nie budował M02a ??? Od poniedziałku u nas ruszy konstrukcja i dach Pzdr. Seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel1309 28.06.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Po Sielance, Azalii przyszła kolej właśnie na Konkursowy M02a Niestety dwa poprzednie projekty jak sie dopiero teraz okazało nie spełniają warunków MPZP (różne interpretacje ze strony UM i Starostwa). Jutro najprawdopodobniej zamawiam projekt. Na parterze chciałbym wprowadzić zmiany przedstawione na poniższym rysynku parter U góry mam zamiar powiększyć pokój posadowiony przy ścianie frontowej o pomiesczeznie gospodarcze, a pokój z balkonem powiększyć o łazienkę. Zastanawiam sie także nad kominami. Cztery to trochę sporo (koszty). Myślałem aby 2 zlikwidować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba z Gniezna 01.07.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 komin w pomieszczeniu pralni musi zostać ,tak przynajmniej mi doradzano. - wentylacja pralni i garażu. Ja przerobiłem projekt i mam 3 kominy, ten z łazienki na pietrze jest od parteru i stanowi główny komin co - jest w pomieszczeniu gospodarczym , które zrobiłem kosztem pokoju 10 , zwiększając jednocześnie pokój 09. Kotłownie zwiększyłem , gdyż będę miał piec na paliwo stałe. Pzdr. Seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel1309 01.07.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 komin w pomieszczeniu pralni musi zostać ,tak przynajmniej mi doradzano. - wentylacja pralni i garażu. Ja przerobiłem projekt i mam 3 kominy, ten z łazienki na pietrze jest od parteru i stanowi główny komin co - jest w pomieszczeniu gospodarczym , które zrobiłem kosztem pokoju 10 , zwiększając jednocześnie pokój 09. Kotłownie zwiększyłem , gdyż będę miał piec na paliwo stałe. Pzdr. Seba Wstępnie planuję zostawić tylko 2 kominy. Zostawić główny z salonu i podobnie jak zrobiłeś to Ty - komin z łazienki na poddaszu pociągnąć od dołu i tym samym będzie to komin dla C.O. dodatkowo rozbudowany o kanały wentylacyjne dla garażu i pralni. Projektant stwierdził, że nie powinno być problemu. Domyślam się, że mówisz o pokoju 7 i 8? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba z Gniezna 05.07.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Chodziło mi o pokój 10 i 09 . Ale na temat Dzisiaj zaczęli składać więźbę i wymurowali ścianki działowe na dole - w porywach na placu budowy jest 15 ludzi. Zamówiłem okna z roletami nadstawnymi - wymiar okien 1850 ( wysokość ) x 1140 ( szerokość) - z przegrodą na wysokości 450 od góry. Pzdr. seba http://picasaweb.google.com/sebamagda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel1309 05.07.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Chodziło mi o pokój 10 i 09 . Ale na temat Dzisiaj zaczęli składać więźbę i wymurowali ścianki działowe na dole - w porywach na placu budowy jest 15 ludzi. Zamówiłem okna z roletami nadstawnymi - wymiar okien 1850 ( wysokość ) x 1140 ( szerokość) - z przegrodą na wysokości 450 od góry. Pzdr. seba http://picasaweb.google.com/sebamagda trochę mi nie pasują te oznaczenia;) ale wiem o co chodzi (tutaj nie ma 9 i 10 - http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=382&IdKolekcji=41) czy mógłbyś podzielić się spostrzeżeniami na temat kosztów? Ile pieniędzy pochłonęła budowa do mometu jaki mogę zobaczyć na ostatnich fotkach? Kiedy kupowane materiały i ile kosztuje Cię taka potężna ekipia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts