Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt M02a KONKURSOWY wariant 1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 165
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Seba,

bardzo, bardzo dziękuję :D Cały wieczór już sobie spacerowałam po "moim" nowym domku :D . W piątek mamy spotkanie z architektem i po tym spotkaniu będziemy już wiedzieli czy da się zrobić wszystko tak jak sobie to wymarzyłam.

Jeszcze raz serdeczne DZIĘKI

Pozdrowienia z Podbeskidzia :D :D :D

ale mi chodzi o takie schody co to "idą" po ścianie z holu, naprzeciw drzwi wejściowych i wychodzą na górze też w holu. A miejsce które przewidziane jest na klatkę schodową spożytkować w inny sposób tzn. powiększyć pokój na górze przesuwając łazienkę w stronę pomieszczenia gospodarczego. UFFF!

ale to ciężko opisać tak bez pokazywania palcem :roll:

Mam nadzieję, że coś z tego zrozumiecie :D

Ja już też nie myślę o tych schodach ( architekt wybił mi to z głowy), okazało się, że na górze było by tylko 70 cm przejścia obok schodów - więc nic z tego :evil: . Szkoda bo już widziałam te piękne schody. No ale cóż i tak M02a jest najlepszym projektem ze wszystkich obejrzanych i taki będzie zbudowany :D .

• 4 weeks później...

Po Sielance, Azalii przyszła kolej właśnie na Konkursowy M02a :) Niestety dwa poprzednie projekty jak sie dopiero teraz okazało nie spełniają warunków MPZP (różne interpretacje ze strony UM i Starostwa). Jutro najprawdopodobniej zamawiam projekt.

Na parterze chciałbym wprowadzić zmiany przedstawione na poniższym rysynku

parter

U góry mam zamiar powiększyć pokój posadowiony przy ścianie frontowej o pomiesczeznie gospodarcze, a pokój z balkonem powiększyć o łazienkę.

Zastanawiam sie także nad kominami. Cztery to trochę sporo (koszty). Myślałem aby 2 zlikwidować.

komin w pomieszczeniu pralni musi zostać ,tak przynajmniej mi doradzano. - wentylacja pralni i garażu.

Ja przerobiłem projekt i mam 3 kominy, ten z łazienki na pietrze jest od parteru i stanowi główny komin co - jest w pomieszczeniu gospodarczym , które zrobiłem kosztem pokoju 10 , zwiększając jednocześnie pokój 09.

Kotłownie zwiększyłem , gdyż będę miał piec na paliwo stałe.

Pzdr.

Seba

komin w pomieszczeniu pralni musi zostać ,tak przynajmniej mi doradzano. - wentylacja pralni i garażu.

Ja przerobiłem projekt i mam 3 kominy, ten z łazienki na pietrze jest od parteru i stanowi główny komin co - jest w pomieszczeniu gospodarczym , które zrobiłem kosztem pokoju 10 , zwiększając jednocześnie pokój 09.

Kotłownie zwiększyłem , gdyż będę miał piec na paliwo stałe.

Pzdr.

Seba

Wstępnie planuję zostawić tylko 2 kominy. Zostawić główny z salonu i podobnie jak zrobiłeś to Ty - komin z łazienki na poddaszu pociągnąć od dołu i tym samym będzie to komin dla C.O. dodatkowo rozbudowany o kanały wentylacyjne dla garażu i pralni. Projektant stwierdził, że nie powinno być problemu.

Domyślam się, że mówisz o pokoju 7 i 8? ;)

Chodziło mi o pokój 10 i 09 .

Ale na temat

Dzisiaj zaczęli składać więźbę i wymurowali ścianki działowe na dole - w porywach na placu budowy jest 15 ludzi.

Zamówiłem okna z roletami nadstawnymi - wymiar okien 1850 ( wysokość ) x 1140 ( szerokość) - z przegrodą na wysokości 450 od góry.

Pzdr.

seba

http://picasaweb.google.com/sebamagda

Chodziło mi o pokój 10 i 09 .

Ale na temat

Dzisiaj zaczęli składać więźbę i wymurowali ścianki działowe na dole - w porywach na placu budowy jest 15 ludzi.

Zamówiłem okna z roletami nadstawnymi - wymiar okien 1850 ( wysokość ) x 1140 ( szerokość) - z przegrodą na wysokości 450 od góry.

Pzdr.

seba

http://picasaweb.google.com/sebamagda

trochę mi nie pasują te oznaczenia;) ale wiem o co chodzi :) (tutaj nie ma 9 i 10 - http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=382&IdKolekcji=41)

czy mógłbyś podzielić się spostrzeżeniami na temat kosztów? Ile pieniędzy pochłonęła budowa do mometu jaki mogę zobaczyć na ostatnich fotkach? Kiedy kupowane materiały i ile kosztuje Cię taka potężna ekipia? ;)