Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Najwieksza gafa i/lub przypadki roztargnienia czyli.....

zielonooka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jakieœ milion lat temu, jako całkiem œwieżo upieczona maturzystka jadę do Warszawy na egzaminy wstępne na studia zagraniczne. Na czas egzaminów jako prowincjuszce przydzielono mi miejsce w akademiku. Po dokonaniu formalnoœci zabieram plecak i maszeruję na górę, znajduję właœciwy pokój, otwieram a tu niespodzianka - za drzwiami korytarz i następne 2 drzwi. Skonsternowana i zupełnie niezorientowana jak to jest w akademikach nasłuchuję... w pokoju po prawej jakiœ gwar, więc pewnie pełny, w drugim cisza. Na wszelki wypadek pukam do pokoju na wprost, wchodzę i rzucam z rozpędu:

- Czeœć, ja tu mieszkam.

Z łóżka podnosi się zdziwiony chłopak - facet jak marzenie, uœmiecha się i mówi:

- Tak? To fajnie, bo ja też.

Spšsowiałam, wryło mnie w ziemię i nie wiedziałam co mam zrobić. Stałabym tam pewnie jeszcze do dziœ gdyby się mnš nie zaopiekował i nie uœwiadomił mi, że jednak mieszkam w pokoju obok z dziewczynami :wink:

W ramach bonusu dodam jeszcze, że nasza znajomoœć nie skończyła się na tym "wejœciu smoka" :wink:

Przed laty, po wypadku ze skomplikowanym powyłamywaniem koniczyny dolnej i rehabilitacji skierowano mnie na dalszą kurację do sanatorium.

Tam załatwiłem sobie z lekarzem same sympatyczne zabiegi, typu; sauna, basen, kąpiel perełkowa i jaszcze jeden zwany chyba "dia dynamic" .

Ze skierowaniem na ten ostatni, udałem sie do nieodległego Zakładu Fizykoterapii, gdzie zobaczyłem dłuugi korytarz z wieloma drzwiami.

Podszedłem więc do pierwszej osoby w białym fartuchu, pokazałem skierowanie i grzecznie zapytałem:

- proszę pani, dostałem takie skierowanie i nie wiem gdzie sie z nim udać :roll:

Kobieta spojrzała na skierowanie, na mnie i stwierdziłe filozoficznie:

- dali

Speszyłem sie nieco, ale nie dałem za wygraną:

- no właśnie - dali mi takie skierowanie i nie wiem gdzie mam sie udać :roll:

Kobieta popatrzyła na mnie jak na wariata i powtórzyła:

- dali

Poirytowany juz całkiem , zaatakowałem ostrzej;

- prosze pani, ja wiem że mi dali, tylko gdzie ten zabieg wykonują??? 8)

Kobieta też sie poirytowała i wrzasnęła:

- toć od początku mówię że w tym korytarzu, tylko dali.

:lol: :lol: :lol:

Cały turnus sie z tego smiał, jak im opowiedziałem.

Nie moja gafa, ale byłam świadkiem, gdy mieszkałam jeszcze u rodziców. Ksiądz przyszedł z tzw. wizytą duszpasterską w okolicy Bożego Narodzenia do domu. Świątobliwie się przywitał ze wszystkimi i ukląkł do modlitwy. Modlimy się, modlimy ... na koniec za mieszkańców domostwa i za świętej pamięci Genowefę :o ... a Genowefa (moja babcia) żywa, zdrowa klęczy koło niego i modli się o spokój swojej duszy. :D

jeśli mowa o wścibskich sąsiadach to u nas ostatnio taka akcja była:

Małż i ja podwiązywaliśmy dalie, ktore na skutek ciężaru poprzewracały się.

Nagle małż zauważył kota sąsiadów spacerującego po naszym parapecie. Zaczął krzyczeć " poszła z tąd, niema cie itp." a nasz sąsiad w te pędy z kosą do płota o co mój ślubny tak na żone ryczy. I znów będzie jak to źle żyjemy. Nawiasem mówiąc u nich częściej jakoweś krzyki słychać niż u nas.

Kilkanaście lat temu zamieszkałem w nowym mieszkaniu w bloku. Przypadek sprawił, że w tym samym budynku zamieszkał mój kolega, Stefan. Jak się domyślacie na jednej parapetówce się nie skończyło. Jedna dla kolegów, druga dla rodziny itd. Któregoś wieczoru, tak koło 23 Stefan wpada i prosi bym odwiózł jego teściową i szwagierkę do domu jego samochodem, bo wypił trochę. Dał kluczyki i powiedział, że Dowód Rejestracyjny jest w schowku. Tylko miałem się spieszyć by zdążyć przed północą bo nie wykonał badania technicznego. Pojechałem. Oczywiście zostałem zatrzymany przez drogówkę. Wyciągnąłem Dowód Rejestracyjny ze schowka, podałem policjantowi mówiąc, że wiem o tym, że przegląd..., ale mam jeszcze 45 minut, sąsiad, parapetówka, jego teściowa itd.

Policjant zajrzał w dowód, popatrzył na mnie i rzecze: "panie Tomaszu, rozumiem wszystko, ale termin przeglądu minął dokładnie rok temu. Nie ukarzę pana mandatem, bo w końcu to nie pana wina, ale zatrzymuję dowód rejestracyjny." Wystawił mi tymczasowy, ważny trzy dni".

Wróciłem oddałem sąsiadowi kluczyki od Golfa, wypilismy po kielichu dla podreperowania humoru i poszedłem spać. Następnego dnia Stefan wpada do mnie jak burza cały w skowronkach. Od progu krzyczy: zobacz zobacz i podtyka mi pod nos tymczasowy dowód rejestracyjny. Dopiero teraz go przeczytałem. Jak byk stoi napisane: Marka Renault - jechałem Golfem :o Numer rejestracyjny też inny :o Nie byłem w stanie zrozumieć.

Okazało się, że Stefan miał w schowku Dowód rejestracyjny również innego samochodu, który odprowadził rok wcześniej na złom.

Że policjant nie zorientował się, że Golf to nie Renaul 5 nie mogliśmy zrozumieć.

Policjanci!

Mój ojciec jechał maluchem, podał dowód rejestracyjny z ciągnika a ten mówi panie prosze pamiętać że kończy się przegląd. Reszta oczywiście wszystko w porządku. Tata zorientował się że coś nie tak dopiero jak wrócił do domu. Innym razem dostał mantad za "NIEMANIE PASóW"