Annja 03.08.2006 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Drodzy Forumowicze i już posiadacze wymarzonego domku. Proszę powiedzcie czy wybrał ktoś do swego domu białą bramę garażową? Jak przeglądam projekty to bardzo podobają mi się domy z białym deskowaniem, białą stolarką okienną, takimi samymi drzwiami wejściowymi no i bramą garażową. Tylko zastanawiam się czy to wszystko praktyczne. Bo tak jak jeszcze jestem sobie w stanie wyobrazić ciągłe mycie drzwi wejściowych ( no przynajmnej po każdym deszczu ) to nie bardzo widzę siebie szorującą bez przerwy wielką bramę garażową. Czy moja wizja jest realna, czy może się jednak mylę? Może to się nie brudzi w takim tempie jakby się wydawało? Proszę podzielcie się swoimi spostrzeżeniami, najlepiej jako posiadacze białej bramy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WM 08 03.08.2006 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Ja wybrałam białą stolarkę, białe drzwi i będzie biała brama garażowa. Okna i drzwi już mam, a brama będzie za jakiś czas . Jak przygladam się domom wszystkich sąsiadów, którzy mają brązowe dodatki do domu i ten kurz z pola i drogi na ich oknach a szczególnie na bramie garażowej, to wcale nie żałuję swojej decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 03.08.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 http://foto.onet.pl/upload/19/60/_295829_n.jpghttp://foto.onet.pl/upload/31/19/_498264_n.jpghttp://foto.onet.pl/upload/42/96/_498267_n.jpg Jak widać u nas jest wszystko białe: drzwi wejściowe, drzwi z tyłu garażu (PVC system Gealan podobnie jak okna) a więc było oczywiste, że także brama garażowa (Wiśniowski). Mimo że działkę mamy narożną i obie drogi to nieasfaltowe żwirówko-piaskówki to brama własnie została umyta po raz drugi w swym niedlugim żywocie - raz na rok w lecie. Mieszkamy dwa lata (minie we wrzesniu). Nie wyobrażałam sobie brązowej bramy przy białej stolarce. I wcale nie jest ciągle brudna. Mimo lekkiego zadaszenia deszcz też ją spłukuje. Więc jeśli taka Ci się podoba - polecem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ramol_1 04.08.2006 03:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Ja robiłem niedawno rozpoznanie tego tematu i ustaliłem następujące fakty.Przy segmentówkach nie ma wielkiego problmu z białym kolorem, ponieważ segmentówki w przeważającej większości zaopatrzone są w winylową warstwę ochronną, którą b. łatwo (i bez drżenia o zadrapanie) się czyści.Natomiast bramy uchylne przeważnie mają pokrycie wykonane przez malowanie proszkowe, które daje taką półmatową powłokę i ponoć genialnie (opinia zasłyszana u kilu dystrybutorów) "łapie" brud i na dodatek potrafi żółknąć na słońcu. Większość sprzedawców odradzała mi zakup białych uchyłek, tak więc będę je chyba dopasowywał do dachu i wezmę grafitowe. Albo szarpnę się na segmentówki - ale tu różnica przy dwóch bramach 260x220 przekracza 3000...Może ktoś słyszał o uchyłkach powlekanych winylem, tak jak segmentówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 04.08.2006 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 U mnie też będzie na biało Nie wiem, jak się sprawdzi, ale ostatnio widziałam mahoniowe drzwi wejściowe i kurz był na nich bardzo widoczny. Wygląda na to, że niezależnie od koloru trzeba będzie raz na jakiś czas złapać za szmatę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 04.08.2006 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Rzeczywiście bardzo ładnie to wygląda w domu Anny 99 no i chyba jakoś przeżyję mycie bramy raz do roku Ziarno niepokoju zasiał ramol_1 - proszę wytłumaczyć blondynce co to jest "segmentówka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 04.08.2006 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Zarówno stolarke okienną jak i drzwi wejściowe oraz brame garażową segmentową mam białą.(3 rok).Mieszkam dość daleko od ulicy ale za to w pole mam za sąsiedztwo.Z tym czyszczeniem nie jest tak żle. Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 04.08.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Rzeczywiście bardzo ładnie to wygląda w domu Anny 99 no i chyba jakoś przeżyję mycie bramy raz do roku Ziarno niepokoju zasiał ramol_1 - proszę wytłumaczyć blondynce co to jest "segmentówka" Na pewno noe musisz raz do roku. Mam białe wszystko oprócz ścian i pokrycia dachu. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/69d159700ad43afa.html Jest ładnie (tak wszyscy twierdzą) i praktycznie. Polecam. A "segmentówka' w "uproszczeniu, to taka brama, która nie odchyla sie jak skrzydłowa, przy okazji zajmując miejsce przed bramą - tylko płaszczyzna złozona z połączonych ze sobą segmentów (poziomych pasów) które wyjeżdżają lub żjeżdżają góra/dół jak w podnoszonych żaluzjach okiennych albo szafie żaluzjowej. Też polecam Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hollly 04.08.2006 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 ja niestety mam brązową, ale pocieszam się, że tak już było......najwyższy czas na koniec tego obrzydliwego brązu dachów, ogrodzeń, okien, bram.... jak masz możliwość wybieraj jasne !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 04.08.2006 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 ESKIMOS dziękuje za wyjaśnienia. Ja w międzyczasie doszkoliłam się o tych bramach na stronie firmy Wiśniowski, faktycznie te bramy segmentowe wydają się bardzo praktyczne. Twój dom wygląda po prostu PIĘKNIE, chyba jeszcze nigdy w życiu nie widziałam domu o takiej elewacji, naprawdę robi wrażenie nie dziwię się że podoba się wszystkim jak pisałeś. Czy cała elewacja jest w tym kolorze? I przyznaj się czy sam na to wpadłeś czy gdzieś podpatrzyłeś? Dla mnie bomba ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 04.08.2006 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Twój dom wygląda po prostu PIĘKNIE, chyba jeszcze nigdy w życiu nie widziałam domu o takiej elewacji, naprawdę robi wrażenie nie dziwię się że podoba się wszystkim jak pisałeś. Czy cała elewacja jest w tym kolorze? I przyznaj się czy sam na to wpadłeś czy gdzieś podpatrzyłeś? Dla mnie bomba ! Cieszę sie że Ci sie podoba. Ja też wcześniej nigdy nie widziałem takiej elewacji. Wszystko wokół beżowe, piaskowe, żółte, białe, itp. Wpadłem na to sam na zasadzie - czy mój dom musi byc taki blady?. W tym kolorze jest całe elewacja. Z tyłu, od ogrodu jest duży 28 metrowy, widny taras przykryty półprzeźroczystym poliwęgalnem i dużo zieleni.. Na dziś w okolicy znalasłem już ze 2 nasladowców. Zgłosili sie do mnie obcy ludzie abym zdradził im m. zakupu i kod tego koloru. To im dałem - nie jestem egoistą. Twój też będzie piękny - trzeba go sobie tylko wymarzyć. Jeśli mógłbym Ci w czymś doradzić - to pisz (nawet na priva). Pozdrawiam Cie ciepło i życzę powodzenia w realizacji Twojego PIĘKNEGO domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 04.08.2006 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Witam, wybraliśmy biały tynk elewacji, białe drzwi wejściowe ,białe ramy okienne ,biała podbitka, białe drzwi garażowe i... wcale tej bieli za dużo. Ale podmurówka, płytki ,bruki będą już w innym kolorze. Pozdrawiam http://foto.onet.pl/upload/32/72/_620393_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stiff 14.11.2006 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 witam - z czego macie zrobioną białą podbitkę ?Czy są to jakieś plastikowe panele czy drewno malowane farbą a jeśli to jaką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 14.11.2006 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 witam - z czego macie zrobioną białą podbitkę ?Czy są to jakieś plastikowe panele czy drewno malowane farbą a jeśli to jaką ? Żadne drewno, żadne malowane (chyba ze lubisz sie bawić w malarza co drugi rok). Z białych paneli (od paru lat bezobsługowo - są jak nowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama 14.11.2006 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 eskimos masz tą podbitke z fakturą drewna czy gładkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stiff 15.11.2006 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 witam - z czego macie zrobioną białą podbitkę ?Czy są to jakieś plastikowe panele czy drewno malowane farbą a jeśli to jaką ? Żadne drewno, żadne malowane (chyba ze lubisz sie bawić w malarza co drugi rok). Z białych paneli (od paru lat bezobsługowo - są jak nowe). No ok a co z krokwiami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 15.11.2006 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 U mnie są krokwie malowane na biało - z bliska słabo to wygląda (w ogóle surowe drewno malowane na biało kiepsko wygląda), ale już z 2...3 metrów jest ładnie.No i tak jak w temacie - wszystko jest białe: okna, drzwi wejściowe, brama garażowa itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 15.11.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 eskimos masz tą podbitke z fakturą drewna czy gładkie? Gładką. Jestem leniwy i niechciałoby mi się szorować tej faktury co roku. Chociaż........może byłaby ładniejsza? Coś za coś. No ok a co z krokwiami ? Podbitkę mam prostopadłą do ściany, więc krokwie są całkowicie zabudowane i niewidoczne. Pozdawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 16.11.2006 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 a ja mam drzwi i okna w kolorze złoty dąb, dach grafit, podbitka biała kolor elewacji biały a brame zrobiłem białą i bardzo mi sie ten zestaw podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 16.11.2006 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Myślę o białej stolarce okiennej i drzwiowej. Z tym, że drzwi wejściowe z pcv mnie nie przekonują. Z czego jeszcze robią fajne białe drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts