Acent 03.08.2006 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Czy przy uzyskiwaniu pozwolenia na budowe urzad dalej ma obowiazek powiadomić wszystkich sąsiadów o planowanej inwestycji?Czy coś się zmieniło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 03.08.2006 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 tak. Zawiadami ich również przy wydawaniu warunków zabudowy a potem jak wyda pozwolenie. Oni mają 14 dni na złożenie odwołania a jeśli tego nie zrobią to Twoje pozwolenie się uprawomocni i możesz startować. Oczywiście po zgłoszeniu budowy w Inspekcji i odczekaniu 7 dni.Jest oczywiście sposób aby skrócić te 14 dni. Lecisz do sąsiadów i "gwałcisz" ich aby podpisali oświadczenie że nie będą się odwoływać a potem z tymi oświadczeniami do urzędu i dostajesz ładną pieczątkę. Właśnie ten sposób wczoraj przerabiałem a dziś mam już prawomocne pozwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisga 03.08.2006 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 sasiedzi w lipcu 2006 dostali "poleconym"ze na dzialce obok ich domu[przez plot] uzyskano pozwolenie na budowe i zaczyna sie inwestycja ......ja {100m dalej budujacy } nic nie dostalem koleś nie buduje blizej ich granicy itp...wszystko wg przepisow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kammaje 03.08.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 tak. Zawiadami ich również przy wydawaniu warunków zabudowy a potem jak wyda pozwolenie. Oni mają 14 dni na złożenie odwołania a jeśli tego nie zrobią to Twoje pozwolenie się uprawomocni i możesz startować. Oczywiście po zgłoszeniu budowy w Inspekcji i odczekaniu 7 dni. Jest oczywiście sposób aby skrócić te 14 dni. Lecisz do sąsiadów i "gwałcisz" ich aby podpisali oświadczenie że nie będą się odwoływać a potem z tymi oświadczeniami do urzędu i dostajesz ładną pieczątkę. Właśnie ten sposób wczoraj przerabiałem a dziś mam już prawomocne pozwolenie. mam trzech sąsiadów, z których 2 już mieszka a jeden ma postawiony parter. Nic nie dostałem i nic nie podpisywałem. Teraz czekam na pozwolenie i moi sąsiedzi też nic nie dostali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rufio 03.08.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 To troche dziwne bo w moiom pozwoleniu na budowe na samym koncu jest adnotacja kto otrzymuje info o pozwoleniu i sasiadow moich tam nie ma?Czyzby lipne pozwolenie (wydane w 01.2005)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldemar Kiejziewicz 03.08.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Nie wszyscy sąsiedzi, z którymi graniczy wasza budowa muszą dostać zawiadomienia. Tu chodzi o sąsiadów na których posesje będzie oddziaływać wasza budowa. Przykładem może być droga, która ma kilku właścicieli, a przez którą trzeba będzie prowadzić kanalizację. Tu wszyscy nie mogą wnieść sprzeciwu. U nas właściciel przez którego działkę potrzebowałem dojść do wodociągu, musiał osobiście zgłosić się do starostwa i tam po stwierdzeniu jego tożsamości, mógł napisać, że nie wnosi sprzeciwu. Oczywiście w tym przypadku chodziło o przyśpieszenie całej procedury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutek34 03.08.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Mój sąsiad planował rozbudowe swojego domu i jak wystapił o pozwolenie to dostałem pismo z gminy, a że pózniej sie okazało że nie może domu powiększyć w bok tylko w górę to dostałem następnę zawiadomienie z gminy o zmianie projektu itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREK S 04.08.2006 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=74406&highlight=zgoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anonymou 06.03.2017 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Mieszkam na wsi, ulica razem z chodnikami ma szerokość około 7metrów. Planuje budowę obory dla bydła na działce która sąsiaduje z działką sąsiada "przez ulicę". Tzn sąsiad mieszka po drugiej stronie ulicy, jego dom stoi od płotu jakieś 4 metry. Czy gmina wyśle dla niego zawiadomienie o inwestycji?? W jakiej odległości od płotu (chodnika) mogę zacząć budowę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts