SamuelMysia 03.08.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Tu mozecie komentowac nasz dziennik budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 06.08.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Helou Dwoje Domek bardzo przyjemny, bedziecie czuc sie jak na wczasach Szkoda tylko ze na gorze nie ma chociaz malutkiego WC, bo w razie co bedzie trzeba latac noca po schodach a to moze byc niebezpieczne w sennym amoku A nie zastanawialiscie sie przy takiej duzej dzialce na projekt parterowego domu ? 60-siat metrow na samym parterze, to duzo wiecej mieszkalnej powierzchni, niz 60-siat z poddaszem... odpada miejsce na schody, no i stracona powierzchnia skosow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 06.08.2006 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 No proszę, też młodziaki (my mamy po 24 lata i budujemy!) TRZYMAM KCIUKI I ŻYCZĘ POWODZENIA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SamuelMysia 06.08.2006 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Bralismy pod uwage domek parterowy, ale w koncu wygral ten projekt. Przede wszystkim dlatego, ze dom z poddaszem uzytkowym latwiej ogrzac, ale tez waznym argumentem byl podzial domu na strefe prywatna (pietro) i dla gosci. Majac uzytkowe poddasze bedziemy mogli pic piwo ze znajomymi w pokoju goscinnym, a na gorze miec nieposprzatana sypialnie ;D No i powierzchnia. Naprawde zalezy nam na duzym ogrodzie. Oczywiscie, schody beda musialy byc bardzo dobrze przemyslane. Zastanawiamy sie nad prostymi (w sensie ze nie spiralne) z platforma posrodku. Przestrzen pod schodami sprobujemy wykorzystac na regal na ksiazki. Dzieki za zyczenia i uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 30.09.2006 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 Bardzo mlody ludzie i juz sie buduja! Gratulacje! Ja w tym wieku jeszcze lalki chowalam po szufladach. Fajny projekt, domku wystarczy a ogrodu bedzie i za duzo. Trzymam kciuki i wszystkiego dobrego zycze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SamuelMysia 02.10.2006 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Dzieki W zasadzie zmusza nas zycie - mieszkania w Warszawie sa sporo drozsze, a przeciez zadne mieszkanie ogrodu nie zastapi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 03.10.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Widze że lubicie różne "stworzaki", to tak jak my. Na razie mamy co prawda tylko "nietoperza po operacji plastycznej" i z nadwagą. Niestety nie nadajre ona sie na stróża, co prawda swoja milościa zamorduje każdego, ale nie o to nam chodzi. Trzymamy za was kciuki i zyczymy powodzenia. A na pewno wam sie uda tak jak naszym sąsiadom, którzy sa mniej więcej waszymi rówieśnikami. MŁODZI GÓRĄ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 09.10.2006 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 A ja zacznę od psów. Niestety owczarki niemieckie nie jest łatwo ułożyć,trzeba doświadczenia i pomocy dobrego tresera i mimo wszystko trzeba cały czas umieć nad nimi zapanować bo są nieobliczalne. Mit Szarika z "czterech pancernych" już dawno powinien przestać fukcjonować w związku z tą rasą. Haski alaskański i syberyjski wymagają dużo pracy i poświecenia mu swojego czasu. To zwierzęta stadne i potrzebujące dużo ruchu. Faktycznie możecie mieć przekopany cały ogródek, jeżeli najwięcej czasu będziecie poświecać pracy i sypialni. Co do rozmnażania to Wasze postrzeganie tego przejawu życia jest jeszcze mało dojrzałe, ponieważ sami jeszcze niedawno byliście dziećmi. W związku z powyższym rozplanujcie projekt domu w ten sposób by w przyszłości można było go powiększyć o kolejne 40 m2.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 09.10.2006 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 No proszę - wcale nie jesteśmy najmłodsi.... :D Fajnie, że uderzacie w stronę bali - miło będzie się czytało. Prosimy o duuużo zdjęć POZDRAWIAMY!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SamuelMysia 10.10.2006 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Mysle, ze kazdemu duzemu psu trzeba poswiecic wiele czasu, by go ulozyc. Inaczej efekty moga byc oplakane. Dla mnie pies to pelnoprawny czlonek rodziny, ktory z jednej strony bedzie nam pomagal (strozujac i broniac, chocby wygladem, oraz bedac kolejna motywacja do wysilku fizycznego) a z drugiej bedzie wymagal uwzgledniania go w naszych decyzjach. Dlatego napisalem o tym w naszym dzienniku budowy - mysle, ze zakup psa tez w jakis sposob wiaze sie z calym planem zorganizowania sobie miejsca na Ziemi Iwusiu, czy gdybym napisal ze "tak! tak! chcemy miec dzieci!" to swiadczyloby to automatycznie o dojrzalym podejsciu? Raczej nie. Tak samo stwierdzenie, ze nie chcemy miec dzieci, nie musi swiadczyc o niedojrzalosci. Jak na razie mamy bardzo duzo pomyslow na siebie, na to co chcemy robic w zyciu (teraz dom, pozniej moze wlasna firma...), co chcemy zwiedzic (mniej-wiecej pol swiata ), itepe, itede. Staramy sie jak najwiecej dowiedziec o swiecie i ludziach i caly czas staramy sie rozwijac. Byc moze kiedys nam sie zmieni, i bedziemy chcieli miec dziecko, ale w ciagu najblizszych kilku lat na pewno nie. Dlatego zdecydowalismy, ze domek wybudujemy pod siebie, a nie pod ewentualnego potomka, ktory i tak by sie w koncu wyprowadzil. Mysle, ze powiazanie decyzji o dziecku z planami rozbudowy domu to dobry pomysl - w ten sposob podkreslimy, ze decyzja o dziecku o powazna rzecz Jurand: Zdjecia sa, tylko czasu na ich wrzucenie jakos brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 15.10.2006 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Jasne, że nie chodzi o to by być entuzjastą posiadania dzieci bo to oczywiście nie świadczy o dojrzałym podejściu. Jednak stwierdzenie- narazie nie planujemy się rozmnażać- jest mało dojrzałe, ponieważ rozmnażanie kojarzy się z naturalnym pędem do zachowania gatunku, a w przypadku inteligentnych i dojrzałych osobników gatunku ludzkiego posiadanie dzieci jest wynikiem podjęcia odpowiedzialnych decyzji a nie jedynie kierowanego popędem seksualnym spółkowania. Generalnie zaczepienie tematu posiadania dzieci spowodowane było chęcią podpowiedzi co do zaplanowania projektu domu, który w razie czego nie będzie jego domowników ograniczał w przypadku konieczności rozbudowy domu. To wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SamuelMysia 16.10.2006 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Ciesze sie, ze to sobie wyjasnilismy Niestety, wiele osob, zwlaszcza starszych, z ktorymi rozmawialismy o swoich planach, podchodzi do tej kwestii tak, jakby rodzenie i wychowywanie dizeci to byl jakis swiety obowiazek wobec rodziny i narodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziygon 02.01.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Witamy!Najpierw sie przedstawimy ja czyli Zbyszek +Agnieszka to moja zona i Oliwia nasza mala coreczka 10-mcy . Zaciekawil nas Wasz dziennik bo po 1. zastanawiamy sie nad ta sama firma (czyl Wasco)2.rowniez pracuje przy produkcji gier komputerowych tyle ze jako grafik3. tez nie lubie uzywac polskich znakow heheCo do projektu to myslimy o troche wiekszym domu tak kolo 100m2- Chata 117, na razie jestesmy w trakcie zakupu dzialki (okazyjnie od znajomego, tanio i dosyc spora- jakies 3000m2), pozniej walka o kredyt no i budowa,Bedziemy z uwagą sledzic wasz dziennik Pzdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SamuelMysia 03.01.2007 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Ha, kolejny domek z bali, tak trzymac! Jak na dzien dzisiejszy kontakt z Wasco mam bardzo dobry. Bylismy na ich ekspozycji w Swietajnie - bardzo nam sie podobalo, a kobieta ktora nas oprowadzala potrafila szczegolowo odpowiedziec na kazde pytanie. Bez wiekszych problemow dogadalismy sie tez co do zmian w projekcie (pare mniejszych, co prawda, bylo). No i teraz tak sobie czekamy na wiosne... mamy nadzieje, ze na budowie tez okaza sie fachowcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 08.01.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 witam,zajrzałam, przeczytałam i dorzucę coś od siebie.PsyTeż chcemy mieć psa, jak już będziemy na swoim. Rozmawialiśmy ze znajomym, który układa psy. Powiedział niegłupią rzecz, którą ciągle pamiętam. Jeśli chcesz mieć psa do pilnowania domu należy wybrać rasę stróżującą. Husky mogą się trochę męczyć, bo przeznaczone są do innych celów (jak słusznie zauważyła Iwuś).Dzieci,jak byłam młodsza i chciałam, to nie było z kim mieć tych dzieci. Późno znalazłam swoją obecną połowę, kiedy już przestałam chcieć mieć dziecko/dzieci. Teściowie na początku dawali do zrozumienia (między wierszami), ale dałam silny odpór. Dla ustalenia uwagi byłam wtedy świeżo po czterdziestce.Na własnej skórze odczułam ten "obywatelski obowiązek". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 08.01.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Z grubsza charakterystyka interesującej Was rasy psów: Psy pociągowe (Husky Samojed Malamut) wykazują pardzo rozwinięty popęd łowiecki i prawie nie można ich ułożyć. Utrudnia to trzymanie ich w domu. Nie są czujne, ani nie maja popędu do obrony. Wobec każdego są przyjazne, jednak nie przywiązują się do cżłowieka. Wynika to z faktu, że jako psy pracujące przechodziły z rąk do rąk. Są tolerancyjne w stosunku do innych psów. nabywać je powienien tylko ten, kto chce naprawdę pracować z tymi psami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SamuelMysia 08.01.2007 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Tak, z psem to bedzie trudna sprawa... Z jednej strony, nie chcemy halasliwego psa-stroza, ktory bedzie warowal pod brama i obszczekiwal sasiadow. Poza tym uwielbiamy psy w wilczym typie. Z drugiej - zdajemy sobie sprawe z charakteru husky (choc powyzsza charakterystyka wydaje mi sie troche przesadzona). Stad pomysl zakupu przyszlego potomka Syberii, suczki ktora poznalismy na wystawie w Nowym Dworze Mazowieckim. Tzn. oczywiscie o ile Syberia bedzie miala mlode Wedlug zapewnien jej wlascicielki, a jest to kobieta prowadzaca utytulowana hodowle i sprawiala wrazenie, ze wie co mowi, husky z jej linii pochodza z USA, gdzie byly hodowane bardziej na domowe pieszczochy, niz na niezmordowanych zdobywcow tajgi. Biegac uwielbiaja, jak kazdy husky, ale odznaczaja sie znacznie spokojniejszym charakterem niz ich kuzyni z dalekiej Polnocy. Sama Syberia potwierdzala te opinie swoim zachowaniem Gdyby wiec rzeczywiscie tak bylo, bardzo chetnie kupilibysmy malego psiaka z tej linii. Nie bylby z niego stroz, ale przynajmniej sprawialby niezle pozory. No i cudownie byloby urzadzac sobie z nim rowerowe wycieczki Najwieksza przeszkoda jest brak wolnego czasu - przed wzieciem jakiegokolwiek psa bedziemy musieli zastanowic sie, czy jestesmy w stanie poswiecic mu dostatecznie duzo uwagi. Dzieki za komentarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 09.01.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 A obejrzyjcie sobie i poczytajcie o rasie cane corso... polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SamuelMysia 12.01.2007 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Ale to ma byc rasa w typie wilka, noooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 12.01.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 aaaaaaa ,no to cane corso odpada, nie ten image Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts