Karolina 25.03.2003 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2003 Wiem, że temat był już kiedyś poruszany, ale od kilku osób słyszałam, że nie każdą fugę warto impregnować. Od czego to zależy i kiedy warto to robić? W sklepach pojawił się taki preparat do impregnacji fug HG, czy to jest cos takiego jak wspominany na forum Delfin?Pomóżcie, bo nie wiem, czy bawić się w to czy nie. Mam 5 cm fugi Mapei, kolor cynamonowy, 100 m2 podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek_S 25.03.2003 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2003 Moim zdaniem każdą fugę warto impregnować. Potem bez względu czym myjesz, jake świństwo Ci się wyleje na kafelki, fuga zawsze ma swój oryginalny kolor.Ja stosowałem delfina na fugi Atlas w kolorze jasny beż (kuchnia) i szarotka (łazienka). Po dwóch latach nie ma ani jednego przebarwienia, pomimio, że w kuchni kafle mam nad zlewem i kuchnią gazową (tłuszcze, przecieranie brudna gąbką, woda itd.)Pamiętaj tylko, że impregnat jest po zaschnięciu nieusuwalny!!! Jęsli zostawisz go na kaflach zostną błyszczące zacieki.Najlepiej go nakładać cienkim pędzlem dokładnie na fudze, a zacieki natychmiast ścierać wilgotną szmatką (trzeba przyglądać sie pod kątem bo impregnat jest przeźroczysty).Na forum był juz ten temat i dośc dużo uwag - poszukaj. Pozdr.ZS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts