julcik 04.08.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Słuchajcie ,wyprawiam dziecko do szkoły i oczekuję od tych ,którzy już to przeszli rad typu,które kredki są dobre,jaki tornister itp. Będę wdzięczna za sugestie,bo wiem,że np.do zerówki kupiłam dziecku kredki ,ładnie zapakowane,dość drogie ,które jak się okazało do rysowania się nie nadawały. Pozdrawiam i dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-k-a 05.08.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 Witam. też mam ten problem , przeżywam bardziej niż mój pierwszoklasista. podpinam się pod temat więc. w tamtym roku kupiłam kredki małe , ale grubsze niż normalne, moim 2 muszkieterom - super nie złamały się ani razu, miękkie, do rysowania idealne. kupiłam je w LIDLU tylko nie pamiętam w Polsce czy na Słowacji, ale oferta z poślizgiem powtarzała się w LIDLU u nas i na Słowacji ,porównaliśmy ofertę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 25.08.2006 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Dzisiaj byłam na zakupach ,sklep fajnie zaopatrzony ale niestety obsługa młoda i bardzo niekompetentna.Zdałam się na siebie i dziecko,które np.wymyśliło sobie kredki za 18 zł z firmy Milan,bo gdzieś już nimi rysowało.Fakt faktem rysują świetnie,już przetestowane.Flamastry wzięłyśmy z Fibracolor ,też trafione.Pióro poleciła mi znajoma , z Leritza ,specjalnie dla pierwszaków do nauki pisania.Znajoma była bardzo zadowolona. Tornister/plecak kupiłyśmy fajny z wkładką do ochrony plecków,tył taki"nadmuchiwany",materiał przeciwdeszczowy,myślę ,że będzie o.k. Czeka nas jeszcze tylko kupienie okładek na książki i chyba na razie wszystko. Zresztą teraz nie ma problemu z towarem,bardziej z kasą!W razie czego można wyskoczyć do sklepu i po sprawie. Pozdrawiam wszystkich rodziców pierwszaków ! P.S. Niestety na forum zbyt wielu rad w temacie nie uzyskałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 25.08.2006 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 O ,widzę ,że zostałam stałym bywalcem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-k-a 06.09.2006 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 witam! nie mogę znaleźć wymienionych artykułów przez Ciebie w internecie . w jakich sklepach to kupiłaś i ile kosztowało? pozd. ana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 06.09.2006 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 O sorry pióro nie z Leritza tylko HERLITZA! Wiesz ,ja kupowałam w zwykłym sklepie papierniczym,nie w żadnych hipermarketach.Tyle,że był to sklep samoobsługowy i naprawdę dobrze zaopatrzony.Mają akurat u nas punkty chyba w dwóch miastach i później robiłam zakupy w tym drugim -tam była obsługa bardzo fachowa,chociaż młoda! Ale Herlitz,czy flamastry Fibracolor są ogólnie dostępne.W sumie zależało mi na tym żeby nie kupić jakiegoś dziadostwa.Na pióro uparłam się akurat to,bo strasznie mi go koleżanka zachwalała,z resztą zakupów radziłąm się sprzedawczyni. Pozdrawiam ,życzę udanego wydawania kasy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-k-a 01.03.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 witam . co slychać u pierwszoklasitki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 27.05.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Odświezam temat, bo dla mnie niebawem będzie baaardzo aktualny Moje pytanie brzmi- czy wiecie cos na temat plecaków firmy gabol? A jakie inne ewentualnie polecacie? Na co zwrócic uwagę przy zakupie? Chodzi mi głównie o dobry tornister, bo mój Kamil to taka 20 kilkogramowa drobina i boję sie że ten plecak go do ziemi przybije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 28.05.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Paulka firm jest wiele, i fasonów ważne jest żeby plecak miał taki tył http://www.frantis.pl/aukcje/plecaki/st63001a_j.jpg Słyszałam ze w Niemczech aż do trzeciej klasy dzieci maja obowiązek, posiadać właśnie takie plecaki z takim "plecami" usztywnione i wyprofilowane. I naprawdę polecam, może i są takie plecaki droższe ale dziecko czuje różnicę. Poza tym warto wybrać taki z gumowanym dołem lub na mini plastykowych nóżkach i w miarę najlżejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 28.05.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 O tu znalazłam o co mi chodzi http://e-hama.pl/allegro/sbs/szablon/Snap12a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 28.05.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Plecaki z takimi pleckami robi też stare, dobre PASO oraz Jansport. Z doświadczenia wiem, że naprawdę dobre to powinny być kredki i temperówka. Nie marketowe za 2 złote, bo takie zazwyczaj trudno zatemperować (kiepskie drewno na oprawkę), łamią się co chwila. Bardzo dobre są kredki o przekroju trójkątnym - wymuszają prawidłowe trzymanie. Reszta, czyli gumka, linijka, piórnik, ew. pióro czy długopis - mają bardzo krótki żywot, najczęściej znikają w tajemniczych okolicznościach i trzeba kupić następne Im dziecko starsze, tym "przerób" akcesoriów jest mniejszy... przynajmniej u moich dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 30.05.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Na razie najlepsze kredki na jakie wpadłam to trójkątne firmy "lyra" Jakie są jeszcze dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kania 09.07.2008 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Paulka Ja polecam plecak Gabol. Mój syn przez trzy lata taki miał i pewnie miałby i na ten rok ale idzie już do czwartej klasy i chce miec mniej "dziecinny". Plecak wygląda praktycznie jak nowy.Kredki wg mnie bardzo dobre to BIC Tropicolours, są miękkie i mają ładne kolory. BIC Evolution i Herlitz są dośc twarde. Nie polecam też szczególnie kredek Progresso (takie bez drewna, tylko powleczone lakierem) bo są ciężkie, przez co łatwo się łamią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerina10 09.08.2010 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Witam. Polecam plecaki firmy SCOUT, a co do piora jestem bardzo zadowolona z firmy PELIKAN. Kosztuje troche wiecej ale oplaca sie poniewaz jest "niezniszczalny" tz jesli spadnie na podloge nic sie nie stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts