malutka123 04.08.2006 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Pomózcie, na co klejć mozaikę, zeby sie nie zsuwała no i dobrze trzymała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 04.08.2006 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 po co aż tyle wątków w jednej sprawie? od czego są krzyżyki? tak przy mozaice sporo tego, ale jak ma być rowno to jest to dobry sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juka11 04.08.2006 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Malutka123 chodzi Ci o rodzaj kleju? Ja kleilłam na Ceresit CM 11, tak samo jak wszystkie inne płytki i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpb1971 04.08.2006 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 na ścianę proponuję kleić . A tak poważnie to chodzi o rodzaj kleju? - No to taki do płytek. U mnie tak jest i się nie zsuwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malutka123 05.08.2006 05:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 Chodzi mi o mozaike z Paradyża... Ktos z was moze taka przyklejał? Bo chyba kazda firma ma inna tą siateczkę papierową z tyłu... Wiem, ze czasami ona po prostu nasiaka klejem i sie zsuwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raru1 05.08.2006 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 Witam.Przede wszystkim klej elastyczny SOPRO.CERESIT.MAPEI.Przy klejeniu mozaiki trzeba uważać aby nie używać zbyt dużego grzebienia do nakładania kleju na ściane w celu uniknięcia wychodzenia kleju przez fugi.Póżniejsze czyszczenie przed fugowaniem-tragedia.Jeżeli arkusze się zsuwają (przy w/w klejach nie powinno) to najprościej rozcinać arkusze na pół.Ostatnio układałem mozaikę szklaną gr. ok 2mmpionowe pasy ,każdy sąsiedni w innym kolorze-paski po 15 szt.-klej nakładałem na każdą kostkę odzielnie.Narobiłem sie jak wół(5 m2 w 3 dni) ,ale efekt super no i zadowolona inwestorka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts