Gość 08.02.2002 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2002 Z czego komin ?? Dom parterowy w ktorym komin musze wybudowac komin celem podlaczenia kominka poszukuje czegos podobnego jak scheindl : tj. pustak kominowy kanal + wentylacja.(ale nie za takie pieniadze)Wysokosc pomieszczenia to ok 2.9 m jak wysoko musze wyjechac z kominem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirzaw 09.02.2002 01:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2002 WitajJa osobićsie kupiłem specjalne terakotowe pustaki kominowe w firmie w Siemianowicach (mają też oddział w Katowicach). Oni są importerem tych pustaków z francji.W tym momencie nie umię skojażyć nazwy firmy ale mailni do mnie jak cię zainteresują.Ale do rzeczy: taki pustak - 2 komorowy ma wysokość 25 cm. Nakłada się jeden na drugi (ma odpowiednią budowę) więc praktycznie wkładasz jak klocek do klocka i oczywiście zaprawka i silikon na kancik do środka. Wyobraż sobie że cały komin (wysokość 8,5m) wyszedł mnie 1000 zł. Jest to komin do kominka z kanałęm wentylacyjnym. Bardzo dobre rozwiązanie - a w końcu we Francji kom inki stosują od lat więc głupot nie robią. A te systemy kominowe Schidla - promowane zawsze i wszędzie kosztowały by cirka 3000 zł !!PozdrawiamMirZaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.02.2002 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2002 Jest producent w Boguchwale k/ Rzeszowa systemów kominowych. Połowę taniej od schiedla. Mam zamiar kupić , bo producent to znana od lat firma produkująca izolatory ceramiczne na linię wysokiego napięcia. wię c jakośc wkładów kominowych powiina być dobra. poza tym robią również systemy wentylacyjne. Namiary na firmę ; ZAPEL 017/08720320 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.02.2002 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2002 Osobiście kupiłem te przewody ceramiczne - polecam. Nie produkują ich w Boguchwale niestety, ale importują z Czech, albo Słowacji - nie pamiętam. Można kupić osobno pustaki i przawody ceramiczne - wytrzymują około 600 st C. Łączy się je specjalnym kitem, który też tam możesz kupić 4 kg na około 12 mb komina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.02.2002 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2002 Osobiście kupiłem te przewody ceramiczne - polecam. Nie produkują ich w Boguchwale niestety, ale importują z Czech, albo Słowacji - nie pamiętam. Można kupić osobno pustaki i przawody ceramiczne - wytrzymują około 600 st C. Łączy się je specjalnym kitem, który też tam możesz kupić 4 kg na około 12 mb komina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad 27.02.2002 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2002 Proponuję użyć wkłady ceramiczne firmy Marywil (produkcja polska). Są w ofercie PSB. Ceny raczej przystępne. Zainstalowałem u siebie (remont komina) - działają bez zastrzeżeń. Tylko trzeba wybrać dla jakiego rodzaju spalin (gaz/olej lub węgiel/drewno - troszkę droższe). Przekrój kwadratowy lub okrągły. Elementy łączy się na zaprawę szamotową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts