slawek_z 04.08.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Zagadka, Maciejka 4 Przypadkowo trafiłem na to forum i nie jestem pewny czy nie przepłaciłem inwestycji.Chodzi o ten domek: http://www.domywstylu.pl/projekty/jednorodzinne_z_uzytkowym_poddaszem/maciejka_4/default.asp?id=91 Wybrałem ofertę na wykonanie stanu surowego otwartego wraz z materiałem.Kila istotnych szczegółów:Przed wkroczeniem ekipy działka była uzbrojona w prąd i wodę.Zależy mi na szybkości realizacji projektu, zakończenie 15 września, wystartowali z końcem kwietnia, obecnie od poniedziałku będą wznoszone ściany piętra.Budynek z garażem w piwnicy, cały podpiwniczony.Piwnice ocieplone z bloczka betonowego.Teren mocno podmokły, konieczny był drenaż i izolacja przeciwwilgociowa.Roboty ziemne, wywóz ziemi, uporządkowanie terenu itp. w ich zakresieMiałem cegłę z rozbiórki starego domu która został wykorzystana do wzniesienia parteru i piętra.Ocieplenie zewnętrzne styropianem.Budynek według wszystkich fachowców jest mocno przezbrojony (wystarczyła by połowa prętów zbrojeniowych)Dach z dobrej jakości dachówki ceramicznej –dachówkę kupuję na swój koszt.Rynny i wykończenie dachu w cenie.Kominy z cegły klinkierowejCena nie obejmuje tynków wewnętrznych, wylewek, okien, drzwi itp. Ile powinienem zapłacić za taki stan? (a ile zapłaciłem to inna kwestia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek_z 06.08.2006 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Nikt nie odważy się zrobić wyceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts