woody 04.08.2006 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 pomóżcie, chciałbym wiedzieć który bank w umowie kredytowej dopuszcza takie rozwiązania. 1. Wypłata kredytu w transzach (i na jakich zasadach) - najlepiej bez wglądu w faktury.2. Zezwala na wcześniejszą spłate kapitału bez kosztów i ograniczeń kwotowych. Do których banków zwrócic sie o ofertę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 04.08.2006 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Te dwa warunki daje GE Money Bank. Wypłata transz po pokazaniu zdjecia, że daną część wykonano (żadnych faktur). Co jakiś czas kontrola z banku. Spłata bez żadnych opłat. Nadpłacać kredyt też można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maniek76 05.08.2006 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 chyba że nie płacisz prowizji, to wtedy jest klauzula w umowie, że zaległą prowizję musisz zapłacić jeśli nadpłacisz kredyt o 20% (chyba) w ciągu pierwszych 3 lat. Ale w możliwości rozliczania bez faktur GE jest poza konkurencją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 06.08.2006 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Ja nic takiego w umowie nie mam. Płace ubezpieczenie na 1 rok (które jest równe prowizji) i warunki lepsze niż z prowizją. Jest nawet konto pomocnicze gdzie nadpłacać można kredyt i spłata kredytu wcześniejsza bez prowizji. Może w innych bankach jest lepiej ale nie wiem bo w tym podpisałam umowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 06.08.2006 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Też we wtorek jade składać papiery do GE Money bank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woody 07.08.2006 06:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 chyba że nie płacisz prowizji, to wtedy jest klauzula w umowie, że zaległą prowizję musisz zapłacić jeśli nadpłacisz kredyt o 20% (chyba) w ciągu pierwszych 3 lat. Mam prośbę o wyjaśnienie I co to znaczy nadpłacać kredyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maniek76 07.08.2006 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 chyba że nie płacisz prowizji, to wtedy jest klauzula w umowie, że zaległą prowizję musisz zapłacić jeśli nadpłacisz kredyt o 20% (chyba) w ciągu pierwszych 3 lat. Mam prośbę o wyjaśnienie I co to znaczy nadpłacać kredyt Ja wziąłem w GE kredyt bez prowizji, warunkiem jest że nie spłacę przez pierwsze 3 lata więcej niż 20% kwoty pożyczki. Jeżeli spłacę za dużo kapitału (nadpłącę) to płacę zaległą prowzję. W ten sposób bank zabezpiecza się przed wcześniejszą spłatą kredytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 07.08.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Jak widac ten sam bank a warunki kredytu inne. U mnie są dwa konta na które płaci się raty.Na pierwsze wpłacasz ratę, którą musisz (bank najpierw bierze procenty, prowizję jeśli jest itp.)Na drugim jak coś wpłacisz więcej niż musisz to spłacasz tą kwote kredytu a nie wszystkie procenty i marże banku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts