brachol 05.08.2006 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 Witamjak usunac? wyciac silikon - wystarczy tak na pol roku czy sa moze jakies srodki usuwajace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sta28 05.08.2006 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 Wyciąć ale i "zdezynfekowac" - PLESTOP lub jakieś inne czortostwo na bazie np. chloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 05.08.2006 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 CHlor- może być ACE lub zwykł\y w markecie za 1,99 - działa. Używam też do dezynfekcji wszystkich odpływów - w kuchni, w łazience, w brodziku. Trochę śmierdzi, ale działa super. Nawet chlorem udaje się doczyścić gres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 05.08.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 Od czasu do czasu u mnie wychodzi (trzeba by było wycierać po użyciu do sucha) Polewam domestosem i po chwili już po kłopocie A już domu będzie wentylacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 05.08.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 W sumie to normalne że po kilku latach pojawiają się plamy na silikonie.Najprościej, higienicznie i eterycznie, to raz na 2 - 3 lata wyciąć silikon, wyczyścić resztki dobrze umyć, wysuszyć i nałożyć nowy silikon. Ja myje baterie, umywalkę, brodzik "żabką" winogronową, jest to rewelacyjny płyn w spryskiwaczu nie dość że usuwa wszystkie tłuste syfy, plamy itp. to jeszcze nie śmierdzi chlorem a też dezynfekuje bo zawiera kwas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LamiaReno 05.08.2006 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 a czym sie czyści stary silikon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarp 05.08.2006 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 Jest bardzo fajny i skuteczny zestawik firmy SOUDAL do usuwania starego silikonu: mała buteleczka z płynem + pędzelek + łopatka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HejSiup 06.08.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Moim zdaniem winą jest sam silikon.Poprostu użyto zwykłego, zamiast sanitarnego (jest droższy). W moim przypadku ez tak było- w łazience, w okolicach wanny pojawił sie grzyb. Usunąłem stary silikon, wyczysciłem powierzchnie i połozyłem sanitarny.Od tamtej pory spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts